Scott was een maand of negen toen hij zijn eerste kerst vierde. Skye was vorig jaar twee weken oud met de feestdagen. Nu is ze net een jaar oud geworden en kerst staat alweer bijna voor de deur. Een expert in kerst vieren met kleintjes ben ik ondertussen dus wel. In dit blog deel ik een paar tips waarmee jij ook je hoofd koel kunt houden tijdens de feestdagen met je mini. Met een klein beetje hulp van de babyartikelen van onze ‘hofleverancier’ waterdoekjes van Kruidvat: zowel voor Scott als voor Skye gebruikten we vanaf het begin luiers en babyvoeding van deze winkel. 

Maak het jezelf makkelijk met de feestmaaltijd

Elk jaar is het op Eerste Kerstdag vaste prik: mijn hele familie bij elkaar bij een van ons thuis. We zijn dan met een flinke groep: onze moeder, mijn broer en zussen met aanhang en alle kinderen die daarbij horen. Een zooitje ongeregeld van een man of 15 dat ook ’s avonds met elkaar eet. Meestal is dat met zijn allen gourmetten maar de laatste jaren hebben we ook wel eens per gezin een gerecht van het menu voorbereid. Voor de allerkleintjes zijn dat natuurlijk niet de meest geschikte maaltijden. 

Daarom zorg ik altijd dat ik de maaltijden bij me heb volgens hun ‘vaste ritme’. Natuurlijk wordt er wel lekker mee geknabbeld overdag met de crackertjes en bij het diner met het stokbrood. Dus je kunt best een tussendoortje overslaan. Maar het warme potje is wel belangrijk voor een goed gevuld buikje en de nodige voedingsstoffen. 

Net als voor Scott gebruik ik de biologische babyvoeding van Kruidvat voor Skye. Ze eet nu ondertussen wel met de pot mee, maar ik heb ze altijd nog op voorraad om mee op pad te nemen of wanneer we iets eten wat nog niet voor Skye geschikt is. Het prettigste vind ik voor haar leeftijd (12+ maanden) de biologische maaltijdschotels. Die maaltijden zitten in (zoals je misschien al hebt geraden) niet in een potje maar in een diep bordje. Ideaal: zo hoef je het potje niet over te scheppen uit het potje naar een bakje of de maaltijd rechtstreeks uit het potje aan je kleintje te geven. Ik ben zo’n kluns daarmee, mijn vingers zitten dan ook altijd helemaal onder. Met deze maaltijdschotels blijft deze mama dus ook schoon ;-))

Een comfortabel outfitje mee

Natuurlijk is het superschattig al die kerstkleertjes voor kinderen. Een driedelig pakje voor je zoontje of een tutu voor je dochtertje. In onze familie is het traditie om eerste kerstdag er allemaal feestelijk en echt ‘kerstig’ er uit te zien. In de loop van de dag gaan wel de colberts van de mannen uit en laten de dames de hoge hakken voor wat het is. Ook voor de kinderen zorg ik dan voor een wat comfortabelere outfit voor later op de dag. Zeker als ze wat moe worden, is dat veel prettiger voor ze. En ik neem altijd nog een extra setje kleertjes mee. Met al die lekker hapjes en drankjes binnen handbereik zitten ongeluk in een klein hoekje natuurlijk!

kruidvat waterdoekjes

Knoeien hoort erbij

Het is zo makkelijk om je snel druk te maken over het outfitje, of er niet op geknoeid gaat worden. Zelf heb ik dat al heel lang geleden losgelaten. Bij kids hoort nou eenmaal knoeien. En dus is een pakje doekjes in de buurt echt een musthave. Qua luiers en doekjes vind ik het nog best wel een stap om over te gaan naar wasbare en duurzamere oplossingen. Daarom ben ik zo blij dat ik laatst de waterdoekjes van Kruidvat heb ontdekt. Deze doekjes zijn dikker en steviger dan andere soorten. Daardoor heb ik er veel minder nodig voor het schoon krijgen van die smeerkezen van mij. En bij het verschonen heb je met deze doekjes ook niet het idee dat je zelf vieze handen krijgt 😉 De waterdoekjes bevatten 99% water en geen gekke toegevoegde middelen. Ook heel fijn voor de huidjes! Een echte aanrader dus deze doekjes!

Nu ben ik wel nieuwsgierig hoe jij het als mama jezelf gemakkelijk gaat maken deze feestdagen!