Een paar weken geleden vroeg ik aan mijn volgers of ik nog wel instaproof was. Ik voelde me een beetje lost op instagram. Ons huis dat in een make-over zat naar een andere feel. Mijn fotografie die zich heeft ontwikkeld, misschien zelfs naar een wat andere stijl. Was wat ik deelde op instagram nog wel leuk? Wilde ik zo verder gaan of niet? Ik wist het allemaal niet meer. Daarom besloot ik het maar gewoonweg te vragen. Ik kreeg veel reacties die ik wel allemaal heb gelezen maar lang niet allemaal heb kunnen beantwoorden. Omdat ik het wel zo fair vind om te laten weten wat ik met jullie feedback heb gedaan, beschrijf ik hier een aantal hoofdlijnen uit die feedback. En natuurlijk wat ik met die feedback doe of ga doen!

Instaproof feedback #1: Ga vooral zo door!

Gelukkig voor mij was de feedback heel opbouwend en positief. Mensen herkenden mijn omslag maar vonden die omslag juist fijn. De mix van de kids, vakantie en interieur wordt gewaardeerd. De laatste tijd deel ik een stuk minder interieur. Een aantal van jullie misten dat (but working on that! Alles begint weer een beetje zijn plek te krijgen in huis).

Instaproof feedback #2: Minder met stories

Toen instagram net kwam met de stories functie kwam, moest ik er niets van hebben. Manlief begon ze eerst te vullen. Maar niet veel later was ik zelf ook hooked. Ik gebruik de stories functie veel in het dagelijks leven. Een aantal keer kwam de opmerking in de feedback voorbij dat het soms te veel is en dat er dan wordt doorgeswiped. Deze opmerkingen hebben me wel weer wat bewuster gemaakt. Is alles ook echt wel leuk om te zien? En is het derde filmpje van hetzelfde moment niet too much? Misschien is het je al opgevallen maar lang niet elke dag plaats ik zo enorm veel stories meer. Dat betekent niet dat het helemaal niet voorkomt.

Dat komt omdat de voornaamste reden waarom ik die stories deel, is omdat ik het fijn vind om aan het einde van de dag alles nog eens terug te kijken. Nog even na te genieten van de dag met Scott en Skye en die momentjes nog op deze manier een keer te beleven. Ook Hans kijkt gezellig mee vanaf zijn werk als ik alleen met de kinderen ben op mijn vrije dag. Dus als ik stories spam, dan is het niet eens echt voor jullie. Maar vooral voor onszelf. Dus daarom blijf ik het doen, maar ik houd ook wel de feedback in gedachten. No worries!

Instaproof feedback #3: Geen koekjes meer

Regelmatig heb ik samenwerkingen. Over het algemeen wordt daar altijd goed op gereageerd. En soms vinden jullie die samenwerkingen wat minder leuk. Zoals een keer met koek. Samenwerkingen ga ik aan als een product of merk bij ons past. En als ik een verhaal kan vertellen. De samenwerkingen die minder gewaardeerd worden zijn de samenwerkingen merk ik waar minder dat verhaal in zit. Waar de promotie van het product meer de overhand krijgt. Ik probeer hier steeds scherper in te worden. Maar houd me vooral bij de les. Wat ik in ieder geval niet wil, is een ‘lopend reclamebord’ worden. Ik wil niet dat elke instagrampost draait om een product, samenwerking of blog. Daarom heb ik me voorgenomen om meer foto’s te delen waarin ik persoonlijke dingen met jullie deel. En dat hoeven wat mij betreft ook niet meer altijd ‘instaproof’ plaatjes te zijn.

Instaproof feedback #4: waarom wil je meer??

Een enkeling vroeg zich af waarom ik de vraag stelde. Want het draait toch niet om het aantal likes en hoeveel volgers je hebt? Eens, tot op zekere hoogte. Mijn focus is ook niet per se groei op instagram of zoveel mogelijk likes. Wel heb ik de laatste tijd regelmatig minder likes en verlies ik vrijwel elke week volgers. Dat doet toch een klein beetje zeer. Je wilt toch ook gewaardeerd worden en in relatie met mijn blog is de interactie op mijn instagramposts ook belangrijk.

dirksdotter instaproof boek

In het book Instaproof van Kirsten Jassies vind je op deze pagina meerdere instagramfoto’s van mij. Superleuk!

instaproof dirksdotter

Instaproof: ben ik dat nog wel? Wat vind jij?