Een naam voor je kindje uitzoeken. Best wel een dingetje zo’n kindernaam: het moet bij ons passen maar ook bij je kindje straks. En sja, dat blijft natuurlijk altijd even afwachten. Gelukkig hebben we er beide keren geen ellenlange discussies over gehad. Ook hebben we beide keren de kindernaam boeken en lijstjes op internet gemeden. Vandaag ga ik met de billen bloot over de inspiratie voor onze kindernamen. I bet you didn’t expect that!

Scott Levi

We wilden een korte, krachtige kindernaam. Veel mensen dachten dat we een oerhollandse naam zouden kiezen. Ik heb namelijk jaren geroepen dat in het geval ik ooit een zoontje zou krijgen ik hem de naam van mijn overleden vader zou geven: Dirk. Maar toen ik eenmaal zwanger was, vond ik dat helemaal niet zo’n goed plan. Hoe erg ik ook een vaderskindje was, ik wilde niet dat ik mijn zoontje al een bepaalde stempel of bagage zou meegeven alleen al door het geven van een naam. Anderen dachten weer aan een Scandinavische naam: Finn. Erg leuk, maar je hoorde hem al best veel. Zelf dacht ik in eerste instantie ook aan de naam Levi. Een Bijbelse naam. Tot ik er achterkwam dat ook die naam al behoorlijk populair was. Hij stond al een aantal jaar in de top tien. Dat werd hem dus ook niet meer.

Ergens vlak na de 20 weken echo en we dus gehoord hadden dat we een zoontje kregen, kwam Hans naar beneden met de vraag: “Waarom noemen we hem niet Scott?”. Ik hoefde er niet lang over na te denken want ik vond het meteen een toffe kindernaam. Zo simpel kan het dus gaan. De inspiratiebron? In de periode vlak voor ik zwanger raakte, heb ik langere tijd thuis gezeten door Pfeiffer. In deze periode heb ik superveel naar E! News (Amerikaanse tv zender) gekeken die o.a. ‘Keeping Up with The Kardashians’ uitzond. ’s Avonds en in het weekend keken we de afleveringen ook samen. Ons favoriete persoon uit de serie? Scott Disick. De boyfriend van een van de K’s. Wij moesten altijd smakelijk lachen om zijn grappen en grollen. Dus ja, Scott’s eerste naam is gewoon geinspireerd op deze belabberde tvserie… Hans wilde graag een tweede naam. Levi hebben we daarom aan Scott als tweede naam gegeven. Dat vonden we wel lekker bekken!

kindernaam Scott Skye

Trotse en lieve grote broer!

kindernaam Scott Skye

Inspectie: alles zit erop en eraan!

Skye

Ook deze ronde hebben we geen lijstjes met kindernamen geraadpleegd. Als Scott een meisje was geweest, dan had ik Romijn een superleuke meisjesnaam gevonden. Maar ja. Een Romijn naast Scott vond ik niet zo een leuke combinatie. Toen de wens voor een tweede nog niet onderwerp van gesprek was, heb ik een keer de naam Skye voorbij zien komen. En die naam heeft me niet meer losgelaten. Aangezien manlief geen andere spontane suggesties had zoals bij Scott, werd het deze naam. En ook nu blijven we in het Kardashians thema: we hebben dus kinderen met voornamen die met dezelfde letter beginnen. Ook nog eens een letter die je niet in tweevoud aan een prachtig ‘Minitials-kettinkje’ hangt gezien de geschiedenis πŸ˜‰ Eerst heb ik daar enorm over getwijfeld. Maar als snel dacht ik: “f*ck it!”.

Pas later besefte ik me waarom de naam Skye mij zo enorm is bijgebleven. Als meisje van een jaar of zes heb ik met mijn ouders een rondreis gemaakt door de Schotse hooglanden. Daarbij deden we ook het eiland Skye aan. Hoe klein ik ook was, Schotland heeft zo’n enorme indruk op mij gemaakt. Ik kan zoveel herinneringen van die vakantie mij nog zo levendig voor de geest halen! We moeten zeker eens met zijn viertjes die reis nog eens gaan maken.
De naam is me ook onbewust bijgebleven door een vakantie aan een ander eiland: Ibiza. Tijdens die vakantie was ik net een paar weken zwanger van Scott en verbleven we in een prachtige villa genaamd Can Skye. Ook besloten we tijdens die vakantie, aan het prachtige baaitje van Cala de Boix dat Levi een mogelijke leuke naam voor ons zoontje zou zijn. Toeval bestaat niet toch?

Oh, en sorry Skye. We konden geen passende tweede naam voor je vinden. Dus je moet met een enkele voornaam door het leven gaan. Net als je moeder.

kindernaam Scott Skye

kindernaam Scott Skye kindernaam Scott Skye kindernaam Scott Skye kindernaam Scott Skye