Het geknars bij het eten ervan en al die muisjes die er in no time vanaf rolden. Hoe dichterbij mijn verlof en de bevalling kwamen, hoe meer ik flashbacks kreeg naar de kraamvisites die de traditionele beschuit met muisjes door Hans kreeg voorgeschoteld. Hij vond het fantastisch. Maar ik, en velen van de kraamvisites, aten het met heugemeuge weg.Β  Ik ging niet nog eens beschuitfluiten.Β Deze ronde was ik hem daarom voor met een ander plan. Het bleek ook nog eens een makkelijke kraamtraktatie!

Roze dipdye makkelijke kraamtraktatie

Ik had de ‘wildste’ plannen. Ik zou witte en roze marshmallows in het glazuur dippen en vervolgens in de leukste en mooiste roze sprinkles. Zo ontstonden leuke ‘kraambonbons’. Het zag er vreselijk gezellig uit en smaakte ook lekker in de uitprobeerronde die ik met Scott tijdens mijn verlof maakte. Het is makkelijke kraamtraktatie om te maken. Maar eenmaal in de kraamweek wilde ik het niet aan Hans of anderen vragen om te priegelen met die marshmallows en verschillende ‘belegjes’. Dus we hebben nog een flinke voorraad in huis. Heb je wel een man die geen stress krijgt van het maken van zulke hapjes, dan is dit zeker aanrader! πŸ˜‰

makkelijke kraamtraktatie
Kraamtraktatie cupcakes

Deze makkelijke kraamtraktie kreeg de visite uiteindelijk steeds voorgeschoteld. Dit recept kwam als beste en makkelijkste uit de test. De glazuur blijft er makkelijk op liggen en je kunt er genoeg muisjes overheen strooien. Door de afgesloten laag glazuur met muisjes en het feit dat de kant en klare cakejes zijn ingepakt met een papiertje maakt dat het geheel niet zo snel uitdroogt. We hebben ze als test twee dagen in een gebaksdoos van de Hema met cupcake-inzet laten staan. Ze waren nog steeds lekker! De gebaksdoos is sowieso handig bij het versieren van de cakejes. De muisjes rollen dan niet heel je aanrecht over maar worden opgevangen in de doos. Er kunnen maximaal 16 cakejes in zo’n doos. Ook erg makkelijk om de traktatie mee naar het werk, school of kinderdagverblijf mee te geven zoals we bij Scott deden.

Scott vond de versierde cakejes tijdens en na het maken heerlijk. Maar toen de visites eenmaal op gang kwam, wilde hij opeens geen versiering meer op zijn cakeje. “Ik wil zonder wit (het glazuur) en beschuit met muisjes”, zegt hij dan.makkelijke kraamtraktatie

makkelijke kraamtraktatie

Kraamtraktatie spekjeslollies

Ook was ik van plan als er kids met de kraamvisite mee kwamen, heuse ‘kraamlollies’ voor ze neer te zetten. Maar ook daar stond mijn hoofd helemaal niet naar in de kraamweken. Terwijl het wel supercute eruit ziet, vind je niet? Je maakt ze heel simpel: rol een lang spekje op en prik er een lange sateprikker doorheen zodat het spekje opgerold blijft. Dit moet je doen vlak voordat je ze ‘opdient’. Door de druk van het oprollen en doordat ze buiten de verpakking iets ‘uitdrogen’, gaan de spekjes barsten en breken. Ook dit is eigenlijk een heel makkelijke kraamtraktatie!

makkelijke kraamtraktatie

Ga je toch lieverΒ  voor een kraamtraktatie met beschuit? Deze kraamtraktatie van beschuit met nutella is te lief om te zien!