Een tijdje zeg ik steeds bij binnenkijkers en mensen die vragen naar ons interieur, dat het echt af was. Alles klopte bij elkaar. Dat was ook eigenlijk zo, op de DIY eetkamerlamp na eigenlijk. Die heeft het nog een tijdje volgehouden boven onze eettafel. De industriële lamp van steigerbuizen mocht alleen plaats maken voor een waardige opvolger. Een echte eyecatcher die aansluit bij ons Scandinavische interieur met boho accenten. Die perfecte opvolger hebben we gevonden in hanglamp Ilaria van MADE.

Op zoek naar een hanglamp boven de eettafel

Echt. Lampen vind ik het allerlastigst in huis. Niet alleen vanwege hoe het ontwerp. Juist ook vanwege hoe ze het licht verspreiden. Dat is zo bepalend in een interieur. We hebben in de woonkamer een IKEA lamp die schaduwen werpt op de muren. Heel gezellig maar het kan daardoor ook al snel druk worden in huis. Onze steigerbuizen lamp hadden we zo gemaakt dat de lampen geen schaduwen zouden verspreiden. De opvolger moest dat ook zo min mogelijk doen.

Natuurlijk had ik nog meer wensen op mijn lijstje voor een nieuwe hanglamp in de eethoek. Het moest echt een eyecatcher zijn. Niet echt een hele concrete wens. Wat ik wel wist dat ik we nu een lamp boven de eettafel wilden, die gecentreerd er boven zou hangen.  Verder wilde ik het liefst glazen kappen omdat ik het anders te donker vind worden in huis. Ik houd niet van lampen die alleen maar naar beneden schijnen, zeg maar. En de lamp moest ook kleurrijk zijn. Volg je me nog?

Heel lang geleden had ik wel eens in een instagrampost gevraagd naar wat anderen bij ons boven de eettafel zouden hangen. Daar zaten leuke tips tussen. Maar nog niet de lamp die voor ons bestemd was. Zo heeft de steigerbuizen lamp nog een paar jaar geshined boven de eettafel. Ook al kwam hij meer uit het tijdperk van ons lichte, pastel interieur.

hanglamp eetkamer
Match made in heaven. Althans dat vind ik!

Design lampen van MADE

Na de jaarwisseling kreeg ik een fijne e-mail van MADE. met een verzoek voor een samenwerking. Hartstikke leuk natuurlijk! Voor samenwerkingen vind ik het belangrijk dat het om een product, dienst, whatever gaat die echt bij ons past en waar we ook echt gebruik van maken. Omdat Hans en ik eerder die week tegen elkaar hadden gezegd dat we nu echt wat anders boven de eettafel wilden, ging ik eerst het assortiment lampen bij MADE. bekijken.

Omdat ik iets zocht voor boven de eettafel heb ik eerste de collectie hanglampen bekeken. En dan eerst de categorie hanglampen met glas, omdat ik vermoedde dat zulke lampen het beste bij mijn wensenlijstje hierboven zouden passen. Mijn hartje maakte een sprongetje toen ik de grote hanglamp Ilaria voorbij zag komen. Love at first sight. Meant to be. De Ilaria hangt sinds vandaag boven onze eettafel. En man: wat ben ik blij!

De kleuren van deze hanglamp passen perfect bij ons warmere interieur. Er zit een klein werkje in het glas van de lampen zodat het net even wat speelser is. De lampen geven daardoor wel een wat meer diffuus licht dan onze vorige lamp maar geen harde schaduwen. Een beetje sprookjesachtig zijn ze wel in de avond. Love it! De gouden plaat waarmee de hanglamp aan het plafond wordt bevestig en de goudkleurige fittingen geven de lamp extra elegantie. Me so happy!

Vind je de lamp ook zo mooi? Maar ben je niet op zoek naar zo’n grote lamp maar juist een enkele hanglamp of staande lamp? Geen nood! In deze serie lampen Ilaria heeft MADE. vele verschillende soorten lampen. Ik weet bijna zeker dat jouw droomlamp er zo maar tussen kan zitten!!

hanglamp glas made
scandivanisch wonen eethoek
eethoek scandinavisch interieur
hanglamp
eethoek interieurinspiratie
eetkamer lamp glas