Prénatal vroeg mij welk gouden moment mij het meeste is bijgebleven. In het afgelopen jaar was dat natuurlijk de geboorte van Skye. En Scott die zo relaxed de verloskamer naar binnen liep en vroeg ‘Waar is Skye’? Vanaf het eerste moment hoorde ze er helemaal bij. Mijn verlof met Scott was zo fijn. Ik heb genoten van de dagen met hem thuis. Vooral de laatste dag, toen het sneeuwde in Nederland, heb ik zo’n knusse dag met hem gehad. En na Skye’s geboorte zijn we heerlijk verder gegaan met cocoonen, in kerstsfeer. Nu Skye alweer bijna een jaar oud wordt denk ik heel vaak aan deze periode samen terug en loopt mijn hart vol van liefde. 

Een gouden moment hoeft voor mij niet eens zo heel groots te zijn. Ik vind ze juist in de kleine dingen. In de dingen die Scott over Skye zegt. Nu we bijna een jaar verder zijn deel ik die warme momenten hier met jullie.

#1 De eerste keer dat je Skye in de nacht hoorde huilen, zie je in slaap: “Ah, ze is verdrietig!” en ging verder met slapen.

#2 Ook een keertje toen Skye huilde: “Baby, ik ben bij je!”

#3 “De baby heeft groene poepies. Ik heb bruine poepies.”

#4 “Mama, ik wil nog een Skye en nog een. Allemaal Skyen!”

#5 “Ik ben blij dat Skye is ‘geboort’. We lijken we een familie!”

#6 “Als ik straks op de basisschool zit, dan mis ik Skye.”

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer leuke momenten en uitspraken geweest. Ik heb ze lang niet allemaal genoteerd. Dit bijzondere lijstje maakt me weer duidelijk dat ik dat nog vaker wil doen. Een klein beetje de herinnering van zo’n gouden moment voor altijd vastleggen. Daarom vind ik het ook zo leuk om veel foto’s en (korte) filmpjes te maken van Scott en Skye. Ook de feestdagen leg ik altijd vast. Heerlijk met de hele familie genieten en iedereen die grapjes maakt met Scott en Skye, de allerallerjongsten van onze familie. Zo worden enorm verwend met kadootjes en aandacht. Dit jaar neem ik ook mijn Instax Mini 9 mee. Lekker de leukste plaatjes samen schieten en meteen aan elkaar geven!

Voor inspiratie over hoe je de feestdagen – misschien wel voor het eerst – onvergetelijk maakt kun je inspiratie op doen bij Prénatal. Je kunt daar mee doen aan de winactie en je eigen Fuji Instax Camera winnen! Zodat je jullie gouden momenten voortaan nog beter kunnen vastleggen en verzamelen. Vanmorgen gingen wij alvast even los met onze Instax Mini. Scott heeft duidelijk afgekeken hoe mama het doet. Skye was zijn muze met verve. 

polaroid instax roze instax mini kleine fotograaf geprinte foto's polaroid instax mini herinneringen vastleggen instax mini

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Prénatal