De zomer. Ik vind haar heerlijk. Ze kan me niet lang genoeg duren. Maar als het dan eenmaal in Nederland de omslag plaatsvindt naar het koudere weer, dan heb ik liever dat dat dan gewoon doorzet (het liefste zonder al te veel storm en wind). Ik heb weer zin om te cocoonen. Dat betekent dat er ergens in huis weer eens iets gaat veranderen. Dit keer was Skye’s slaapkamer weer eens aan de beurt. Met een aantal nieuwe items en wat te schuiven, heeft ze een gezellige, winterse meisjeskamer gekregen.Β 

Een meisjeskamer kan niet zonder roze

Toen we hoorden dat we een meisje kregen, riepen we allebei om het hardtst: “geen roze in ons huis!”. Dat was natuurlijk niet vol te houden. Wijzelf gingen ook al snel overstag. Het begon bij ons met het mooie vloerkleed op Skye’s babykamer. We omarmden dus het roze. Maar daarbij gingen we niet voor het zoete roze. We kozen meer voor de zachtere, warmen tinten roze.

Oudroze, peach. Dat zijn kleuren waarmee je heel makkelijk een fijne sfeer kunt creΓ«ren op een meisjeskamer. Deze tinten roze zijn heel goed te combineren met groen, zoals wij deden op Skye’s slaapkamertje. De groene muur hadden we al. Ik voegde daar een groene bedtent van Casashops aan toe. Met het vloerkleed dat al eerder op haar kamertje had gelegen, vormt dat nu een knus speelhoekje voor de komende winter. Omdat Skye nog al een boef kan zijn, leek het me nu nog niet handig om de bedtent bij haar ledikantje te gebruiken :-))

Maak gebruik van rotan, pompoms en goud op het slaapkamertje

Warmere invloeden in ons interieur kregen een plekje in onze woonkamer. Die Scandinavische sfeer gecombineerd met boho accenten verplaatst zich nu naar de bovenverdieping. Op Skye’s kamertje koos ik er voor om een rotan stoeltje te gebruiken in het speelhoekje. Een groene Fur Placemat gaf ik hier een plekje als warm vachtje. Een perfect maatje voor in zo’n kinderstoeltje. Ik zie mevrouwtje al helemaal zitten daar. Aanrommelen met haar poppen, knuffels en boekjes. De rotan speelgoedmand die al een hele tijd beneden in de speelhoek stond, heeft nu op haar kamertje weer een plekje gekregen. Mijn favoriete items verhuizen regelmatig door het huis. Omdat ze overal zo leuk staan. Heb jij dat ook?

slaapkamer meisjeskamer trends

De rotan mand van Meri Meri Party kwam ook weer terug op haar kamertje. Hij stond al op haar babykamer en heeft nu een hele tijd in de speelhoek gestaan. In de mand vind je haar knuffels en nog wat baby speelgoed waar ik nog geen afscheid van heb kunnen nemen πŸ™‚ Deze fijne mand is volgens mij niet meer in de collectie. Ikea verkoopt o.a. zulke manden. Maak zelf wat pompoms eraan zoals ik een tijdje terug deed op draadmanden. Geen zin in? Bij Casashops hebben ze nu ook een hele leuke rotan mand met pompoms in de collectie! Musthave!

Finishing touch op Skye’s kamertje vind ik nog steeds de spiegels aan de roze wand. Het behang van Creative Lab heeft een fijne, roze tint. Die perfect matcht met de gouden omlijsting van de spiegels. Ik koos voor de maan en de ster vanwege Skye’s naam. In haar ‘vorige kamertje’ maakte ik een wolkenhemel met regenboog voor haar. Ik wilde dat zoiets terug zou komen op haar vernieuwd slaapkamertje.

meisjeskamer bedtent

Laat het mooiste speelgoed zien op het kamertje

Niet al het speelgoed hoeft in opbergdozen opgeruimd te worden. Er is genoeg leuks te verkrijgen dat je juist mag zien op een winterse meisjeskamer. Twee nieuwe favorieten zie je in het speelhoekje: het koffertje met regenboog en het toverstafje.

speelhoekje bohemien interieur

meisjesspeelgoed hout rotan

speelhoek kinderkamer

dierengeluiden poster kinderkamer

En de dierengeluiden poster van ByBineke gaven we ook meteen een plekje op het slaapkamertje van onze kleine dierenvriend!

meisjeskamer speelgoed

Lekker aan het rommelen terwijl mama de boel omgooit