Op pinterest en veel blogs zie je instructies voorbij vliegen hoe je zelf een houten babygym kunt maken. Hoewel ik onlangs voor het eerst een DIY helemaal in mijn uppie heb gedaan, ben ik nog steeds geen doorgewinterde klusser en maak het mezelf nog steeds liever gemakkelijk. Wat mij met dit soort projecten tegenhoudt, is het feit dat je allerlei dingen in huis moet gaan halen en kopen, die je normaal gesproken lang niet allemaal in je huishouden hebt. Als je al die latten etc. bij elkaar gaat optellen, zit je misschien even goed aan een aardig bedrag voor je eigen gemaakte babygym. Ben je net als mij een luie en makkelijke doe-het-zelver? Lees dan hier hoe je nog makkelijker je een houten babygym kunt maken!

Stap 1 DIY: houten babygym: gebruik een kant en klare basis

Niet zagen, boren en wat al niet meer. Gewoon even in elkaar zetten en de schroeven aandraaien. Ideaal. Zo heb je een houten babygym zo in elkaar gezet. Childhome verkoopt houten ‘basisframes’ voor een babygym voor ongeveer drie tientjes.diy babygym

Stap 2 DIY: houten babygym: breng kleur aan

Je kunt ervoor kiezen om het basisframe te laten zoals het is. Of je pakt wat maskingtape erbij en gaat aan de slag met verf. Zelf koos ik ervoor om de basis rustig te houden met een witte dip dye van 15 cm aan de pootjes. De verf van Rustoleum Chalky Finish is daar erg handig voor. Je hoeft niet eerst te schuren etc. De verf pakt meteen op een onbehandelde, houten ondergrond. Rustoleum is er nu ook in spuitverf. Even spuiten met de bus en je project is klaar. Let bij het sprayen wel dat er geen spetters op de rest van het hout vliegen. Beide varianten Rustoleum (blik en spuitbus) drogen snel. Je kunt de babygym daarom snel in gebruik nemen.

De mosterdgele variant van Rustoleu Chalky Finish heb ik gebruikt voor de commode op Skye’s kamertje. Ook op die metalen achtergrond was de verf goed dekkend en droogde hij ook weer snel.

Stap 3: Breng de speeltjes aan

Merken als Done by Deer en Childhome verkopen kant en klare speeltjes die je aan de babygym kunt hangen. Of koop een setje handgemaakte babygymhangers van Littlez. Deze hangers zijn verkrijgbaar met verschillende dieren en de liefste kleurtjes. Je kunt je eigen setje samenstellen. Vervolgens knoop je dat setje vast aan het balkje van de houten babygym.

Maar misschien heb je het zelf maken helemaal te pakken en ga je zelf aan de slag met wat wilt. Ik knoopte de touwtjes van de babygymhangers aan de babygym. Je zou er ook eerst een houten ring om de stand kunnen doen en daar het touwtje aan vast knopen of boor een gaatje waar je het touwtje door heen laat gaan en goed vastzet.

Win deze DIY houten babygym!

Ondertussen is Skye alweer tien maanden en vindt ze zo’n babygym maar voor babies πŸ˜‰ Daarom heb ik besloten dit leuke houten babyspeelgoed weg te geven via mijn instagramaccount Dirksdotter. Doe je mee?

houten babygym babygymhangers vilt spelen baby babygym babygym houten babygym

babygym hout interieur proof hippe babygym houten babygym boho vloerkleed