Al lang voordat Scott werd geboren, zaagden we een stuk over de hele lengte van een underlayment plank af. Met metalen beugels kwam die op de muur achter onze eettafel. Zodat het een plek werd om achter onze eethoek posters en andere mooie interieuritems een plekje te geven. Een tijdje terug was ik die wandplank opeens zat. Het moest anders op die wand.

Magneetbehang van Groovy Magnets

Toen ik Vatthecity hielp op de vtwonen en designbeurs in oktober, viel mijn oog op een stand schuin tegenover ons. Die van Groovy Magnets! Het kleur- en materiaalgebruik van de stand viel me meteen op. Zodra ik kon, ging ik even een kijkje nemen. Het bleek om magneetbehang te gaan! Wow, ik zag het meteen helemaal voor me op de wand achter onze eetkamer!

scandinavisch interieur

Eindeloos variΓ«ren

Wat me zo aan het idee van een magneetmuur aantrok? Je kunt er eindeloos mee variΓ«ren. Het magneet is overschilderbaar dus je kunt heel eenvoudig je interieur een andere feel geven. Voor nu koos ik voor de kleur Pink Nudity van Flexa. Een warme, bruinige kleur roze die goed matcht met de rest van ons Scandinavische interieur met een boho twist!

Maar nog meer variΓ«ren kun je natuurlijk met wat je daadwerkelijk met die magneetwand gaat doen. Bij Groovy Magnets hebben ze een toffe collectie items die je zo op de magneetmuur plakt! Ik koos voor wandbakjes, plantenbakjes en een set ronde, goudkleurige magneten.

In het groene wandplantenbakje deed ik twee kleine nepplantjes van Casashops. Het andere kleine magneetbakje hebben we in gebruik genomen als potlodenbakje. Handig om die bij de tafel in de buurt te hebben voor als Scott wil tekenen. Uiteraard hoog genoeg opgehangen zodat onze dreumes ze niet te pakken krijgt πŸ˜‰

Op de wandplankjes kwam de poster β€œLet there be lights (Genesis)” van Lifeprints te staan. Op het andere plankje een kunstwerkje van Scott en een portretje van ons met Scott (hoog tijd voor een nieuwe met ons viertjes natuurlijk!). Er onder kwam de Amsterdam wall print van Vatthecity!

Met zoveel mogelijkheden kun je helemaal losgaan natuurlijk. EΓ©n tip: verspreid niet alles over de hele wand maar groepeer je items. Dat heb ik ook gedaan, dat brengt rust! Enne: ben je nog op zoek naar geschikte posters aan jouw wand? Interieurblogger Ilse van Elleswijk deelt in haar blog haar tips voor de mooiste goedkope posters op Alixpress met ons!

magneetbehang wand stylen

Tips bij het aanbrengen van het magneetbehang

Zorg dat je voorstrijk gebruikt en de wand echt van een goede dikke laag behanglijm voorziet. De achterkant van het behang is nogal viltig. Het moet eerst β€˜verzadigd’ zijn voordat het blijft plakken. Het magneetbehang is vrij zwaar (zeker als je rollen hebt van 1 meter breed zoals bij ons). Dus zorg echt dat je met zijn tweetjes bent zodat je genoeg handen hebt om te zorgen dat het behang goed aan de wand komt.

magneetbehang scandinavisch wonen wandplank magneetbehang