Aan mijn linkerhand draag ik mijn verlovingsring. Aan mijn rechterhand draag ik mijn trouwring. Ik combineerde deze ringen eigenlijk nooit met andere soorten. Tot ik afgelopen zomer in Frankrijk in een klein winkeltje besloot een smalle natuurstenen ring mee te nemen. Die ring heb ik nu gecombineerd met mijn trouwring. Dat smaakte naar meer! In mijn zoektocht naar mooie combinaties kwam ik Brandfield online tegen. In deze webshop vind je alle accessoires om je outfit compleet te maken waaronder cross body tasjes, zonnebrillen en sieraden. In hun collectie ringen voor dames ging ik snuffelen. In dit blog deel ik de sieraden trends voor 2023 en mijn favoriete damesringen met jou!

Mijn favoriete kleurrijke ringen voor dames

De mode draait op dit moment om statements maken in kleur. We zien mooie dames suits, metallic broeken en fleurige truien en shirts veel op het moment. Als je net zoals ik van kleur houdt, zit je dus helemaal goed in deze trends. Met statement sieraden kun je die kleurrijke look helemaal af maken. Brandfield heeft een uitgebreide collectie met de mooiste ringen voor dames waar een flink portie kleur in zit. Ik spotte zelfs damesringen met neon accenten, hoe tof is dat! Je vindt kleurrijke sieraden in de collecties van merken zoals ANNA + NINA, Sif Jacobs, Leaf en Thomas Sabo.

ringen voor dames

Mix & match met smalle ringen

Smalle ringen om te combineren zijn niet meer weg te denken uit onze sieradenkistjes. Smalle ringen zijn vrouwelijk en sierlijk. Doordat ze zo smal zijn, zijn deze damesringen perfect om mee te gaan mixen & matchen. Niet alleen op je ringvingers. Smalle ringen zijn juist uitermate geschikt om te dragen op je andere vingers. Je kunt de smalle ringen subtiel houden: goud en zilver, helemaal glad of juist met een patroon. Wil je een iets meer aanwezige combinatie? Kies dan voor ringen met (gekleurde) steentjes. Ga jij voor een steentje boven op je ring? Of juist helemaal rondom de ring?

smalle ringen combineren

Andere sieraden trends in 2023

Naast de kleurrijke sieraden en het mixen and matchen van ringen, zijn er in 2023 een aantal andere opvallende sieraden trends:

  • Go big or go home: sieraden mogen een flinke statement maken. Of het nou je oorbellen, armbanden, ringen of kettingen zijn: pak uit met grote sieraden. Perfect om je over the top outfit helemaal af te maken of juist een basic look net even wat meer flair te geven. Durf jij het aan?
  • De parel is weer terug van weggeweest. Sieraden met parels zijn klassiek en tijdloos. Toch zie je dat ze in 2023 in een nieuw jasje worden gestoken. Parels worden gecombineerd met bijvoorbeeld chunky ketting. Ook strass-steentjes zijn weer helemaal back!
  • Schelpen worden dit jaar zeker rondom de zomer weer enorm populair
  • Boudoir: soms mag het allemaal net even ietsje spannender. Binnen deze trend zie je prachtige chokers maar ook (kinky) arm cuffs voorbij komen.