Yes. Het is me gelukt. Ons kersthuis is af vóórdat de baby is geboren. Een korte tour door langs de kerstversiering in onze woonkamer zie je hier. Inclusief twee super makkelijk te maken kerstdorpjes. Heb jij al een kerstdorpje in huis?

Kristallen in de boom

Vorig jaar heb ik avonden zitten knippen, vouwen en plakken om de kerstboom te vullen met papieren kristallen. Zoveel werk gooi je niet zomaar weg. Dus de kristallen kregen weer een plekje in onze (kleinere) boom dit jaar. Sowieso koop ik niet elk jaar een compleet nieuwe aankleding van de boom én de kleuren van de papieren kristallen passen nog steeds perfect bij ons interieur. De boom kreeg wel een iets fijnere piek van House Doctor nu we een kleinere boom hebben. We hadden allebei geen zin om met de baby op komst de grote kunstboom uit de kelder te voorschijn te toveren.

kerstboom papieren kristallen

Yes, de papieren kristallen hangen weer in de kerstboom!

kerstboom papieren kristallen

Zie je die glazen kerstbal met fleurige confetti? Die is van Make History. Je krijgt er een aantal kleine briefjes waar je mooie herinneringen of wensen voor elkaar kun opschrijven en in de kerstbal bewaren. Je kunt hem met de bijgeleverde houten ring een plekje geven.

Met deze poster met tekening van de hand van Tessa Bezems was het meteen love at first sight. Want kijk eens wat er in die kamerden van haar hangt…? 😉

glazen kerstbal makehistoryco

De glazen kerstbal kreeg uiteindelijk een definitieve (veiligere) plek aan één van de Dippies wandhaken in de hal. De twee andere glazen bolvaasjes die er hingen, vulde ik met kleine takjes uit onze kerstboom.

 

Pastel kerstdorpje

Dit Ikea-kasje stond al heel wat jaartjes op onze slaapkamer met wat sieraden erin. Geïnspireerd door Anki van Zilverblauw maakte ook ik er een kerstdorpje in. De heuvels waar de Heim huisjes van Jurianne Matter op staan, zijn espresso kopjes waar ik flink wat nep-sneeuw overheen strooide. De boompjes erom heen zijn denk ik wel de instagram-hit van deze kerst: de houten, pastelkleurige kerstboompjes van My Soulmate Place! Een handgemaakte kerstster van JibbeJebba hangt er boven als een echte Poolster!

kerstdorpje kerst pastel

Neon kerstdorpje

Dit kerstdorpje is zooooo makkelijk te maken! Love it! Een grote vaas vulde ik voor ongeveer driekwart met water. In het water liet ik een paar druppels bleek vallen en roerde het er voorzichtig doorheen. Om het water zo lang mogelijk fris te houden. Vervolgens liet ik er voorzichtig nep-sneeuw op vallen. Van een zak van 4 liter gebruikte ik ongeveer de helft. Zo krijg je een flinke laag die op het water blijft drijven. Als laatste plaatste ik een serie kleine kerstboompjes voorzichtig op de laag ‘sneeuw’. Dit setje kerstboompjes scoorde ik laatst bij de Intratuin. Maar je kunt ze vaak ook bij andere winkels vinden. Vorig jaar kocht ik bijvoorbeeld groene kleine kerstboompjes bij Action.

kerstdorpje kerst roze kerstdorpje kerst roze

Ga jij ook aan de gang met dit drijvende kerstdorpje? Leuk! Deel je jouw creatie dan met #dirksdotterdiy?