Op Skye’s kamertje is de wieg opgeruimd. Het plan was om haar overdag alvast te laten slapen op haar kamertje. Ze is alleen al een stuk beweeglijker dan Scott in haar slaap. Ze ligt in een mum van tijd met haar hoofd tegen de bovenkant aan of met haar handjes tussen de spijlen. Omdat dit best krappe tussenruimtes zijn, kan ze vast komen te zitten. Bij Scott was de wieg bekleed maar daar had ik nu in de inrichting van haar kamertje niet voor gekozen. En in de praktijk ligt ze gewoon altijd beneden in de GreentomΒ of in de box. Lekker makkelijk beneden!

Toch ga ik op zeer korte termijn weer beginnen met het boven slapen. Zo kan ze wennen aan het slapen op haar eigen kamertje. Niet meer in de wieg. We gaan meteen oefenen met de Stokke Sleepi (daarover heel binnenkort meer!). Voordat ze daar in kan slapen, moest er natuurlijk wel een passende ledikantdeken gekocht worden voor op haar kamertje. Omdat ik er zelf niet helemaal uitkwam, plaatste ik een oproep op instagram: wie weet waar ik kan kijken voor leuke ledikantdekens? Ik kreeg zoveel goede suggesties ontvangen dat ik ze hier voor jullie heb verzameld! Welke deken ik uiteindelijk heb gekocht? Dat houd ik nog even top secret ;-))) Voor Scott gebruikte ik in de zomer altijd een handgemaakte van Meneer Konijn (zie uitgelichte foto hierboven) en in de winter een heerlijke gevoerde deken van Snoozebaby (zie hieronder).

Uni color ledikantdekens

Een effen gekleurde deken is altijd makkelijk te combineren. Kies er ledikantdekentje met printje of een contrasterende kleur hoeslaken erbij bijvoorbeeld om het een beetje spannend te houden. Allebei wit kan natuurlijk ook voor een wat ‘serenere’ sfeer.

Deze ledikantdekens shop je bij Meyco, Koeka, Nobodinoz,Β Roomblush, Fresk, Snoozebaby, enΒ Elodie Details, :

Gebreide ledikantdekens

Heerlijke warme, zacht gebreide dekens: wie is er niet groot onder geworden?

Deze ledikantdekens shop je bij Meyco en Repose Amsterdam:

Ledikantdekens met prints

Wij houden allemaal van printjes, toch?

Deze ledikantdekens shop je bij Meyco, Nobodinoz, Roomblush, Trixie baby, Fresk, Ferm Living Kids, Ted and Tone, Klippan, Lemonfish, Zoet by Quint, en Witlof (tuck-in):

Monochrome ledikantdekens

Zwart-wit never gets out of style!

Deze ledikantdekens shop je bij Meyco, Mies en Co, Nobodinoz, Trixie Baby, Ted and Tone, en Upstream Store: