Op vakantie kan ik het niet laten interieurwinkels in te duiken. Zo is op Ibiza altijd de woonwinkel SLUIZ een vaste prik! Denemarken staat natuurlijk bekend om de design merken. Je begrijpt het al: ik ging voor de bijl. Gelukkig gingen we met de auto op vakantie maar Denemarken, dus kon ik de aankopen gemakkelijk weer mee terug nemen! Nieuwsgierig wat ik heb gekocht? Ik laat het hier zien!

HAY house Copenhagen

EΓ©n van onze eerste stops toen we Kopenhagen bezochten, was het HAY house. Verstopt in een winkelstraat zit een portiek waarvan je niet verwacht dat er twee ruime verdiepingen zijn. Twee verdiepingen die voelen als een snoepwinkel voor scandinavisch design liefhebbers. Vanuit het pand heb je ook mooi zicht op de omliggende straten en het plein.

Bij HAY vertrekken met lege handen? Onmogelijk voor mij. Ik kocht er een zacht grijs/blauw pennenbakje dat we mogelijk als houder voor onze tandenborstels in de nieuwe badkamer gaan gebruiken. De tandenborstels die HAY ontwierp in samenwerking met Jordan, gingen ook mee naar huis. Net als de nieuwe kleur vaatdoekjes uit de HAY kitchen markt collectie.

hay pennenbak

Magneetborden en accessoires van ILVA, pennenbakje van HAY, bril van Ivana Helsinki via Specsavers, kaartje Van Dijck

ILVA

De beste tip voor interieurshoppen kreeg ik via instagram. Iemand tipte mij om onderweg naar Kopenhagen naar de dichtsbijzijnde ILVA te gaan. ILVA is de Deense variant van Ikea. Op de terugweg stopten we er even. De kinderen sliepen, Hans bleef in de auto. En ik vergaapte me binnen aan alle mooie tuinmeubels, eettafels, banken… maar ja: allemaal een beetje te groot om mee te nemen!

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik nog een hal ontdekte: met de interieuraccessoires! Ik kwam ogen te kort. Zoveel leuke dingen gezien!

Bij ILVA kocht ik drie ronde magneetborden, met daarbij mooie magneetjes en een magneetbakje. Ook ging er een een grote keramieken fruitschaal en een keramieken vaas. Me happy!! De vaas en fruitschaap kregen een plekje op de eettafel thuis. Voor de magneetborden ben ik nog aan het nadenken waar ik ze het liefste wil: ergens in de woonkamer of toch in de hal?

vasen ilva denemarken

Andere woonwinkels in Denemarken

In Kopenhagen moet je natuurlijk zijn voor de tofste designwinkels. Helaas hebben wij daar geen tijd voor gehad. Gelukkig heb je in de kleinere steden ook woonwinkels. Zoals de woonwinkel keten Imerco Home. Daar kochten we een design fruitschaal van Normann Copenhagen.

Verder kun je (zeker op het eiland MΓΈn) je hart op als je van tweedehands shoppen, antiekzaakjes en kringloopwinkels houdt! Houd dan bordjes met β€˜Loppecenter/Loppemarked, Antikcenter/Antikmarked of Genbrugβ€˜ in de gaten!

norman copenhagen fruitschaal design fruitschaal keuken

 

Meer weten over Denemarken! Lees dan nog eens mijn reisverslag over onze vakantie op de Oost-Deense eilanden!

Interieuraankopen uit Gdansk

Eind maart was ik met Hans een weekendje weg naar Gdansk. Daar ontdekte ik twee leuke woonwinkeltjes. Bij de eerste kocht ik een mooi leren schrift, bij het tweede winkeltje ging een houten met metalen vogel mee. Een ontwerp van een lokaal architectenbureau, gemaakt van hout uit die omgeving. Ook kocht ik er twee kleine keramieken bakjes met stippeltjes. Ze staan nu nog in de keuken. Uiteindelijk ga ik ze denk ik een mooi plekje in de nieuwe badkamer geven!

doka architecture bird

De houten vogel kocht ik Gdansk, een ontwerp van een lokaal architectenbureau

keramiek gdansk

Keramieken pareltjes kopen is altijd een goed idee πŸ™‚