Vind het maar: meubels die lekker zitten (want manlief wil comfort), een lust zijn voor het oog (jouw wens) en tegelijkertijd kidsproof zijn, wat betekent dat ze vooral veiligheid moeten bieden en niet gelijk afgeschreven kunnen worden als je kind voor de zoveelste keer zijn of haar creatieve creaties op het interieur heeft laten botvieren. Een mooi en tegelijk kidsproof interieur kan best lastig zijn, maar Xander en Okke, oprichters van interieurlabel Studio HENK, delen graag hun 5 ultieme tips hoe het toch mogelijk is.

Kidsproof interieur tip #1 Ronde tafel

Ronde vormen zijn veilig voor je kinderen, want: geen hoekjes om aan te stoten. Daarnaast past een ronde tafel functioneel in je woonruimte en laten we vooral niet vergeten dat aan een ronde tafel zitten ontzettend gezellig is.

Kidsproof interieur tip #2 Kliederen is oke!

Creatieve uitbarstingen worden natuurlijk lovend ontvangen, als het maar niet op je suède bank of houten tafel is. Gelukkig zijn er alternatieven qua materiaal die ook mooi zijn, maar iets beter bestand zijn tegen verf, stiften, en Vaseline. Kies bijvoorbeeld voor een kunststoffen tafelblad, die zijn namelijk zo weer schoon te vegen.

Kidsproof interieur tip #3 Comfort graag

Lekker kunnen zitten is belangrijk. Ga daarom voor banken en stoelen die een lust voor het oog zijn, maar ook nog eens comfortabel zitten. Ze bestaan, echt.

Kidsproof interieur tip #4 Werk in hoogte

Geen open kasten waar van alles af- of uitgetrokken kan worden. Werk bijvoorbeeldΒ met een kast die deurtjes heeft zodat het speelgoed van je kinderen opgeborgen kan worden (staat ook nog eens opgeruimd) en die van boven open is.

Kidsproof interieur tip #5 Voor iedereen plek

Natuurlijk is het belangrijk dat er voor het hele gezin plek is. Werk daarom met bijvoorbeeld een lekker grote bank, of ga voor een eettafelbank als je toch voor een rechte tafel kiest.

Studio HENK staat voor mooie meubels en veel comfort. Meer inspiratie of informatie? Studio-henk.nl

kast studio henk kidsproof interieur studio henk imm keulen tips voor creeeren kidsproof interieur bank studio henk kidsproof interieur eetkamerstoel studio henk