Met de extra lange kerstvakantie besloot ik Scott’s jongens slaapkamer dit jaar extra knus te maken. Zijn jongenskamer kreeg lekker veel lampjes en lichtjes. Zijn gezichtje glunderde van oor tot oor toen hij het voor het eerst zag. We vinden het gezellig als je binnen komt kijken op zijn jongenskamer in Scandinavische kerst sfeer!

Groene tinten, met her en der contrast: kerst styling van een jongenskamer

Scott heeft een slaapkamer in een (subtiele) LEGO thema. Zijn Ninjago speelsets en losse bouwsteentjes vind je op zijn eigen kamer. Net als in andere ruimten in ons interieur kozen we voor zijn kamer voor zachte, vergrijsde tinten en groentinten. Her en der gecombineerd met zwart/witte contrasten of wat kleuraccenten. In de kerstdecoratie voor zijn slaapkamer heb ik daar rekening mee gehouden.

Zijn beddengoed is mintgroen met donkergroene stippen. Het beddengoed kocht ik een paar jaar geleden bij Leenbakker. de zachte groene kleuren komen terug in de houten kerstboompjes naast zijn bed (van Sostrene Grene, oude collectie). Ook staat er een mini kunstkerstboompje in een gouden bloempotje naast zijn bed (Ikea kerstcollectie, dit jaar). Op zijn houten wandplak kreeg een Lemax kersthuisje een plek. Het is een bakkertje dat donuts verkoopt. Laat Scott daar nou gek op zijn! In het kersthuisje zie je ook de groentinten weer terug komen. Een stoer zwart-wit contrast bracht ik aan met een stoffen kerstslinger. Een gekleurd accent met de kerstsok.

kinderkamerstyling houten wandrek

Vanaf zijn kledingkast naar slaapplek spande ik een prikkabel/lichtsnoer met allemaal lampjes. Door de lampjes te zigzaggen ontstaat er een gezellige, knusse sfeer. Aan de andere kant van zijn slaapkamer werkte ik ook met lampjes. Tussen en achter zijn Ninjago tempels legde ik een speels lichtsnoer van LED lampjes neer. Ook over de kerstposter hing ik een lichtsnoer met lampjes en kerstboompjes op.

jongenskamer kerst

Shop in stijl: Scandinavische kerst sfeer voor een jongenskamer

Heb je zin gekregen om de stoere jongenskamer bij jou thuis ook een Scandinavische kerstsfeer te geven? Shop hier in de stijl van Scott;s kerst slaapkamer:

  1. Stoffen kerst vlaggen, duurzaam en handgemaakt in Nepal. Sagstrom & CO
  2. Houten wandrek Kettinge Jysk
  3. Mini prikkabel/lichtsnoer
  4. Lemax kersthuisje
  5. Kerstsok Fabelab
  6. Lichtsnoer met kerstboompjes
  7. Glow in the dark behang Eijffinger
  8. Poster Christmas Tree, Marta Abadablay
Scandinavische kerst sfeer jongenskamer

Voor wie ook geen genoeg kan krijgen van kerst: hieronder vind je meer foto’s van Scott’s kinderkamer in kerst sfeer! Hele fijne dagen iedereen!