Al veel te lang was ik niet in Haarlem geweest. Ik vind het een klein Amsterdam, en sommige straatjes misschien nog wel leuker dan onze negen straatjes (waar ik overigens ook nooit kom). Toen ik een uitnodiging kreeg van Enstijl voor de heropening van de woonwinkel HomeStock, greep ik de kans voor een flitsbezoek aan Haarlem. Het proefde naar meer, dus wie weet volgt binnenkort een uitgebreidere shopping route Haarlem!

HomeStock, Drossestraat 16

Eerst zaten ze in een pand een stukje verderop. In het nieuwe pand kun je weer terecht voor meubels en accesoires. Ik vond er mijn geliefde pastelkleuren, maar voor een industrieel, boho chic of een urban jungle interieur kun je er zeker ook slagen. Mijn collectie planten thuis groeit gestaag en ik kocht tijdens de opening wat ‘wildlife’ voor in onze kleine urban jungle (ik kocht het tijgerkop mini-tapijtje en het koala wandvaasje dat je op de foto hierboven ziet).
shopping route Haarlem

Number Nine, Kleine Houtstraat 9

Op de heenweg naar HomeStock zag ik de etalage al. Mijn hart maakte een sprongetje. Ik spotte meteen een prachtige lichtroze regenjas. Ik mocht van mezelf niet naar binnen deze keer omdat ik zeker wist dat ik die zou kopen. Ik heb namelijk al een gele regenjas. Raad eens hoeveel keer ik die heb aangehad…? Ja? 1x maar! Misschien dat zo’n roze subtieler is. Ik houd hem toch maar voor de zekerheid in gedachten. Een volgende keer ga ik zeker deze winkel verder verkennen!

shopping route Haarlem shopping route Haarlem

MiniMarkt, Kruisstraat 11

Kende ik alleen van naam eigenlijk. In Amsterdam was ik er nog nooit geweest. De mooie woonwinkels zijn helaas uit de straat verdwenen. Ook in het pand waar MiniMarkt nu zit, zat er eentje. Ik miste ze wel op mijn weg vanaf het station naar het centrum. Gelukkig is in dit prachtige pand een andere toffe zaak ervoor terug gekomen. De ruimte hebben ze geheel wit gemaakt waarin de vrolijke kleurtjes van de kinderkleding, speelgoed en ander leuks extra tot hun recht komen. Er zijn twee fijne zithoeken waar je even kunt bijkomen en de kids kunnen er spelen in hun eigen hoekje. Yay voor zulke plekken! Zelf kocht ik er een fijne broodtrommel van Rice.
shopping route Haarlem shopping route Haarlem shopping route Haarlem shopping route Haarlem