Scott’s broodtrommel

Nadat verschillende mama’s hier op mijn blog een kijkje hebben gegeven in de broodtrommels van hun kids, ga ik hier vandaag zelf met de billen bloot πŸ˜‰ Ik moet zeggen dat ik het echt mee vind vallen die broodtrommels klaar maken. Ik doe het in de ochtend terwijl de kids aan tafel eten. Ik heb een paar varianten die goed werken voor Scott, maar daarover hieronder meer. Ik beantwoord net als die andere moeders dezelfde vragen.

broodtrommel woezel pip

Wat zit er in de broodtrommel van Scott

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?

Scott heeft twee broodtrommels van Mepal: eentje gepersonaliseerd met zijn naam en dino’s (broodtrommel van ByBineke) en eentje die we kregen van Woezel & Pip. Ik vind het fijne trommels: er past precies genoeg brood in en in het bakje met vakjes kun je makkelijk iets extra’s meegeven. Hij heeft bijpassende schoolbekers van Mepal.

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie?

Scott krijgt twee bruine boterhammen mee. Die doe ik op elkaar en snijd ze dan in vieren. Hij mag zijn lievelings chocopasta niet meer naar school vanwege de allergie van een kindje dat in een andere klas zit. Daarom wisselen we af met biologische jam (aarbeienjam en sindskort ook abrikozenjam. Die had ie geproefd op de bso en dat was meteen een ding he ;-)) en gekookte of grillworst op brood. Een enkele keer ook oude kaas. En heeeeeel af en toe vlokken. Een enkele keer vraagt hij daarna. Maar omdat ik denk dat het dan zo’n rommel wordt voor de juf doe ik dat zo min mogelijk. Hagelslag begin ik om die reden helemaal niet aan!

Verder heeft Scott elke ochtend een fruit moment. De ene keer krijgt hij een appel of banaan mee. Hij vindt het superleuk als ik dan zijn naam op de banaan schrijf. Of hij krijgt een bakje met druiven of aardbeien mee. Het is ook een keertje voor gekomen dat ik geen fruit meer had en ik hem een knijpfruitje had meegegeven. Daar heb ik gelukkig geen opmerking over gekregen πŸ˜‰ Voor het fruit gebruik ik panda- en tijgerbakjes die ik een tijdje geleden bij Zeeman kocht.

Zijn broodtrommel, fruitbakje en beker krijgt hij mee naar school in een dino rugtas van Little Legends. Die kreeg hij van mijn moeder toen hij vier jaar werd.

basisschool lunch broodtrommel voor jongens

Doe je ook wel eens wat extra’s?

In het binnenbakje van de broodtrommel geef ik altijd nog kleine extraatjes aan hem mee. Als hij hartig beleg heeft, dan doe ik daar iets van rozijntjes, druiven of ander fruit in meegeven. Of van die mini komkommertjes. Heeft hij zoet brood beleg mee, dan geef ik hem een paar kleine blokjes kaas en/of plakjes grill- of gekookte worst mee.

Sindskort geef ik hem ook kaartjes mee in de broodtrommel. Kaartjes van BroodtrommelliefdeBroodtrommelliefde. Het concept snapt hij niet helemaal. Het eerste kaartje gooide hij na de lunch weg. Op het kaartje stond: wist je dat rozijntjes gedroogde druiven zijn? In zijn bakje had ik die dag rozijntjes en druiven meegegeven. Ik dacht: leuk als de juf het even voorleest maar Scott had het helemaal niet aan haar gevraagd natuurlijk en het kaartje gewoon weggemikt.

broodtrommelliefde kaartjes voor in de broodtrommel

Het tweede kaartle van broodtrommelliefde had hij wel mee terug genomen, maar opgevouwen in zijn rugtas. Maar er zit verbetering in dus haha! Dat kaartje was ook wel van toepassing op Scott. Op dat kaartje staat namelijk: ook je korstjes opeten! Dat gebeurt niet altijd namelijk ;-)) Wil je ook broodtrommelliefde kaartjes meegeven aan jouw kind? Houd dan komende week mijn instagram account in de gaten!

lunch basisschool gevulde broodtrommel

Wat vindt je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?

Pindakaas en kokosbrood. Daar moet ie niets van hebben. Verder valt het wel mee. Het is meer onwennigheid of dat dingen niet in mijn systeem zitten om in huis te halen.

broodtrommel gevuld met brood komkommer en plakjes worst

Wat geef je mee om te drinken?

Scott krijgt een beker limonade mee. Ik koop dan wel een variant zonder suiker, voor mijn eigen gemoedsrust haha.

Heb je al eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?

Ja hoor. Zo kwam ik er last minute achter dat Scott een week vakantie had voorafgaand aan Pinksteren. Blijkbaar had ik dat kunnen weten via de app die de school gebruikt. Als ik in die agenda kijk, zie ik dat helemaal niet. Daar moet ik nog maar eens achter aan. En vorige week kwam ik make up loos op school. In de week dat ik ongesteld was en dus lekkere acne (rode plekken) op mijn kin had. Toen ik Scott wegbracht naar school en even bij hem bleef, zei een ander kindje dat de mama van Scott vlekken in haar gezicht had. En bedankt haha!
Too many more awkward moments to come! :-)))
jongen speelt op steiger bij bosbaan amsterdam

Zin in nog meer inspiratie voor het vullen van de broodtrommel? Bekijk dan nog eens deΒ broodtrommel van Eljada!

Bij Blogpapa vind je nog meer inspiratie voor gezond broodbeleg om mee te geven in de broodtrommel!

Wil jeΒ ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje!Β 

vader en zoon spelen bij bosbaan amsterdam broodtrommelliefde kaartjes voor in de broodtrommel