Skye is alweer anderhalf jaar oud. In die tijd heeft haar kamertje twee keer een update gehad. Niet zozeer omdat haar kamertje niet mooi was, maar omdat ik het op mijn heupen kreeg en zin had in verandering (sorry, Skye!). Terugkijkend op die veranderingen in haar kamertje, zie ik een aantal elementen die bepalend zijn geweest voor de sfeer en mooie inrichting van haar babykamer. Mijn drie tips voor het inrichten van jouw ultieme babykamer deel ik hier!

Tip #1 inrichten van een babykamer: Geef items een nieuw leven op de babykamer

Als er een kleintje op komst is, heb je veel aan je hoofd. Er valt van alles te regelen en aan te schaffen. En die babykamer klaarmaken is ook echt een dingetje. Want dat wil je zo fijn mogelijk hebben voor die kleine spruit. Het kan dan verleidelijk zijn om bij een babypark een kant en klare babykamer bij elkaar aan te schaffen.

Ik zeg: denk daar nog eens over na. Voor Scott’s babykamer maakten we bijvoorbeeld een commode van steigerpijpen en underlayment. En op Skye’s babykamer kwam een oude trolley te staan, die natuurlijk eerst een verfbeurt kreeg. Wie weet heb jij nog wel een mooie kast van je oma staan die nog wel een tweede leven kan gebruiken als commode of heb je zelf een kledingkast over die met een ander kleurtje perfect bij de babykamer zou passen.

Door iets zelf te maken of iets te hergebruiken maak je de babykamer nog meer eigen en persoonlijker. Ga jij die uitdaging aan?

diy babykamer interieur

Tip #2 inrichten van een babykamer: Kies voor kleur én print op de babykamer

Een baby- en kinderkamer kan voor mij niet zonder een muur met een behang met een leuk printje. Zo’n wand vind ik echt een toevoeging aan die kamertjes. Je hebt vast wel één of meerdere kleuren in gedachten voor de babykamer van je kindje.

Dat had ik ook. Bij Scott was dat mintgroen, met zacht grijs en wat zwart/witte accenten. Ik vond vervolgens mooi mintgroen behang met wolken voor op zijn babykamer. Voor Skye wist ik in ieder geval dat het geen roze mocht worden 😉 Wel had ik in mijn hoofd dat er vergrijsde tinten op haar kamer moesten komen met een iets vrolijkere, contrasterende kleur. Met die gedachte liep ik tegen een prachtig behang met stippen (of planeten zoals Scott altijd zei) aan met een vergrijsde, zacht blauwe basis en wit, goud en geel in de stippen.

Het kiezen van een mooi behang voor op de babykamer helpt mij altijd enorm in het verdere inrichtingsproces ervan. Het is de basis waarmee ik keuzes maak voor de kleur verf op de andere wand, de kleur verf voor de kast/commode en natuurlijk voor de accessoires die ik erbij koos. Die accessoires koos ik niet alleen op de kleur uit. Ook het ‘thema’ van het behang kun je namelijk leuk laten doorwerken in de rest van de kamer. Bij Scott’s wolkenbehang koos ik ervoor om her en der subtiel nog een wolk aan te brengen in de accessoires. Omdat Skye’s behang ons aan ronde hemellichamen liet denken, kreeg ze op haar kamertje onder meer een rond wandplankje en een wolkenhemeltje gemaakt van pompoms.

babykamer inrichten tips

Tip #3 inrichten van een babykamer: Kies voor een meegroeibed: voor op de babykamer én later

Een wieg voor je baby is enorm lief om te zien. Toch liggen die kleintjes er maar een hele beperkte periode in. Vraag je daarom zelf af of het de moeite is om een wieg aan te schaffen. Wellicht is er nog eentje in de familie die je kunt gebruiken. Wij gebruikten de wieg die mijn oma kocht voor haar eerste achterkleinkind en die we ook een periode voor Scott hebben gebruikt. In de eerste periode hebben we een co-sleeper gehuurd waar Skye in de nachten naast ons sliep.

Naarmate ze ouder werd, lieten we haar in haar wiegje overdag wennen aan haar eigen slaapkamer. 3 Een goed alternatief voor een ‘normale’ wieg is er eentje die je met het leven van je kindje kunt laten meegroeien. De wieg waar Skye in sliep, werd ook al snel te krap voor haar. Zeker als je zo’n beweeglijke slaper hebt zoals zij. Ze lag steeds klem. Wij stapten op dat moment over op de Stokke Sleepi.Stokke Sleepi. Een bijzonder bedje om meerdere redenen.

babykamer meisje roze

Allereerst: de Stokke Sleepi gaat lang mee. Het flexibele wiegje/ledikantje groeit met je kindje mee totdat het zo’n tien jaar oud is. Zo behoud je kindje steeds het eigen, vertrouwde bedje en hoef je ook niet steeds wat nieuws aan te schaffen. De Stokke Sleepi is uiteraard in hoogte verstelbaar zodat er niet direct uit wordt geklommen. Mocht dat uiteindelijk wel lukken, dan is dat het moment om één zijde van de Stokke Sleepi weg te halen. Daarmee krijgt je kindje meer vrijheid. Met een uitbreidingsset kun je het ledikant op een later moment weer omtoveren in een heus bed.

Het wiegje/ledikantje heeft een ovale vorm. Dat zie je niet zo vaak en vind ik erg mooi aan het ontwerp. Maar nog belangrijker: die vorm voelt ook erg prettig voor je kindje. Skye ligt graag helemaal veilig opgerold in een van de ovale rondingen.

stokke sleepi

Wat ik zelf ook erg handig vind aan de Stokke Sleepi zijn de zwenkwielen. Met het schoonmaken van Skye’s kamertje rijd je het ledikantje zo even weg om de vloer te zuigen en dweilen. Ook komt het wel eens voor dat we het ledikant naar onze eigen kamer rijden. Zoals laatst toen de stukadoor in haar kamer aan de gang was geweest. Het plafond moest eerst drogen en de lucht uit haar kamer. Zo sliep ze gezellig weer eens een paar nachten bij ons op de kamer!

veilig slapen baby

WIN een Stokke Mini!

Kortom: wij zijn enorm blij met de Stokke Sleepi. Dat het een tijdloos ontwerp is en een fijn ledikant in gebruik, blijkt wel uit het feit dat de Stokke Sleepi alweer 20 jaar oud is! En dat moet gevierd worden!

Ter ere van het jubileum van dit fijne ledikantje mag ik een Stokke Mini (wieg) weggeven! Met bijbehorende items, zoals dekentjes , om de styling compleet te maken. Wanneer de babykamer klaar is, kom ik met de spullen bij je langs om de kamer samen af te stylen en maak ik foto’s voor een binnenkijker van jullie liefste kamertje in huis voor op mijn blog. De foto’s worden ook aan jou ter beschikking gesteld.

Ben jij bezig met de babykamer of met een update ervan? Lees dan hier gauw hoe je kunt meedoen: Laat onder mijn instagrampost weten aan welke kleuren je denkt voor de babykamer en welke kleur Stokke Mini daar het beste bij past (zie hieronder: mintgroen, wit, naturel of toch hazel grey?). En natuurlijk: spread the news door vrienden te taggen!!

sleepi mini mintgroen

stokke sleepi natural Stokke Sleepi hazel grey stokke sleepi wit

Tips inrichten babykamer trends