Ik weet het: die goede oude man is nog maar netΒ het land uit. Maar zijn komst is voor mij altijd ook altijd meteen het startschot van de kerstkriebels. De kerstboom staat ook meestal meteen na pakjesavond. In dit blog deel ik een aantal easypeasy kerst diy’s die ik de afgelopen jaren heb gebruikt (ik ben zelf namelijk niet zo een originele creatieveling).

Kerst diy #1: sneeuw in een potje

Meestal bewaar ik glazen conservenpotjes. Ik gebruik ze in de zomer in de tuin als waxinelichtjes. In de winter gebruik ik ze voor kerstversieringen. Het setje kerst potjes dat je hier op de foto’s ziet heb ik alweer een jaar of drie.
Bij Wibra kocht ik van die snoezige kleine kerstboompjes. Die hebben ze meestal elk jaar wel. En anders verkopen winkels als Action ze ook wel. De deksels van de potjes spoot ik wit met een verf spuitbus. Een beetje nepsneeuw er in, boompje er bovenop. En klaar is je kerstversiering!
kerst diy glazen potjes
kerst diy glazen potjes

Kerst diy #2: Adventkalender

Wat heb je nodig: simpele papieren/kraft zakjes, stempels met kerstige plaatjes en stempels met cijfers, stempelkussens in de door jou gewenste kleuren en wat touw of koord. Ik gebruikte hier simpele witte zakjes, zwart en mintgroene stempelkussens, stempels met ijsterren, boompjes, open me en merry christmas! Ik koos voor wit met koperkleurig koord. Al deze materialen heb ik gekocht bij Twenty Somethin’
En zoals gezegd: deze diy’s zijn super easy. Plak met wat masking tape een lang koord of meerdere korte koorden onder elkaar op de muur. Bestempel de zakjes om en om met een stempel en voorzie elk zakje van een cijfer. Vervolgens vouw je de zakjes ca. 1,5 cm om en hang je ze daarmee over het koord. Als je er kleine snoepjes of kadootjes in wilt doen, moet je wel even de zakjes nog sluiten met een leuke sticker. Anders blijf je ze van de grond oprapen πŸ˜‰
adventkalender zelf maken diy kerst

Kerst diy #3: Kaarsjes op tafel

Niet alleen voor de potjes op zijn kop heb ik conservenpotjes gespaard. Ook heb ik er heel veel gevuld met kaarsjes toen mijn familie bij ons kwam eten op Eerste Kerstdag en we met elkaar aan een lange tafel zaten te gourmetten.
In elk potje laat je een flink aantal druppels kaarsvet ongeveer in het midden vallen. Je pakt een nieuw kaarsje en zet die daarin rechtop. Even goed vasthouden tot het kaarsvet is uitgehard, en het kaarsje zelf blijft staan. Gooi er wat leuke glinsters om heen en klaar is kees! Ik heb er toen voor gekozen om er zilverkleurige, stervormige confetti in te gooien en in elk potje kleine rode bessentakjes gelegd.
kerst glazen potjes diner
kerst glazen potjes diner