Misschien heb je het een tijd geleden wel gevolgd op televisie: Het Wylde Pad. Interieur influencer Rachel a.k.a. ‘de Huismuts’ kocht een verlaten vakantiepark in Friesland en knapte het op. Voor die tv-serie had jij waarschijnlijk ook nog nooit van het Friese dorpje Twijzelerheide. In dit dorp is vakantiepark Het Wylde Pad gevestigd. Wij werden een tijdje terug uitgenodigd voor een nachtje. Lees hier wat we ervan vonden!

Genieten en spelen in Friesland in boho-sfeer

De kinderen voelden zich meteen thuis: de schoenen werden al rennend uitgeschopt onderweg naar de grote trampoline. Een groot deel van de dag hebben ze zich daar vermaakt. Afgewisseld met rondrazen op de speelgoed tractors en spelen in de grote zandbak. Een groot deel van de dag hebben ze zich zo vermaakt. Heb je minder mooi weer dan kun je in het restaurant spelletjes doen. Met mooi weer kun je ook nog lekker afkoelen en aanmodderen bij het kleine meertje op het park, ook wel de pingo genoemd. Voor kinderen in de leeftijden van Scott en Skye (toen net 7 en 4) is er precies genoeg te doen om zich (zelfstandig) te vermaken. Ga je wat langer naar dit kleinschalige vakantiepark, dan moet je wel echt wat meer erop uit schat ik zo in.

Vakantiehuisjes: tiptop en volledig ingericht in de boho stijl van de Huismuts

Een vakantiehuisje hoeft voor mij niet groot te zijn. Belangrijk vind ik wel dat er aandacht is besteed aan het interieur en dat het schoon is. En dat is bij de accomodaties op Het Wylde Pad allebei zeker het geval! Wij verbleven in een “4 persoons De Wylde“. Het interieur van het vakantiehuisje is warm en eigentijds met een fijne boho vibe. Rotan items, beige tinten en behang met vintage lookalike prints geven sfeer aan het huisje. In het interieur kun je met name op het sanitair en de bovenverdieping wel merken dat het vakantiehuis uit de jaren 70/80 stamt, maar dat vonden wij persoonlijk niet storend.

In het huisje is alles aanwezig: een volledig ingerichte keuken, met eigen handzeep van het Wylde Pad. Er is een grote mand met speelgoed en spelletjes. Er is een kinderstoel en traphekje. Altijd fijn: dat scheelt een hoop spullen meenemen met kinderen. Een ander dik pluspunt is het grote terras met uitzicht op de pingo. Klein nadeel vonden we de ‘ingewikkelde’ trap met halve tredes, vooral als iemand in de nacht naar het toilet beneden moet, goed opletten dus!

Een ‘binnenkijker’ met foto’s vind je onder aan dit blog.

Ons eerlijke oordeel over het Wylde Pad

Het Wylde Pad is een heerlijke plek om te verblijven. De sfeer is goed neergezet, de huisjes zijn liefelijk en het meertje vraagt om avonturen. Het is vooral geschikt met kleinere kinderen of gezellig als vriendinnenweekendje. Voor tieners en oudere kinderen is het wellicht wat saai omdat er voor hen niet zoveel te doen is. Het park is ook vrij klein. Overzichtelijk met kleine kinderen, minder uitdagend voor grotere kinderen. Buiten het hoogseizoen is de prijs redelijk in verhouding tot wat je er voor in je verblijf krijgt (circa 400 EUR voor een weekend). In het hoogseizoen is het (logischerwijs) een stuk duurder. Wat ons betreft wat flink aan de maat in verhouding tot de faciliteiten (circa 900 EUR voor een weekend).

Tip: breng een bezoek aan Dokkum! Hier vind je meer tips voor Friesland met kinderen

Binnenkijken in ons vakantiehuis op Het Wylde Pad

Geniet mee van de interieurstyling en sfeer die door de Huismuts op dit vakantiepark in Friesland is neergezet: