De Joolz Aer is sinds deze week verkrijgbaar. Wij mochten hem alvast een paar weken testen. Wat een fijne, compacgie buggy is het. De Joolz A sluit perfect aan bij de fase waar we nu met Skye ons in bevinden. 

Joolz Aer: super compacte buggy!

Voor zowel Scott en Skye zijn we al vrij snel over gegaan op een buggy. Met beide zo rond de 6 maanden. Een stuk praktischer als ze toch al beter recht op kunnen zitten. We kozen steeds voor buggies die goed plat konden voor de slaapjes. Voor Scott kozen we destijds een buggy van Chicco (terugkijkens met onze huidige ervaringen niet zo compact en minder comfortabel). Voor Skye gingen we voor een Greentom kinderwagen vanwege het compacte en duurzame design.

Skye is nu de twee jaar gepasseerd. Je hebt steeds minder spullen mee te “zeulen”. De slaapjes worden korter. We merkten dat we zo in een fase kwamen waarin we behoefte aan een nog compactere buggy. Een buggy die nog minder ruimte in neemt in de auto.

kind buggy amsterdam noord

De Joolz Aer past perfect in dat plaatje. De buggy is licht: zo’n 6 kg. En hij is zo compact dat hij in het handbagagevak in het vliegtuig past. Dat betekent dus ook dat de buggy zo klein is dat je hem heel makkelijk tussen de voorstoelen en achterbank in de auto mee kunt nemen. Ik vind dat een ideale plek om de buggy mee te nemen. Tussen de kids in. Zeker wanneer we weer op reis gaan naar Denemarken. De kofferbak wordt dan niet meer deels gevuld door een wagentje.

Niet alleen onderweg is die compacte vorm handig. Ook als je in een cafeetje of restaurant bent. Je klapt de buggy in één beweging in. Daarna kun je hem zo onder je tafeltje schuiven. Geen gedoe meer dus met een wagentje dat in de weg staat! Ideaal!

Andere voordelen van de Joolz Aer

Belangrijk voor een kinderwagen of buggy vinden wij dat je maar één handeling hoeft te verrichten bij het in- en uitklappen. Aan die verwachting voldoet de Joolz Aer ruimschoots! Druk een klein knopje en de grote aan de greep tegelijkertijd en geef een beetje kracht mee. De buggy klapt dan zo in. Het uitklappen is net zo makkelijk. De beide knoppen weer indrukken. En het handvat omhoog tillen. Easy does it!

Wat mij enorm heeft verrast: het “laadruim”! Man, daar kun je veel meer in kwijt dan ik dacht. Check die foto’s hieronder maar eens! Er lagen toen vier stokbroden, allerlei smeersels, en nog veel meer onderop de buggy. Je kunt er dus prima boodschappen mee doen! Zelfs een grote gevulde rugtas met (baby)spullen zou je er prima een plek kunnen geven. Wat ik ook echt een verademing vindt van deze buggy: het vak is zowel van voren als achter goed te bereiken. Bij onze vorige buggy was deze ruimte kleiner en lastig te vullen.

joolz aer kinderwagen

Oma ging mee kijken bij Scotts zwemles. Oma moest en zou toen van Skye haar duwen in haar nieuwe Joolz Aer buggy.

En dan natuurlijk de hamvraag: hoe rijdt de buggy? Ik weet nog van haperende en stuiterende wielen op de buggy van Scott. Dat is zeker niet het geval met de Joolz Aer. De wielen laten de wagen soepel over de grond bewegen. Of dat nou een simpele stoep is of kleinere keitjes. Hij doorstond het allemaal fluitend!

Eigentijds en slim design

En het oog wil ook wat. Als het om kinderwagens en buggies gaat, vind ik het belangrijk dat het ontwerp slim en eigentijds is. Ik ben verliefd op het slanke en slimme ontwerp van de Joolz Aer. We kozen voor de rode variant van de buggy. Deze warme kleur matcht mooi met het stoere, zwarte frame.

Wil je je kindje laten slapen, dan kun je heel makkelijk de rugleuning laten zakken. Je hoeft alleen een rits los te maken en het gaat vanzelf. Wat ik – zeker met mijn reuzekids – een enorm pluspunt van deze buggy vindt: de rugleuning is lang. Zo worden de dus goed ondersteund tijdens de rit!

Long story short: wij zijn fan van de Joolz Aer! Skye is ook echt niet meer uit deze buggy te slaan. Ze wil hem overal mee naartoe. Ik begrijp haar wel. En we vinden dat stiekem ook wel fijn met die kleine boef van ons. Zo kan ik haar beter in de winkels in de gaten houden. Anders staan we weer onverwacht met onbetaalde surprise eitjes bij de auto (sorry Hema!)

compacte buggy

Even niet zo happy met haar nieuwe ride: ze wilde ook rennen net als broer! (mocht hierna ook wel even hoor!) Maar een toffere ” Skyeline” in Amsterdam vind je bijna niet om je nieuwe buggy mee op de foto te zetten! :-)))

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Joolz.

kleinste buggy handbagage review joolz aer kleine buggy