Over een paar dagen beginnen de feestdagen alweer. Ik kijk er enorm naar uit. Het huis heb ik al in kerstsfeer gebracht. Vlak voor de bevalling van Skye maakte ik nog twee simpele last minute kerst DIY’s, die ik nog een plekje gaf in ons kerst ‘drijfhuis’. En omdat de december maand al duur genoeg is, heb ik ook weer een freebie voor jullie! Met welke kerst DIY ga jij aan de slag deze kerstvakantie?

Kerstvakantie DIY #1: ijstokjes-kerstslinger

Wil je de kinderkamer of kinderspeelhoek ook eenvoudig in kerstsfeer brengen? Maak dan deze gezellige ijsstokjes kerstslinger. Met de ijsstokjes maak je kerstboompjes. Het enige wat je nodig hebt zijn dus ijsstokjes, wat (licht)bruin papier, masking tape, simpele hobbylijm en wat touw/bakkerdraad. Op de hoekjes van de ijslollystokjes doe je een klein kloddertje lijm en je legt ze zo op elkaar dat je ze in een driehoekje lijmt. Het verbaasde me hoe snel het droogde. Knip van (bruin) papier een klein rechthoekje die je simpel met een klein stukje masking tape aan de achter kant van de ‘kerstboom’ vastplakt. Rijg de kerstboompjes aan een touw en hang ze op. Klaar is de eerste last minute kerst diy!

last minute kerst diy
Het leuke houten kerstboompjes is van V@tamsterdam!
last minute kerst diy

Kerstvakantie DIY#2: sneeuwvlokjes van papier

Iets meer werk vraagt de volgende last minute kerst diy: het knippen van sneeuwvlokken. Maar dan heb je ook wel wat: een verfijnde winterse slinger! Hoe maak je ze?

  1. Koop papieren doilies of gebruik ander (rond) papier. Ik gebruikte hier doilies met een diameter van 10cm.
  2. Vouw de doilie drie keer dubbel totdat je een klein taartpuntje overhoud.
  3. Teken het patroontje uit het voorbeeld op de opgevouwen doilie of bedenk er zelf eentje.
  4. Knip het patroontje uit.
  5. Vouw de doilie voorzichtig open en rijg via de gaatjes het touw er door heen.
last minute kerst diy
last minute kerst diy
last minute kerst diy

Last Minute kerst diy #3: free printable poster ‘Happy Merry’

De decembermaand is al duur genoeg, niet waar? De perfecte maand om weer eens een freebie met jullie te delen. Deze ronde maakte ik een free printable kerstposter. En ja, natuurlijk kwamen mijn favoriete kleuren van het moment erin terug. Het is ondertussen nog steeds ‘sweater weather‘ dus deze kerstposter zou je heel goed met de vorige freebie kunnen combineren!

De free printable kerst poster kun je hier downloaden: Happy Merry! Waar ga jij de kerstposter een plekje geven in huis? Of neem je hem mee naar kantoor om daar de boel wat op te fleuren op je werkplek? Waar je ‘em ook ophangt of plakt: leuk als je er een fotootje van maakt en deelt op instagram met #dirksdotterdiy! Een preview van de free printable kerstposter vind je onderaan dit blog!

Hetzelfde geldt voor de andere twee last minute kerst diy’s. Als je er ook mee aan de slag gaat: superleuk om het op de voornoemde hashtag terug te zien! Last but not least: alvast hele fijne, gezellige feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2018 lieve lezers!!!!

free printable kerst poster