In onze werkkamer a.k.a. ‘het computerhok’ stond een Ikea bureau met schragen die we nog meenamen uit ons vorige huis. Een tof bureau nog steeds maar vanwege zijn omvang in ons hok eigenlijk een enorme sta in de weg. Dat moest anders! 

In het hok hadden we behoefte aan meer beweegruimte en meer opbergruimte. Het eerste losten we op door het Ikea bureau te vervangen door een statafel van Jaswig die we over kochten van Fleur van PRCHTG. Het bureau draaiden we een kwartslag zodat je zicht hebt op het water en de voorbij varende boten als je aan het werk bent. Het fijne aan de statafel vinden we dat je veel efficiënter met je tijd achter de computer omgaat en je er niet achter blijft plakken. We hebben allebei een kantoorbaan en wilden in onze vrije tijd niet nog meer achter een computer plakken. Wat natuurlijk een uitdaging is met een blog en online groothandel naast onze banen. Dit werkt wel: onze schermtijd achter de computer is aanzienlijk verminderd! 

Ikea Besta hack voor meer opbergruimte

In het computerhok hadden we eerst een tweedehands kast via Marktplaats staan en daarna een leuke Ivar combinatie. Maar beiden boden eigenlijk te weinig opbergruimte voor alle fotoalbums ect die er al in zaten en alle aanwas van spullen die we hebben met twee kids. Zo ontstond het plan om met Ikea Besta kasten een zit/speelhoek te creëren met veel opbergruimte.

Zo maak je de makkelijke Ikea hack Besta zithoek helemaal zelf:

  1. Bepaal wat voor zithoek/zitplek je wilt en bepaal vervolgens met behulp van de online planner welke Besta onderdelen je nodig hebt.
  2. Zet de kasten in elkaar. Wacht wel nog even met het plaatsen van de deurtjes.
  3. Wij kozen voor vier lage kasten op de vloer. Voor over die vier kasten lieten we underlayment op maat zagen, ook voor langs de zijkanten.
  4. Eén van de planken trokken we door over de loze ruimte in de hoek (waar de twee kasten van elke zijde elkaar raken) en zorgden dat we die met een balkje ondersteunden.
  5. In die hoek kwamen twee grote vierkante Besta kasten waarvoor we ook weer underlayment op maat lieten zagen om de kasten mee te omkleden.
  6. Met een kitspuit en bizon kit plak je de underlayment onderdelen tegen de basis van de kasten aan. Zet ze stevig vast met lijmklemmen en laat het goed drogen.
  7. Eenmaal droog hang je de deurtjes er weer in en voorzie je ze van de handgrepen.

Goed te doen, toch?

Nieuwe zithoek, nieuwe kleur op de muur

De sfeer van het computerhok paste eigenlijk ook minder bij de rest van de benedenverdieping. De zachtroze kleur roze was nog wel prachtig maar iets te zoet geworden ten opzichte van de rest van de inrichting van de woonverdieping. De lambrisering kreeg een andere kleur: muurverf IG PS-1066 van Karwei. Een hele fijn warme kleur al zeg ik het zelf!

Het zitkussen bestelde ik op maar via nofruit. Eigenwijs als ik ben, bestelde ik geen kleurstalen. De kleur groen die ik koos, was in werkelijkheid totaal anders en een mismatch met wat ik in gedachten had. Een zachtbruingrijze grote lap hydrofiele stof eromheen werd de oplossing. Voor de sierkussens erop koos ik ook warme aardetinten, en ik kon het niet laten: een wolken kussen! En je hebt misschien genoeg andere leuke dingen op de foto’s voorbij zien komen. Binnenkort volgt een shop-in-stijl met details waar je het zelf kunt shoppen!

En tip van flip: kijk voor hoe je op een slimme en snelle manier een strak geverfde lambrisering aan brengt het blog van Mardou van Sevencouches. Dan sta je niet zo te hannesen met meten enzo als wij destijds hebben gedaan ;-)))

Heb je de smaak te pakken en wil je aan de slag met nog meer Ikea hacks? Bekijk dan eens deze toffe Ikea hack op Een Goed Verhaal: Mirjam gaf het Ikea Kura bed een geweldige make-over!  Blogger Ilse maakte een String bureau look-a-like: een hele toffe Ikea Elvarli hack! Of maak eenvoudig een speelhoek van de IKEA Stuva serie!

Kijk onder Wonen voor meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur en makkelijke DIY’s!