Ik geef het toe: als het om boodschappen doen en koken gaat ben ik een lousy huisvrouw. Zeker nu met de tweede erbij is ons leven op dat punt totaal niet meer gestructureerd. Zou de maaltijdbox van Marley Spoon ons daarbij kunnen helpen?

Hoe gaat het nu? 

Meestal zijn we aan de late kant thuis. Na een lange dag werk heb ik dan eigenlijk nooit echt zin om nog te koken. De welbekende wereldgerechten of een paar makkelijke recepten die ik in mijn repertoire heb, zijn dan mijn beste vrienden. Erg gevarieerd eten we dus niet, het komt al snel op hetzelfde neer en er wordt zeker wel één keer per week wat besteld en bezorgd. En omdat ik de planning van de boodschappen niet altijd scherp heb, komt het ook regelmatig voor dat ik boodschappen ongebruikt moet weggooien. Dat gaat me echt aan het hart! 

Getest: de Marley Spoon maaltijdbox

In mijn zoektocht om ons eet- en leefpatroon te veranderen probeerde ik de maaltijdbox van Marley Spoon. Uit het weekmenu koos ik twee gerechten. Bij elk gerecht staat de bereidingstijd, of het geschikt is voor kinderen, etc. Deze ronde ging ik voor de lichtpittige biefstukreepjes en de Mexicaanse pastasalade. Het menu wisselt wekelijks maar bevat vrijwel altijd producten die zowel biologisch als zoveel mogelijk lokaal zijn. Er zijn elke week ook nog een aantal snellere gerechten waar je uit kunt kiezen die binnen 20 minuten klaar zijn. Helemaal ideaal! 

De ingrediënten krijg je per gerecht in een paper bag bezorgd (op een moment dat voor jou schikt, zelfs bezorging op zondag is mogelijk in de Randstad). Zo heb je overzicht wat bij welk gerecht hoort en kun je het makkelijk bij elkaar (gekoeld) bewaren. Voor elk gerecht krijg je ook duidelijke instructies hoe het gerecht bereid moet worden. Het lijkt allemaal niet zo ingewikkeld! 

Wat vond ik ervan?

Ten eerste ben ik altijd al gevoelig voor de presentatie. Met de papieren zakken en mooi vormgegeven instructiekaart en heldere foto’s was ik al erg blij! De recepten zijn voor een ‘niet-keukenprinses’ zoals mij prima te maken. Ook na een lange dag werken was het heel goed te doen. Het was fijn om de papieren zak erbij te pakken en te weten dat alles erin zit wat je nodig hebt en ik niet alle kastjes langs hoefde te gaan in de hoop dat ik nog ergens dat ene ingrediënt heb staan. 

De ingrediënten waren vers en van goede kwaliteit. Wat ik ook erg leuk vond is dat je zo kennis maakt met nieuwe producten. Bij de Mexicaanse pastasalade moest ik bijvoorbeeld gebruik maken van ketchup van The Ketchup Project. Een initiatief om verspilling van teveel geteelde tomaten tegen te gaan door er ketchup van te maken. 

Met de duidelijke instructiekaart bracht ik beide gerechten gemakkelijk tot een goed einde. Ruim binnen een half uur was ik met beide klaar. Voor mij is dit echt een win-win: boodschappen op maat, verspilling tegen gaan en heerlijk, vers eten!

Ook aan de slag met de Marley Spoon maaltijdbox?

Nieuwsgierig geworden hoe de maaltijdbox in jouw dagelijks leven past? Probeer de maaltijdbox dan nu met 25% korting met de code 25Dirksdotter! Je bestelt de maaltijdbox hier

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Marley Spoon.