In deze quarantaine tijden kun je elkaar geen knuffel geven. Man, wat zou je dat – net als ik – graag even doen met je moeder! Al is het maar een arm om elkaar heen. Hang in there! Met dit lijstje met tips voor de leukste Moederdag cadeaus kun je je moeder extra verwennen. Ga je uit voorzorg niet bij haar langs of wonen jullie ver uit elkaar? Een aantal van deze Moederdag cadeaus passen ook makkelijk door de brievenbus! 

Moederdag cadeaus om op te snoepen

My Sweet Dear voorziet de kinderverjaardagen altijd van de meest fantastische koekjes, cupcakes en taarten. Voor moederdag heeft Annabel twee specials: moederdag koekjes en moederdag cupcakes. De moederdag koekjes hebben een hele toepasselijke boodschap: lang niet geknuffeld! De moederdag cupcakes zijn versierd met kleine koekjes met leopard print of vers fruit. De koekjes en cupcakes kun je via instagram of per mail bestellen. Annabel zorgt voor verschillende afhaallocaties in het land.

moederdag koekjes

Papiergeluk en ander creatieve Moederdag cadeaus

Echte post is leuker. Met de kaarten van Creative Lab en Piet & Kees is dat nog vele malen leuker. Piet & Kees maakt de tofste portretten voor op haar kaarten. Een portret op een borduurring is ook leuk om te geven! Op de kaarten en stationary van Creative Lab vind je de mooiste bloemen, dieren en jungles.

We zitten allemaal veel meer thuis dan anders. Het is fijn om je gedachten even te kunnen verzetten. Even wat anders om handen te hebben. Met de papieren bloemen, huisjes of wensbootjes van Jurianne Matter creëer je even een mindfull momentje voor je moeder. Of zet je moeder aan het werk met de prachtige papieren bloemen van De Bloemenier.

creatieve moederdag cadeaus-min
foto credits (v.l.n.r.): Creative Lab, Jurianne Matter, Piet & Kees, De Bloemenier

Is je moeder ook oma? Dan vindt ze het vast leuk om iets van de kleinkinderen te krijgen. Met wat ‘opdroogklei’ maak je een leuk kadootje voor haar. Verdeel het blok klei in twee delen. Dan kun je er twee handjes mee doen. Rol de blokken klei uit tot een dikke plak van circa 1,5 cm. Dus die handjes er maar in! Als ze na een dag goed droog zijn: versieren maar! Geef je liever voor Moederdag een bruikbaar en zelfgemaakt geschenk? Of ga aan de slag met één van deze Moederdag knutsels!

Lieve collega-blogger Cheryl heeft ook fijne tips voor Moederdag knutselen voor je verzameld. De ketting met knopenhanger is een van mijn favorieten!

moederdag kado klei hand
Hint, hint voor alle papa’s die nu tijdens de lockdown zelf moeten knutselen met de kinderen voor moederdag! ;-)) Zo gepiept!

Moederdagsieraden

Onlangs ontdekte ik op instagram het account van Like the Clay sieraden. Wat een pareltjes van sieraden maakt zij! Net als de verfijnde oorbellen en kettingen van James & Co. James & Co heeft nu ook een speciale moederdag collectie.

Net als bij Poldermuts. Bij Poldermuts kun je nu tijdelijk een gepersonaliseerd armbandje met natuursteen krijgen. Zo werkt het: je geeft aan haar een korte karakterbeschrijving van je moeder en vertel eventueel waar zij een extra steuntje in de rug bij kan gebruiken. Dit kan zowel op emotioneel als lichamelijk vlak zijn. Aan de hand van die informatie wordt een heel persoonlijk armbandje samengesteld. Er komt een persoonlijk kaartje bij waarop de werking van de gekozen natuursteentjes wordt uitgelegd.

sieraden moederdag cadeau-min
foto credits (v.l.n.r.): James & Co, Like the Clay, Poldermuts

De meeste bedrijven uit dit blog ben ik op het spoor gekomen via instagram. Kijk hier voor nog meer te gekke  instagram cadeaus!

Interieur kadootjes voor mama

Vanaf het moment dat ik de Lunedot voor het eerst op de Dutch Design Week in Eindhoven zag, ben ik hooked op dit ontwerp. Deze toffe kandelaar past in elk interieur. En het brengt een hoop warme gezelligheid!

Net als een prachtig handgemaakt Marokkaans vloerkleed op de vloer van je mama! Of bij jezelf thuis. Geef deze hint maar door aan je partner! De vrolijke boucherouite vloerkleden van LivingMAroc worden gemaakt van gebruikt textiel. Een mooie upcycle dus! Of ga je voor een vintage Azizal kleed van wol??

En omdat iedereen in deze lockdown best een extra lichtpuntje kunt gebruiken: met de code Dirksdotter30 krijg je 30% korting op je aankoop bij Lunedot. Ook op de vloerkleden van LivingMaroc krijg je nu zo’n 25% korting als je vermeldt dat je deze prachtige kleden via mij (Dirksdotter) op het spoor bent gekomen!

moederdag cadeau interieur-min
Droogbloemen voor moederdag

Droogbloemen zijn niet weg te denken uit onze interieurs op het moment. Je mama vindt ze vast ook prachtig! Bij deze drie shops kun je terecht voor de mooiste droogbloemen:

Amelie

Wonen voor jou

Flowers Powers

moederdag cadeau droogbloemen-min
foto credits (v.l.n.r.): Donebymyself blog voor Aimelie Shop, Wonen voor jou, Flowers Powers Amsterdam