Dat ik de woonbeurs niet zo vernieuwend vind, heb ik onlangs uit de doeken gedaan. Show UPΒ en de Dutch Design Week zijn bijvoorbeeld zoveel meer inspirerend! Op mijn lijstje had ik nog staan dat ik graag naar een buitenlandse woonbeurs zou gaan. Toen ik vorige week onverwacht kaartjes kreeg voor Imm Cologne was ik dan ook echt over the moon! Manlief is er ook niet vies van en rijdt er graag een stukje voor. Dus afgelopen woensdag togen wij naar Keulen om wooninspiratie op te doen. Scott bleef een dagje bij oma. Skye ging met ons mee op haar eerste roadtrip. Zonder paspoort (nu al rebels ;-)). En het was heerlijk: zoveel moois gezien, zoveel prikkels binnen gekregen. Hieronder deel ik vijf hoofdlijnen die ik uit al dat moois op Imm Cologne heb kunnen distilleren.Β 

Veel groen bij Imm Cologne

Een woonkleur die je niet kan zijn ontgaan: statig groen. Bij Imm Cologne zagen we het ook veel terug. Groene muren, velvet banken. Natuurlijk veel planten. Met groen zit je in 2018 ook zeker niet mis!

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018

Geometrische vormen

De kuipstoeltjes zijn niet weg te denken uit de woon- en eetkamers. Van Eames of een look a like. Je ziet ze veel. Op Imm Cologne waren ze uiteraard ook volop aanwezig. Leuk om te zien vond ik dat er nu meerdere aanbieders waren die geometrische vormen aan de achterzijde hadden verwerkt. Ook hadden meerdere merken banken in vierkantere vormen.

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018

Hoera! Pastels mogen nog steeds!

Zoals jullie weten heb ik een zwak voor pasteltinten. Ook die zijn voorlopig nog niet weg te denken uit de interieurtrends. De pasteltinten werden veel gecombineerd met de donkergroene tinten die ik eerder benoemde. Erg mooi!

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018

Chillen maar!

Elke stand had eigenlijk ook wel een ruime keuze aan comfortabele stoelen. Stoelen die een echte eyecatcher zijn in je huis. Bijvoorbeeld de alom bekende Eames Lounge Chairs. Maar ook varianten op de Egg chair. Schommelstoelen zagen we ook veel. Ook bij modellen waar je het in eerste instantie van verwacht omdat daar altijd een andere voet onder zat. Een verrassend effect dus! We spotten ook de schattigste schommelstoel voor je kiddo!

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018

Black beauty

Nog iets opvallends: we zagen veel zwarte meubels. Van kleine houten fauteuils tot eettafels van zwart metaal. Veel stoelen hadden bij Imm Cologne een zwart onderstel. Zitten wij dus goed met onze nieuwe eettafel! πŸ˜‰

Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018 Imm Cologne 2018