Instagram and I go waaaaaaaaay back. In 2013 ben ik begonnen. De allereerste foto’s heb ik een jaar of twee geleden verwijderd. Sommige foto’s uit die tijd mochten blijven. Nu denk ik: had ik ze maar gewoon bewaard! Zo leuk om die ontwikkeling te zien. Gelukkig lukt dat nog even goed wel. In dit blog vertel ik waarom ik instagram ‘vroegah’ zo leuk vond en waarom ik veel stories op een dag deel en wat je daarmee kunt doen!

Instagram: voor het instant delen van foto’s

Gaandeweg de jaren ben ik steeds meer voor het ‘perfecte plaatje’ gegaan. In mijn feed zie je eigenlijk vrijwel alleen nog maar foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt. Snapshots met mijn iPhone zijn zeer zeldzaam geworden. Best jammer denk ik als ik terug scroll in mijn feed. Ik gebruikte instagram zoals het bedoeld was: direct in een foto vertalen wat je ziet of aan het doen bent. Was ik bijvoorbeeld in Parijs? Dan deelde ik een selfie op de Eiffel toren en later die dag het uitzicht vanaf de Sacre Coeur. Of ik deelde meteen wat mij inspireerde op de Dutch Design Week. Ik deelde dus gewoon meer van het moment zelf.

instagram ibiza

Vakantie op Ibiza: zeker wel elke dag twee foto’s in mijn feed

instagram dirksdotter

Geel gelikte foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt. Maar met mijn iPhone die ik daarna extra belichtte en da ook het liefste nog een lichte VSCO Cam filter erover.

Nog meer community gevoel

Instagram vind ik een heerlijk platform door de betrokkenheid van mensen op elkaar. In de eerste jaren dat ik actief was op instagram was het groepje gebruikers veel kleiner en was het nog persoonlijker. Ik denk dat ik 100-150 mensen trouw volg vanuit die early days. Oh, en weet je wat helemaal hip was? Elkaar taggen met #widn of andere hashtags. Als je getagt werd, deelde je zo snel mogelijk ook een foto in je feed waarin je reageerde op die tag. En je vervolgens tagde je zelf weer 2 of 3 anderen. Gewoon voor de fun en niet om met die tags een shoutout en zo meer volgers te bereiken. Een voorbeeld van #widn die ik had beantwoord kon ik nog terugvinden. Heb jij al uitgevogeld ondertussen waar die tag voor staat?! ;-)))

instagram widn

Het aantal likes en reactie: helemaal niet belangrijk!

Dat was toen nog helemaal geen ding (en voor mij nu eigenlijk ook niet meer!). Maar die 11e like op je foto: die was wel altijd magisch! De namen van de eerste tien accounts die je foto een like gaven, werden voluit weergegeven. Maar had je de 11e like te pakken, dan verdwenen die namen en kwamen vanaf dat moment de cijfers in beeld.

instagram zwanger

Instagram: visueel dagboek

Ik zei het hierboven al: eerst fotografeerde ik anders. Het fotograferen heeft zich verder ontwikkeld, maar ook het huis heeft niet stil gestaan. We gingen van een enorm licht huis met her een der knalkleur en zwarte accenten naar een interieur met zachte pasteltinten. De groene vloer kwam er in en de zoete pasteltinten maakten ruimte voor donkere tinten.

instagram interieur monochrome

Hoe ons interieur begon: wit met een beetje kleur en nog wat klassieke en zwarte elementen erin

instagram interieur pastel

De pastel kleurtjes kwamen er langzaam aan in

instagram roze interieur

De voortekenen van al het warme roze en stoere groen in ons huis! Ik ben mijn eigen influencer denk ik haha!

Waarom ik zoveel stories deel op instagram: een ‘levend’ dagboek!

Allereerst: omdat ik het leuk vind. Aan het einde van de dag bekijk ik de foto’s en filmpjes van Scott en Skye nog een keertje. Vaak ook nog even samen met Hans. Ik vind het heerlijk om die momentjes nog eens zo her te beleven. Dit betekent niet dat ik de hele dag met mijn telefoon in de hand loop by the way. Waar de instagram feed voor velen een visueel dagboek is, zijn de stories dat voor mij. Huh?? Maar die stories verdwijnen toch na 24 uur? Ja zeker, wel van je overzicht met stories maar in je archieven worden ze gewoon bewaard! Dat betekent dat je ze altijd weer terug kunt kijken (voor stories van een hele tijd geleden ben je wel even bezig met scrollen ;-)). Hieronder laat ik de stappen zie hoe je bij die stories archieven komt! En wat ook zo superleuk is: bij het instagram stories archief krijg je nu ook elke dag een foto uit je feed of stories als suggestie. “On this day in 2015 etc etc”. Erg leuk om zo weer op oudere stories of posts te worden gewezen. Meestal deel ik ze eenvoudig via de share knop in mijn stories.

instagram archief instagram archief post stories instagram herinnering archief