… is familie om me heen en samen lekker Γ©n gezellig met elkaar tafelen. Hoe je de kersttafel eenvoudig kunt decoreren en hoe je met de HelloFresh Kerstbox een fijne kerstmaaltijd op die mooie door jou versierde tafel zet, laat ik je ik dit blog zien. Kijk je mee?

Stap 1: eenvoudig de kersttafel versieren

Kerstballen. Ik kan me niet voorstellen dat je ze niet in huis hebt. En anders heb je ze zo geshopt. Met kerstballen kun je de kersttafel oneindig decoreren: door ze speels over de tafel zelf te verspreiden, ze onder een stolp op tafel te plaatsen, etc. Of zoek – net zoals ik heb gedaan – een paar sjieke (champagne) glazen en vul ze eerst met wat nepsneeuw en daarna met mini-kerstballetjes. Natuurlijk koos ik voor kerstballetjes in zachte, vergrijsde pasteltinten. Bij gangen zoals de soep kun je het onderbord makkelijk in kerststijl aankleden door daar ook weer wat kerstballetjes op te leggen. En ook altijd favoriet hier in huis om de kersttafel aan te kleden: kleine kerstboompjes en de lieve engeltjes van Jurianne Matter.
Je ziet ze steeds meer: adventskalenders die je niet na 1x gebruiken hoeft weg te gooien. Een stuk duurzamer dus en ook wat fijner voor het oog dan zo’n schreeuwend Disney ding. Hebben jullie al een feestelijk diner op kerstavond? Zet de adventskalender dan ook op tafel. Samen kun je dan kijken wat er in laatje nummer 24 zit!
Wie zit waar? Heb je geen zin om tijdens het kerstdiner de hele tijd naast tante Nel te zitten? Zorg dan dat je aangeeft wie op welke plek mag gaan zitten. Kaarthouders maakten Scott en ik simpel met wat DIY klei in ‘steenkleur’. Met kerst bakvormen maakten we kerstboompjes van zo’n 1,5 cm dik. Ze moeten in ieder geval dik genoeg zijn om te kunnen blijven staan. Met een kaartje maakten we een sneetje boven in waar het naamkaartje later in kan. Laten drogen en klaar is kees. Scott vond het superleuk om zijn eigen naam op tafel te zien staan!
Het mooie aan de HelloFresh Kerstbox is dat er naast de ingrediΓ«nten voor de vier gangen ook materiaal zit om de tafel aan te kleden. Naamkaartjes die je om een servet kunt vouwen en kleine menukaartjes. Zo wordt het nog makkelijker om je diner een echte kerstvibe te geven!

eenvoudig tafel dekken kerst

Ook voor kerst vind ik pastelkleuren erg fijn. Voor meer inspiratie om je tafel te versieren en je kerstgerechten feestelijk te presenteren zie foto’s onderaan dit blog.

Stap 2: eenvoudig een kerstdiner maken met de HelloFresh Kerstbox

Zoals jullie weten ben ik absoluut geen keukenprinses. Een passend menu bij elkaar bedenken? Mij niet gezien. Gelukkig heeft HelloFresh ook dit jaar weer de Gourmetbox en de Kerstbox. Deze laatste hebben wij getest (maar daarover hieronder meer). Met de Kerstbox tover je vier heerlijke gangen op tafel: een voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Elk gerecht straalt pure kerst uit! Elk gerecht heeft zijn eigen instructiekaart waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je het gerecht moet maken. Ondersteunt met prachtige foto’s waarvan je geΓ―nspireerd raakt voor de opmaak.
Omdat ik een enorm slonzige kok ben, heb ik de foto’s van het proces maar bespaard. Maar elk gerecht was voor deze onervaren chef goed te maken. Dus jij kunt het ook! En ook heel handig: je hoeft niet alles op de dag zelf te maken. De meeste gerechten kun je ook een dag eerder klaarmaken.

kerstdiner maken hellofresh

Stap 3: aan tafel!

Gezellige aankleding? Check. Menu klaar? Check. Aan tafel dus! Elke gang heeft ons heerlijk gesmaakt. We begonnen met een zalmtartaartje met kruidenolie en crostini. Met een klein kommetje of een eierdopje kun je heel eenvoudig een taartje maken van zalmtartaar. Dat ziet er meteen feestelijk uit! Een soepje mag wat mij betreft niet ontbreken bij een feestelijk diner. Ik ben gek op soep! Met dit menu maak je een soep van Romanesco, een soort torentjesbloemkool. Prachtig om te zien! De soep is verrukkelijk en vol van smaak. Met wat geroosterde hazelnootjes, rode basilicum en een beetje room maak je ook van dit gerecht een feestje. Want het oog wil ook wat πŸ˜‰
De volgende ronde was wel mijn favoriet denk ik. Ook van Scott. Onze eigenwijze peuter vond het β€˜vleesje’ zijn lievelings. De kalkoenrollade met cranberrychutney is natuurlijk een klassieker. Had je het kerstgevoel nog niet, dan heb je die zeker wel zodra je deze op tafel ziet verschijnen.
Voor je het weet is het alweer tijd voor de laatste ronde: de Eton mess. Supermakkelijk te maken maar doe dat niet te ver voor het serveren omdat anders de meringue zacht wordt. De combinatie van slagroom, de meringue en het fruit aangemaakt met honing is goddelijk. Ik topte het af door chocolade over het toetje heen te raspen. Dit toetje ga ik vaker serveren op feestelijke aangelegenheden!

proeven kerstdiner peuter hellofresh box

Als ik je nu nog niet heb overgehaald om aan de slag te gaan met de HelloFresh Kerstbox, bekijk dan maar eens de foto’s πŸ˜‰

Ps: om de Kerstbox te bestellen hoef je geen lid te zijn bij HelloFresh. Beide boxen zijn te bestellen tot en met 16 december en worden bezorgd op zondag 23 of maandag 24 december. De Kerstbox is te bestellen voor 2, 4, 6 en 8 personen.

hellofresh kertbox voorgerecht zalmtartaar kruidenolie crostini

De eerste gang: zalmtartaar met kruidenolie en crostini.

aankleding kersttafel kerstdiner

De tweede gang: romanesco soep.

eenvoudig tafel dekken kerst

Ook voor kerst vind ik pastelkleuren erg fijn. Voor meer inspiratie om je tafel te versieren en je kerstgerechten feestelijk te presenteren zie foto’s onderaan dit blog.

naamkaarthouders kersttafel zelf maken diy

Naamkaarthoudertjes maak je eenvoudig zelf van klei!

houten adventskalender kersttafel versieren

Een houten adventskalender staat gezellig op tafel. Deze variant met laatjes kun je elk jaar opnieuw gebruiken.

hoofdgerecht kerst kalkoenrollade

De derde gang: het hoofdgerecht met kalkoenrollade, cranberrychutnet, geglaceerde groenten en aardappeltjes is als je het mij vraagt een echt kerstgerecht!

hellofresh kerstbox toetje eton mess

De vierde gang: Eton Mess. Wat een heerlijk toetje!

eton mess desert toetje kerstdiner

Tip: maak de Eton Mess vlak voordat je het toetje opdient. Anders het schuim van de meringue al te zacht geworden.

Wil je meer kerstinspiratie op doen? Vorig jaar maakte in een papieren kerstkrans, een kerstslinger van papieren onderzettertjes en en een makkelijk drijvend kerstdorpje.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.Β