Ibiza stikt van leuke tentjes en restaurantjes. De meeste daarvan gaan in de middag open. Afgelopen zomer verbleef ik een paar dagen alleen op Ibiza terwijl Hans de kinderen naar huis bracht. Op de dag dat hij terug kwam naar het eiland landde hij vroeg. Het leek me leuk om samen ergens te gaan ontbijten. Omdat het vliegveld niet ver is van Ibiza stad ging ik op zoek naar een plek om daar te ontbijten. Zo kwam ik Capuccino op het spoor. Een te gekke plek voor een ontbijt op Ibiza!

Ontbijt op Ibiza met uitzicht op d’Alt Vila

Cappuccino Grand Cafe is een hotspot in de haven van Ibiza Stad. Langs de jachten en designer stores loop je naar de uiterste hoek van de jachthaven. Vanaf het terras van Cappuccino heb je uitzicht op de ingang van de haven en op het prachtige d’Alt Vila. Houd er rekening mee dat dit een erg populaire plek is. Wij kwamen on voorbereid maar vroeg vanwege Hans’ vroege vlucht. We waren er circa 10-15 min voor openingstijd na onze wandeling door de haven. Het verbaasde ons om te zien dat er al een kleine rij stond voor het grand cafe. Wil je zeker zijn van een plekje tijdens lunch of diner, dan zou ik zeker even reserveren.

Het terras aan het water is smal en heeft twee rijen met tafeltjes. Een beetje a la Parijs. Een klein rond tafeltje met twee stoeltjes ernaast. De bediening is heel formeel in pak gekleed en draagt handschoentjes. Je thee krijg je in een zilver kannetje. Het is er een klein beetje gezien en gezien worden. Maar het is een fijne stek om Ibiza Stad eens rustig vanaf de overkant in je op te nemen en de bedrijvigheid van de haven aan je voorbij te zien komen. Luxe jachten, ferries en kleinere boten die in- en uitvaren. Misschien heb je net als ons geluk en ligt er een superjacht aan de kade vlakbij waardoor je jezelf even waant in een aflevering van Below Deck: the Mediterrean.

Op de menukaart vind je alles voor een fijn ontbijt. Amerikaanse pancakes, croissantjes, verse jus d’orange, etc. Het is er wel vrij prijzig maar wel leuk om eens te zijn geweest!

Vind hier MEER HOTSPOTS OP IBIZA

Adres:
Cappuccino Grand Café
Passeig Joan Carles I, 20
Ibiza Stad

@dirksdotter

Real Life Below Deck: the Mediterrenean! Uitzicht vanaf Cappuccino Grand Café in de haven. Wie is er nog meer een #belowdeckmed fan?? #ibiza #ibizastad #ibizatips #ibizatiktok #traveltiktok #traveldiaries #traveltips

♬ Love Boat Theme – Dominik Hauser