Al vanaf dat ze nog maar een paar weekjes oud was, zeiden we al tegen elkaar: “dit is me er eentje hoor!”. Hoe klein ze ook was, steeds probeerde ze maar met haar hoofd omhoog te komen en te gaan zitten. Skye is vanaf het begin af aan ondernemend en wil niets missen. Stilzitten is dus ook niet haar sterkste kant. Ontsnappen en in haar stoel gaan staan kan ze des te beter. Gelukkig is het einde ‘prison break’ voor haar met onze nieuwe BabyBjörn kinderstoel.

Een kinderstoel: onmisbaar!

Een goede kinderstoel is onmisbaar bij ons in huis. Wij eten meerdere momenten per dag samen aan tafel. Vroeg in de ochtend een bordje pap, tussen de middag een broodje en ’s avonds een warme hap. En vergeet de fruithapjes niet tussendoor! Ik zou niet weten hoe ik die zonder kinderstoel zou moeten geven aan onze friemelkont. En omdat we lang niet altijd alles aan tafel doen, is de BabyBjörn kinderstoel een welkome aanvulling in huis. De kinderstoel is erg licht, ik pak hem zo op en zet hem even bij de bank of fauteuil zodat ik Skye ook daar eten kan geven.

hapje geven kinderstoel babybjorn

Zo fijn: je pakt deze kinderstoel er zo even bij!

Lekker mobiel met de BabyBjörn kinderstoel

Deze vrolijke kinderstoel gebruiken we niet alleen binnenshuis. Ook in de tuin maken we er goed gebruik van. Als we bezig zijn in de tuin, kunnen we Skye niet altijd voldoende in de gaten houden. Daarom nemen we hem regelmatig mee naar buiten. Laatst nog toen ik bezig was met het winterklaar maken van de tuin en ik de blauwe regen aan het snoeien was. We hebben zo’n geluk gehad met de prachtige nazomer. We hebben de kinderstoel zelfs nog gebruikt om buiten te eten met elkaar.

De BabyBjörn kinderstoel is niet alleen handig om de tuin mee in te nemen. Ook voor logeerpartijtjes is het de ideale kinderstoel. Half oktober was het ADE in Amsterdam. Ook Hans en ik gingen een dansje doen met vrienden. Nou ja, dansje. We waren de hele nacht op pad. Skye ging dat weekend voor het eerst logeren, samen met haar grote broer. De BabyBjörn kinderstoel ging mee naar mijn broer en schoonzus: je klapt de kinderstoel makkelijk in. De oppas hoeft dus niet zonder kinderstoel te zitten met die boef van ons!

buitenspelen baby kinderstoel babybjorn

Even kijken of ik kan ontsnappen…

babybjorn kinderstoel tuin

Jammer, lukt niet!

baby buitenspelen tuin

Dan maar de blaadjes plukken!

Veiligheid boven alles

Als we Skye in de BabyBjörn kinderstoel zetten, maken we altijd de grap dat ze in de achtbaan gaat. Je sluit de kinderstoel namelijk door het tafeltje omhoog te duwen: net zoals je in de achtbaan de beugel vast wordt geduwd. Voordat je het tafeltje omhoog doet, kun je je kindje met een riempje vastmaken. Eenmaal dicht en vast zit Skye keurig rechtop in de kinderstoel. Ze kan haar beentjes goed kwijt en heerlijk spelen of eten met haar handjes op het tafeltje.

En het mooie is: ze heeft precies voldoende bewegingsruimte voor het spelen en eten. Doordat de BabyBjörn kinderstoel zo goed aansluit, is er geen ruimte voor ontsnappingspogingen. Ideaal. Nu kan ik haar zonder ongerust te zijn heel even alleen beneden laten als ik bijvoorbeeld mij boven aankleed. Is ze uitgespeeld of gegeten? Je maakt met een doekje het tafeltje zo schoon. Er zitten geen vervelende randjes of iets dergelijks aan. Vervolgens gebruik je de knop die onder het tafeltje zit. Je duwt de knop in, draait hem een slag en voilà: Skye kan weer uit de achtbaan! 😉

babybjorn kinderstoel niet ontsnappen

Eerst het riempje om, daarna het tafeltje omhoog: Skye kan geen kant meer op!

babybjorn kinderstoel mintgroen

Ze blijft het af en toe proberen: zie haar duwen met die voetjes en beentjes.

veilige kinderstoel babybjorn

Gelukkig kan ze geen kant op en blijft ze noodgedwongen braaf zitten.

kinderstoel inklapbaar babybjorn

Na gebruik is de stoel zo weer ingeklapt. Ook makkelijk mee te nemen dus naar een logeerpartijtje!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met BabyBjörn.