De paaseitjes liggen al sinds Sint Juttemis in de winkelschappen. En dit weekend kwamen wij ook alvast een beetje in paassfeer. Hoewel Pasen voor ons eigenlijk niks te maken heeft met eieren en haasjes, is het toch wel altijd een gezellig sfeertje om met de kids mee bezig te zijn. Geniet mee met onze prepping voor Pasen dit weekend! Paaseieren verven hoort daar natuurlijk bij!

In stijl paaseitjes zoeken

Gisteren genoten we van de eerste zak paaseitjes. Eerder hadden we ze nog niet in huis want we moeten denken aan de lijn enzo. Scott denkt dat de eitjes met gele papiertjes er omheen melkchocolade zijn omdat ze wit zijn. Hij pakt ze uit, trekt een vies gezicht en geeft ze vervolgens aan ons. De eitjes deden we in het nieuwe mandje van Lilliputiens waarmee je eieren kunt zoeken. Die gaan we zeker Eerste Paasdag gebruiken als we Pasen met de familie vieren. Maar nu wijdden we het mandje alvast in. Wij snoepten ’s avonds de laatste eitjes op. Scott zag de volgende ochtend dat het mandje leeg was en vulde het mandje met snoeprolletjes die we nog van zijn verjaardag over hadden. Af en toe hoorde ik hem naar het mandje toe sneaken en zich verstoppen onder tafel… Oh, en nog een tip: bij Lidl hebben ze nu grote paaseieren gevuld met voertuigjes die op een houten treinbaan kunnen. Scott’s gezichtje toen hij dat ei mocht uitpakken sprak boekdelen!

paaseitjes verven
paaseitjes verven

Paaseitjes verven hoort erbij

Al weken, zodra ik eieren uit de kast pak, vraagt Scott of hij ze mocht verven. Die kleine floeperd had dat dus mooi nog onthouden van vorig jaar. Natuurlijk heb ik dit jaar ook zo’n standaard eierverfsetje gekocht. Maar dit weekend deden we het nog eventjes anders: met acrylverf. Ik maakte donuts van de eieren.  Omdat hij zo gek is op die dingen. Hij liet al zijn artistieke inzichten los op het ei dat uiteindelijk een Herman Brood schilderij makkelijk evenaart.

Voor de donuts:
– neem de ‘platste’ kant van het ei. Teken in het midden een cirkel en een grotere cirkel erom heen;
– schilder met acrylverf de ruimtes tussen de cirkels en laat dit drogen. Ik koos voor de cirkels zachtere, lichtere kleuren zodat de sprinkles duidelijk zichtbaar zouden zijn;
– neem een heel dun kwastje en verschillende felle kleuren acrylverf en teken willekeurig kleine streepjes in de geschilderde cirkels. Klaar is kees!

Hier vind je nog 9 manieren om paaseieren te versieren!

paaseitjes verven
paaseitjes verven
paaseitjes verven
paaseitjes verven

Spelletje doen, mama?

Scott is op het moment helemaal into de spelletjes en puzzels. Memory en domino (of ‘donibo’ zoals hij dat zelf noemt) vindt ie erg leuk. En spelletjes met hengels zijn ook echt thΓ© bomb! Dus memory gecombineerd met een hengel is helemaal vette shit voor hem. In het spel “Memo Fish” van Lilliputiens moet je twee dezelde visjes zien te vangen. Ze hebben allemaal verschillende kleurtjes en printjes die onder water zijn verstopt. Alleen door het ophalen met de hengel kun je zien welk visje hebt gevangen. Ook hier ging zijn gezichtje helemaal van stralen! Heerlijk!

paaseitjes verven
paaseitjes verven
paaseitjes verven