Ik ga op reis en neem mee…wie kent dat spelletje niet? Ik maak er de laatste jaren een variant van: ik ga op reis en neem zo min mogelijk koffers en tassen mee. Zo min mogelijk inpakken is voor mij een sport geworden. Voor ons drietjes heb ik voor twee weken lang één koffer met kleding gevuld. Daar zit echt alles in van bovengoed tot sokken, ondergoed en rompertjes. Ook onze hamamdoeken zitten er nog bij. Nu Scott groter wordt en zijn kleding dus ook, wordt het wel een steeds grotere uitdaging met inpakken. Maar het is gelukt. Hoe? Dat lees je hier, incl. wat zomerse musthaves! 

Slimme keuzes maken bij het inpakken

Voor Scott heb ik eigenlijk weinig keuzes gemaakt. Het buiten- en vakantieleven vergt nou eenmaal veel extra setjes kleren. Denk ijsjes eten met de nodige gevolgen van dien. Zijn zomergarderobe ligt vrijwel in zijn geheel in de koffer.

Minder ruimte dus voor ons. Aangezien de kans dat het koud en nat is in Italië maar heel beperkt is, heb ik geen warme kleren ingepakt voor Hans en mij. Dat scheelt zoveel ruimte. Met de broek en trui die we aan hebben bij vertrek moeten we het doen op evt. minder mooie dagen.

Verder heb ik heel kritisch gekeken naar wat ik zelf meenam. Nog steeds bijna voor elke dag een nieuwe set hoor! Bij broekjes zocht ik meerdere shirtjes uit waarmee ik ze kan combineren. Ook koos ik van alles de dunste en lichtste stofjes uit.
tips inpakken koffer

Jumpsuits

Een lifesaver voor het light inpakken was dit jaar: aanschaffen van fijne, zomerse jumpsuitjes. Dat betekende dat ik geen apart bovenstuk en onderstuk voor een aantal dagen hoef mee te nemen, en ik dus aanzienlijk minder ruimte was kwijt voor mijn kleding.

Ook met de zwangerschap zijn jumpsuits fijn om te dragen. Hoewel de buik nog niet zichtbaar is, merk ik echt wel dat ik al opgezet ben. Veel van mijn korte broekjes zitten nu al echt een stuk minder prettig. Strakkere shirtjes erboven willen al een beetje omhoog kruipen. Niet ideaal dus. Allemaal issues die je niet hebt met een jumpsuitje!

Musthaves

Mijn absolute musthave voor light inpakken is dus: koop luchtige jumpsuits! Hier mijn favorieten op een rijtje:

tips inpakken koffer#1: Een toffe jumpsuit van soepele jeans van Esprit, waarbij het aan de achterzijde net lijkt of je een los broekje en blousje aan hebt. Een leuk jeans on jeans effect!
tips inpakken koffer#2: leopard never gets out of style! Helemaal niet wanneer dit printje wordt gecombineerd met frisse kleurtjes. Deze toffe juimpsuit shop je bij Costes.
tips inpakken koffer#3: verliefd op het printje en de lengte van deze jumpsuit van Wehkamp’s eigen merk!

Voor Scott heb ik deze musthaves geshopt en ingepakt:
tips inpakken koffer#1: de oldskool waterschoentjes in zachtblauw, verkrijgbaar bij Little Legends. (ps: die vrolijke ijsjes zijn bellenblaas van Hema)
tips inpakken koffer#2: Als je naar het land van de ijsjes gaat, dan moet je ‘gelato’ korte broek van Hugo loves Tiki natuurlijk mee!
tips inpakken koffer#3: en dit lieve shirtje met hond van tinycottons ging ook mee in de koffer!