Scott’s basischool update

Hoe het gaat op de buitenschoolse opvang

Die bso. Dat is na de voorjaarsvakantie opeens een dingetje voor Scott. Vorige week was hij nog enorm verdrietig toen hij werd opgehaald door de juf. Gisteren ging het gelukkig een stuk beter omdat twee andere kindjes van zijn klas nu ook gaan. En de grote jongens die schreeuwen waren ook niet “dus ik was nu blij, mama!”.  Toen ik hem kwam ophalen bij de bso zag ik hem spelen in de speeltuin. Lekker in zijn uppie, buiten, zijn eigen ding doen. De rest was binnen bezig. Bij het weggaan maakte hij bijdehande grapjes met de juffen. Dat is een goed teken!

Scott’s klasje is aan het groeien

Scott begon met zes kindjes op de basisschool. De eerste 1,5 week oefenden ze met de ochtenden. Daarna gingen ze volle met elkaar aan de bak tot aan de voorjaarsvakantie. Na die vakantie stroomden steeds nieuwe kindjes in. Nu staat de teller op twaalf. Ik moet daar best aan wennen. Het was zo knus en gezellig die eerste weken en de klas lijkt met al die ouders zo vol ‘s ochtends. Kun je nagaan als de klas straks vol ik met 25 kids! Respect ook voor de juffen hoor! Ik moet er zelf niet aandenken…!

3 dingen waarover ik me verbaas op school

  • Ik ben echt een vroege vogel. We zijn vaak al voordat de deur open gaat bij school. Nu verwacht ik heus niet van iedereen dat ie ook zo vroeg aanwezig is, maar hoe moeilijk is het om gewoon op tijd te komen? Na half negen komen ze ook in Scott’s klasje binnen druppelen met als gevolg dat de kring laat begint en ik dus ook laat pas weer door naar mijn werk kan. Want iedereen blijft maar plakken bij zijn of haar kind totdat de juf zeg dat de ouders echt moeten gaan. Voor mij hoeft dat ook allemaal niet. Maar ja, Scott achterlaten terwijl de andere ouders blijft vind ik ook zo sneu…
  • Ik moet ook hier erg wennen aan de ‘nieuwe bewoners’ van Noord. Ofwel: witte hoger opgeleide ouders. Vrijwel allemaal alleen maar met zichzelf bezig en hun eigen kind. Voor de meesten zit elkaar gedag zeggen er amper in, oogcontact wordt gewoon weg vermeden. Een praatje pot is niet denkbaar. Ik vind dat echt super asociaal. Ik snap niet dat mensen zo zijn. Een beetje gezelligheid kan geen kwaad toch? Ik hoop dat die zuurpruimen nog gaan bijdraaien. Ik zal dan misschien ‘volks’ zijn vergeleken met die mensen maar een klein beetje interesse en normaal met elkaar omgaan lijkt me toch niet heel veel gevraagd? Al mijn vezels roepen dan “rot lekker terug op naar de Pijp waar je eerst zo nodig moest wonen en nu naar Noord moest komen omdat je kinderen hebt en een huis met tuin wilde hebben!!!”.  Sja, dat veranderende Amsterdam he. Ook op dit vlak zo pijnlijk voelbaar!
  • Het is nog wel erg wit op school. Kindjes met een andere achtergrond kun je misschien op vier handen tellen als het niet minder is. Het is daarmee nog niet echt een afspiegeling van Noord. Ik hoop van harte dat dat nog gaat veranderen de komende jaren!

Wat zit er in de broodtrommel van Eljada

Vandaag hebben we een mama in de rubriek die ik eigenlijk een vriendin mag noemen. We volgen elkaar al jaren, hebben verschillende instagram mama meetings georganiseerd samen met twee anderen, we appen vrijwel dagelijks met dat groepje en ik ben een tijdje gastblogger voor haar geweest: het is Hanna Yari van Mama’s op hakken! Haar supergrappige, slimme en lieve dochtertje Eljada is 5 jaar oud en zit in groep 1. In een combinatieklas met kindjes uit groep 2 erbij.

Hanna is ondertussen mama van drie kids: Eljada heeft een broertje Josia en een zusje Olivia. Dat drukke mama bestaan combineert ze met het journalistieke vak bij een lokale omroep. Ik zeg: respect!! Lees hier weer gezellig mee hoe het bij Hanna en Eljada er aan toe gaat met de broodtrommeltjes naar school!

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?

Ze heeft een broodtrommel van Mepal. Ik had allerlei leuke broodtrommels gezien die ik wel wilde halen, maar ik heb haar zelf laten kiezen. Uiteraard koos ze voor een trommel met paarden, want dat is haar lievelingsdier. Daarbij een bijpassende beker. Verder heeft ze nog een beker waar je een kleurplaat in kan doen, dus die wisselt ze af en toe. En ik heb meerdere snacktrommeltjes. Die zijn van de Blokker en Hema.

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie?

In haar broodtrommel zitten standaard twee boterhammen. Daarop heeft ze het liefst kokosbrood. Oh en zonder boter, want dat vindt ze vreselijk haha. Verder doe ik er dan een rijstwafel bij en vaak een groente zoals worteltjes, komkommer of snacktomaatjes.

Aan het begin deed ik er ook wel eens een stukje ontbijtkoek bij, maar dat kwam dan aan het einde van de schooldag weer mee naar huis. ”Mama, ik mag geen koek mee naar school.” Koek en snoep is niet toegestaan. Persoonlijk vind ik ontbijtkoek best kunnen, maar de juf of overblijfmoeder blijkbaar niet 😉 Dus nu ben ik trouw met groenten haha.

Doe je ook wel eens wat extra’s?

Nou niet per se veel extra dan hierboven beschreven. Want naast haar brood geef ik dus ook een rijstwafel en groente mee.

Wat vindt je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?

Ze houdt dus echt NIET van boter. Ik krijg dat er alleen doorheen als ze een broodje met hagelslag heeft, omdat het anders niet blijft zitten. Eigenlijk heeft ze bijna altijd kokosbrood mee. Verder hebben we de regel 1 zoet en 1 hartig. Dus bijvoorbeeld 1 broodje met zoet beleg en het andere broodje dan met kaas of worst. Volgens mij zijn er geen belegsoorten die ze vies vindt.

Wat geef je mee om te drinken?

Ze heeft altijd een beker met melk en een beker water mee. In de zomer heb ik vaak een kan in de koelkast met water en fruit erin. Dan krijgt ze dat mee.

Hanna’s luizenmoeder moment

Heb je al eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?

Haha, ja ik was een maand of 7 zwanger en zou dochterlief samen met mijn man ophalen van school. Ik ging op de fiets en reed eerst nog even langs de supermarkt. Omdat het heel warm was en ik verlof had, haalde ik ook twee flesjes Radler voor dat weekend. Net voor het schoolplein vielen er twee flesjes uit mijn boodschappentas. Ziet er natuurlijk best gek uit als je een hoogzwangere vrouw scherven van twee bierflesjes (want je ziet niet dat het alcoholvrij was) ziet oprapen voor het schoolplein. #oeps
broodtrommel roze rugzak basisschool

Zin in nog meer inspiratie voor het vullen van de broodtrommel? Bekijk dan nog eens de broodtrommel van Emily, Max en Beau!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje!