Februari vorig jaar gingen wij een weekendje naar de sneeuw in Winterberg. We kwamen terug met twee #mintgroenekratjes. Nu we een andere vloer hebben in huis, zijn mijn geliefde kratjes uit de woonboot verdwenen. De nieuwe vloer vroeg om wat anders op die plek. Dat werd de robuuste plantenbak van Mowkan!

Mowkan plantenbak

Een trend kun je het wel noemen: de langwerpige plantenbak op hoge poten. Een aantal toffe merken zoals Ferm Living, Serax en het nieuwe Hollandse woonmerk Mowkan hebben deze plantenbakken in verschillende varianten en kleuren in hun collectie. Zo’n plantenbak stond ook al een tijdje bij mij op de wishlist maar een plekje ervoor in huis had ik er nog niet echt voor. Met het verdwijnen van de #mintgroenekratjes zag ik mijn kans!

Ik koos voor de witte, draadstalen variant Viho van Mowkan. Mowkan laat zich onder meer inspireren door unieke materialen en vakmanschap. En dat zie je terug in deze plantenbak. De plantenbak is gemaakt van solide, gepoedercoat metaal. Hij is behoorlijk zwaar. Je loopt de plantenbak niet zomaar omver (erg handig met huisdieren en kinderen in huis dus!). Ook is deze variant van Mowkan lekker groot: je kunt er genoeg groen in kwijt! Of wat anders. Hieronder laat ik je een aantal style-ideetjes zien!
mowkan viho plantenbak

Vrolijke urban jungle

Natuurlijk is je eerste ingeving om de plantenbak te vullen met planten. Ook ik deed dat. Ik koos wel voor een vrolijke ‘urban jungle’ waarin kleur terug komt. Ik koos voor drie verschillende kleuren plantenpotten uit de Elho Brussels serie, in kleuren die je in ons interieur meer terug ziet terugkomen. Dat is zo leuk aan deze Mowkan plantenbak: dat je er door heen kunt spieken! Qua groen koos ik voor de Shadowplant (Calathea Amabilis), een Guzmania Candy (met die prachtige roze bloem) en een pastelkleurige kerstster (Poinsettia).

mowkan viho plantenbak

Toon je treasures

In eerste instantie denk je dus aan planten om een plantenbak mee te stylen. Da’s logisch. Maar waarom zou je er niet andere treasures in uitstallen? Juist met deze open, draadstalen variant van Mowkan kun je er iets bijzonders van maken! Ik koos hiervoor dingen die dierbaar voor mij zijn. Zoals de antieke sodaflessen die mijn (overleden) vader voor mij op de kop tikte op zijn rondes langs kringloopwinkels.

mowkan viho plantenbak

Alles bijdehand

Het is dat onze babykamer al helemaal afgestyled is. Maar zo’n toffe plantenbak zou helemaal niet misstaan op een babykamer bijvoorbeeld. Want waarom zou je niet een plantenbak naast de commode zetten in plaats van het ‘uitgekauwde’ plankje er boven…?

mowkan viho plantenbak mowkan viho plantenbak

Bibliotheek

Scott’s boekjes liggen allemaal verborgen in een lade. Je kunt de plantenbak natuurlijk ook prima gebruiken om jullie favoriete voorleesboekjes in uit te stallen!

mowkan viho plantenbak

Deze blog is geschreven in samenwerking met Mowkan. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.