Zie je wel eens die kleertjes met vrolijke printjes voorbij komen op onze foto’s? Grote kans dat Scott dan een handgemaakt item van stadgenootjes Iek & Jet aan heeft! We zijn al een tijdje fan, dus hoog tijd om ze eens in het zonnetje te zetten!

Kleine Scott in outfitjes van Iek & Jet

Het was heerlijk om voor dit blog even weer de foto’s door te spitten op zoek naar foto’s waarop Scottje kleertjes van Iek en Jet aan had en weg te mijmeren bij de beelden en de herinneringen die zij opriepen. Een van de allereerste items dat Scott afgelopen voorjaar droeg van Iek en Jet was een t-shitje met leeuwenprint:
iek en jet kinderkleding

Ook droegen we met plezier een harembroekje, en niet veel later volgde de eerste colshalwtjes:
iek en jet kinderkleding

Het leeuwenshirtje past Scott al een hele tijd niet meer. Het is een van de shirtjes waar ik geen afscheid van kan nemen en dus die bewaard blijft in de dozen op de logeerkamer. Vandaag spitte ik de dozen weer eens door op zoek naar het shirtje (zo leuk die kleinere kleertjes allemaal weer eens te zien!) zodat ik er nog eens een foto van kon maken:
iek en jet kinderkleding
iek en jet kinderkleding

iek en jet kinderkleding

(PS: die leuke houten krokodil is van Nootje)

Zijn eigen longsleeve

Kenmerkend voor Iek & Jet zijn niet alleen de toffe printjes, maar ook de out of the box combinaties die zij met de printjes maken. Een van onze favorieten is de longsleeve die naar Scott is vernoemd met een hippe panda print in combinatie met mosterdgele mouwen met stippenprint. De items van Iek & Jet krijgen allemaal kindernamen mee. Het was dan ook een hele eer en verrassing toen zij vertelden dat juist deze longsleeve naar Scott werd vernoemd. Ik vind ‘em altijd zo’n binkie in deze longsleeve:
iek en jet kinderkleding

Tijdens onze vakantie op Ibiza hadden we ook een echte Iek & Jet mee; een wit shirtje met haaienprint deze keer:
iek en jet kinderkledingNaast kinderkleding kun je bij deze dames ook terecht voor aankleedhoezen en slaapzakken. Van alle items die we in huis hebben kan ik met de hand op het hart beamen dat er stuk voor stuk fijne GOTS-stof is gebruikt die ook na veel wassen mooi en kleurrijk blijft.

De dames van Iek & Jet zelf aan het woord

Ok, genoeg geluld over mijn eigen ervaringen. Nu weer even de spotlights op de dames zelf!

Hoe zijn jullie zo bij het idee gekomen om samen kinderkleding te gaan verkopen?
Marieke (Iek) maakte zelf al heel veel kleding voor haar kinderen en op bestelling. Toen Jet zwanger werd, begon zij ook met het maken van kleding en verzorgingsdingen en ging bij Marieke op naailes. Toen er vervolgens van beide kanten de vraag kwam of we onze creaties wilde verkopen, kwam Marieke met het idee om onze krachten te bundelen. Zij heeft kennis van patronen en technieken en Jet vindt het als ontwerper erg leuk om achter de mooiste designs van stoffen aan te gaan.

Waar dromen jullie van voor Iek & Jet?
Wij dromen van een grotere opzet, zodat Iek & Jet in de toekomst ook verkocht zal worden bij verschillende winkels in Nederland. Wij maken nu alles zelf, maar met beide een gezin en nog een eigen bedrijf naast Iek & Jet, komen wij handen en tijd te kort om dit waar te maken. We zijn ons nu aan het verdiepen in het uitbesteden van het maken van de kledingstukken. Wij houden dan zelf de controle en maken de samples, maar willen het daarna uitbesteden zodat wij ons kunnen focussen op nieuwe items.

Wat zijn jullie hotspots in Amsterdam?
Om met kinderen heen te gaan: de Kleine Parade! Een hele mooie kinderkledingwinkel in de Pijp, waar je ook kunt zitten voor een drankje of broodjes terwijl de kinderen kunnen spelen. Pizza eten op de Amstelveenseweg bij Sotto! Heerlijke pizza’s en een gezellige plek, met vriendelijke bediening. Je kunt heel goed koffie drinken met je kinderen bij de Koffie-academie in het Oostelijk havengebied. Ze hebben daar een superfijne kinderhoek en het is allemaal zeer overzichtelijk en de koffie is heerlijk! En leuk om met je kinderen heen te gaan is Jeugdland in Amsterdam Oost. Vooral in de zomer kun je daar heerlijk zitten en je kinderen laten spelen. De mogelijkheid om kinderfeestjes te vieren die zij bieden zijn ook echt superleuk!

Iek over Jet: beschrijf haar eens in 3 woorden:
Hardwerkend, creatief, behulpzaam
Jet over Iek: beschrijf haar eens in 3 woorden:
Hardwerkend, behulpzaam, ondernemend
Lees hier verder over mijn favoriete duurzame kinderkleding merken