Vorig jaar zaten we thuis met een kersverse baby in huis. In mijn verlofweken ervoor was ik na pakjesavond als een bezetene het huis in kerstsferen aan het brengen en ik voerde makkelijke, last minute kerst diy’s uit. Ik was bang dat ik met mijn baby in een onaf kersthuis zou komen te zitten. Gelukkig diende Skye zich ‘pas’ op 11 december aan (ik was op 7 december uitgerekend) en was ik op tijd klaar.

Velvet Christmas tree!

Dit jaar had ik die rush wat minder maar wilde wel snel na Sinterklaas weer een gezellig kersthuis. Vorig jaar had ik met zwangere buik geen zin om onze metershoge neppe kerstboom weer neer te zetten. Omdat ik wist dat ik voor die boom eigenlijk net te weinig papieren zelfgemaakte kristallen had, was ik bezig met de vraag of ik ze bij zou maken of dat ik dit jaar wat anders erin zou hangen. Op dat moment liep ik bij Casa Shop tegen velvet kerstballen in drie prachtige kleuren aan. Kleuren die perfect matchen met de nieuwe touch en kleuren in ons interieur: diep donkerblauw, warm peach en een volle kleur okergeel. Ik hoefde er niet lang over na te denken: van elke kleur nam ik setjes mee! In elke zak zaten vier grote en 8 kleine per kleur. De maten en kleuren verdeelde ik over de hoge kerstboom. Het waren er meer dan genoeg en ik ben helemaal happy met onze hippe, velvet kerstboom! 

velvet kerstballen casa shops grote versierde kerstboom

Duurzame kerstboom

Omdat ik het initiatief van de Voortuin van Noord met hun duurzame kerstbomen een warm hart toe draag (meer informatie vind je op de facebookpagina van het Tijdelijke Kerstbomenbos), reed ik met Scott en Skye naar het kerstbomenbos bij ons in Amsterdam Noord. Nota bene boven op de IJ-tunnel vind je een veld met kerstbomen die al eens gezellig in een kersthuis hebben gestaan. Sommige hadden wat zomerschade door de hitte deze zomer maar verdienden ook een tweede kans voor een tientje. Wij gingen voor een boom zonder zomerschade van twee tientjes. Die gaan we goed verzorgen zodat we de kerstboom op 5 of 6 januari weer een derde leven kan krijgen. Het is tocb eigenlijk te gek voor woorden dat we zulke bomen die jaren groeien tot wen bepaalde hoogte we naar een paar weken dienst in huis zomaar bij het vuil zetten??

kerstboom papieren hangers

Onze adoptie kerstboom versierden we met de zelfgemaakte papieren kristallen. Ook kregen de kersthangers van de kids er een plekje in, net als de prachtige gepersonaliseerde houten kersthangers die we van Partydeco.nl kregen. Deze kerstboom staat aan de andere kant van onze benedenverdieping. Zo leuk om daar ook wat meer kerst te hebben dit jaar! 

kersthangers hout gepersonaliseerd

Wat vind je nog meer in ons kersthuis

Het bekende glazen Ikea kasje kreeg weer het houten bos van My Soulmate Place erin. Maar deze keer zonder nepsneeuw en een plekje op de statafel in het ‘computerhok’.

kerst interieur wandkleed

De zachtroze Hella Duijs vaas kwam weer op de eettafel te staan met de nep oranje/rode besjes takken. Vergezeld met wat van die schattige engeltjes van Jurianne Matter. Daarnaast staat een houten adventkalender die ik bij de Action kocht: voor ons geen wegwerp adventkalenders meer!

vaas hella duijs kerst

Pp de salontafel kwam een kerstboom waxinelicht van Casa te staan. De OYOY Living bloempot vulde ik op met wat oase en zette daar drie keramieken kerstboompjes op. Zo heb je met minimale inspanningen toch een gezellig kersttafereeltje! 

subtiele kerstversiering woonkamer

Vorig jaar maakte ik een drijvend kerstdorpje maar met een ubernieuwsgierige Skye in huis die overal aantrekt, leek me dat niet zo een heel handig idee. De prachtige én multifunctionele bloembak van Woud Design gebruikte ik nu voor mijn kerstbomendorpje. Ik vulde de bak eerst op met wag doosjes en daarna met nepsneeuw. De verschilde formaten en kleurtjes kerstboompjes kregen vervolgens een plekje. Even goed is het nog opletten geblazen met Skye maar deze bak trekt ze niet zomaar omver. En als die omgaat hoef ik in ieder geval niet te dweilen ;-)) 

kerstboompjes in bloempot

Op het tafeltje naast de fauteuil heb ik iets neer gezet waar de kinderen wel fijn mee kunnen spelen: een kerststal van hout. Ook deze kerststal kocht ik bij Casa. Een kerststal met eenvoudige tekeningen en her en der een glitteraccent. Scott vind vooral babietje Jezus erg interessant. En dat is hartstikke mooi: want door al die pracht en praal zou je haast vergeten dat kerst voor ons draait om de geboorte van Jezus Christus.

kerst zithoek

Wat vind je er van?

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat je van ons kersthuis vind! Heb je nog tips of aanvullingen? Ik wil deze week nog wel even aan de slag met een leuke maar makkelijke kerst diy. Even kijken of dat lukt naast de drukte op mijn werk en de voorbereidingen op Skye’es eerste verjaardag deze week! Will keep you posted! 

Scroll nog even verder door voor meer fotospam :-))

kerst interieur hoge kerstboom kerst in huis grote kerstboom in huis houten adventkalender vaas hella duijs kerst kerstboompjes kerstversiering houten kerststal kerstboompjes hout kerst kerstversiering scandinavisch interieur