Vandaag kwam Skye thuis met een zelfgemaakt lampion van het kinderdagverblijf. Op Scott’s school maken ze geen lampions. Toen hij die van Skye zag, vroeg hij meteen of hij er ook eentje mocht gaan knutselen. Ik bedacht me dat ik ergens in de kelder nog gekleurd karton had liggen en stelde voor een Lego Ninjago masker te maken als lampion voor Sint Maarten. Een schot in de roos bij onze kleine Ninjago gek! En gelukkig voor mama was hij ook nog sneller gemaakt dan verwacht. Wil jij ook aan de slag voor deze leuke lampion?

Zo maak je de Lego Ninjago masker lampion!

 1. Print de afbeelding van het Ninjago Lego maskerΒ uit. Het is een kleine afbeelding dus print die uit op 200%. Dan heeft het Ninjago masker de perfecte afmeting om te gebruiken als Sint Maarten lampion.Β lego ninjago masker lampion
 2. Knip het masker uit.
 3. Trek het masker om op gekleurd karton. Geef met kleine markeringen aan waar de strepen van de Ninjago shawl eindigen, zodat je die daarna makkelijker kunt natekenen.
 4. Herhaal stap 3 nog een keer, maar teken het masker dan in spiegelbeeld na.
 5. Teken op beide maskers het vlak voor de ogen uit.
 6. Knip die vlakken er helemaal uit.
 7. Pak een blaadje geel papier, knip er twee vlakken uit die iets groter zijn dan de gaten in de maskers.
 8. Leg de stukken geel papier een voor een op het masker en trek de ogen en wenkbrauwen van het Ninjago masker over.
 9. Kleur de wenkbrauwen vervolgens in met zwarte stift en knip de rondjes van de ogen eruit.
 10. Lijm de gele vlakken achter de gaten in de maskers
 11. Knip twee stukken van een rol wcpapier of keukenrol af. Niet deze aan beide kanten van de maskers vast.
 12. Prik boven in beide maskers een gaatje. Daar kun je het elastiekje of touwtje vastmaken dat je nodig hebt om de lampion aan het stokje met lamp vast te maken.

Goed te doen toch? Ik was er maximaal een half uurtje mee bezig denk ik. Terwijl ik bezig was, gebruikte Scott de mal/het voorbeeld van het masker als kleurplaat. Allebei lekker bezig geweest dus! Love it!

lego ninjago masker maken

Andere zelf maak ideetjes met Lego

Wist je dat je een tol van Lego kan maken en dat die het ook nog eens supergoed doen? Scott’s laat in een tutorial zien hoe je zo’n Lego tol maakt!

Scott wil als we een langere rit maken ook vaak graag met Lego spelen. Dat is best lastig in de auto op je schoot. We maakten daarom een Lego koffer!

Je verjaardag in Lego stijl vieren is natuurlijk hartstikke leuk! Scott’s vierde verjaardag vierden we in Lego stijl.

lampion zelf maken lego ninjago

Een heel trots mannetje met zijn Lego Ninjago masker lampion!