Voor Scotts eerste kinderfeestje maakten we een Lego Ninjago bordspel. Geïnspireerd door een bordspel dat zijn juf laatst maakte. Scott heeft het op school nu over onze planeet, de maan, het heelal. Hij vindt het allemaal super interessant. Een paar weken geleden kwamen zijn klas binnen. Zijn juf had op een tafeltje een
zelfgemaakt maan bordspel klaargelegd. Scott en zijn vriendjes gingen er meteen mee aan de slag. Ik bedacht me meteen dat zo’n bordspel ook eenvoudig te maken is met Lego Ninjago. Dat spel kunnen we dan mooi gebruiken op zijn ninja verjaardagspartijtje binnenkort!

Wat heb je nodig voor dit Lego Ninjago bordspel

 • Een groot kartonnen vel.
  Wij kozen voor een zwart blad. Lekker stoer bij het thema!
 • Een grotere, uitgeprinte afbeelding.
  Print een afbeelding naar keuze van zeker 10-15 cm uit. Die afbeelding is het einddoel van het spel. Samen met Scott ging ik op zoek naar een geschikte afbeelding. Hij koos voor een afbeelding van het schip van de Ninja’s: de Bounty. Hij knipte de Bounty helemaal zelf uit: supertrots was ie!
 • Afbeeldingen van 4-6 Ninjago personages.
  Ook de Ninjago personages vonden we online. We printten en knipten ze uit. Elk personage krijgt een plek onder aan het vel. Verdeel ze gelijkmatig over de breedte van het karton.
 • Ronde stickers.
  Met die stickers maak je vanaf de personages een weg naar het einddoel. Wij gebruikten 16 stickers voor elk pad. Wij gebruikten Ninjago Stickers die ik op AliExpress kocht met een omvang van 3 cm. Ik maakte het spel niet te lang met te veel stappen. Iets met kleuters, een kinderpartijtje en vast een hoop ongeduld. Met kleinere stickers kun je meer stappen maken uiteraard. Je kunt natuurlijk ook gewoon effen gekleurde, ronde stickers kiezen.

Hoe speel je het Lego Ninjago bordspel

Elk kind kiest zijn favoriete Ninjago personage. De Lego poppetjes (of pionnetjes of iets dergelijks) worden onder aan het vel op de personages geplaatst. Om de beurt gooien de kinderen met een dobbelsteen. Wie het eerst op de Bounty is (of een ander gekozen einddoel), heeft gewonnen!

Kortom: het is een eenvoudig spel om samen te maken. Jonge kinderen kunnen het spel makkelijk zelf spelen. Het bordspel is in elke gewenste variant te maken. Zou jij ook voor Ninjago gaan of voor een ander thema?

Meer Lego inspiratie

Het Lego Ninjago bordspel is niet onze eerste Lego DIY. Hier vind je meer inspiratie om met Lego aan de gang te gaan:

Op de achtergrond zie je verschillende kleurplaten van Ninjago op de magneetmuur hangen. Die Ninjago kleurplaten printje bij Leuk voor Kids!