Voor Scotts eerste traktatie op de basisschool hielden we het eenvoudig. Een beker gevuld met popcorn. Net als een aantal andere kindjes uit zijn klas. Het moest per se zoete popcorn zijn van Scott. We gaven natuurlijk wel onze eigen draai aan de traktatie. Het werd een Ninjago traktatie! Natuurlijk dachten we ook aan de juffen en meester. En Scott gat zijn klasje ook een cadeau! Het werd een geslaagde eerste keer uitdelen op de basisschool.Β 

Makkelijke Ninjago traktatie

Veel heb je voor deze traktatie niet nodig:

 • Kartonnen bekers
  Bij de aanschaf van de bekers lette ik op twee dingen: de kleur en de grootte van de bekers.Β  De bekers ging kregen namelijk de ogen van de Ninjago karakters. Daarom ging op zoek naar bekers met een effen kleur. Ook moesten het geen standaard, kleine maat kartonnen bekers zijn. Er moest wel iets meer popcorn in kunnen. Gelukkig vond ik de perfecte gekleurde kartonnen bekers bij Action, met de juiste maat. Die bekers werden de basis voor de Ninjago traktatie.
 • Ninjago free printable
  Via Pinterest kun je genoeg Ninjago free printables vinden. Ik ging op zoek naar een printable met de ogen van een Lego ninja. Mijn keuze viel op een printable met de ogen van alle Ninjago karakters. Dat was deze Ninjago free printable. Print de ogen iets vergroot uit. Knip ze uit en plak ze met een beetje hobbylijm op de bekers.
 • Chocolade munt
  Bij HEMA hebben ze het hele jaar door chocolademunten. Die deed ik eerst in de beker. Zodat het een verrassing was voor de kinderen (ook Scott wist niet dat ik dat had gedaan). Ze ontdekten dus een heuse Ninjago schat in hun bekers πŸ˜‰
 • Popcorn
  Om de beker verder mee te vullen. Dat kan prima de avond voordat er wordt uitgedeeld. Ik dekte de bekers met popcorn af met aluminiumfolie. De zoete popcorn was de volgende ochtend goed en niet plakkerig geworden.ninjago uitdelen

Scott mocht ook langs de andere klassen, de directrice en de bso juffen. Voor hen had ik bij HEMA chocoladelollies gekocht. We vulden drie zelf gemaakte Ninjago bekers met aluminiumfolie. In elke beker staken we vier lollies door het folie. Met twee vriendjes ging hij langs. Met zijn ‘ambstketting’ om. Want als je jarig bent op basischool Klein Amsterdam, dan ben je die dag de burgemeester. Dan mag je dingen bepalen. Zoals wat je een deel van de middag gaat doen met je klas. Scott koos voor een filmpje kijken op het digibord.

makkelijke traktatie basisschool

Links zie je de beker met chocoladelollies voor de ander juffen etc. Rechts nog een kleinigheid voor zijn eigen juf: bloemenzaadjes mix. In het houten kistje zit een extra verrassing voor Scotts klasje!

Extra traktatie voor Scotts klas

Sindskort mogen de ouders elke vrijdag een kwartiertje meespelen aan het begin van de schooldag. De eerste keer speelden Scott en ik met zijn vriendjes met Lego. Het viel me op dat geen Lego poppetjes meer in de bak waren. Op dat moment kwam het idee bij me op. Hoe leuk zou het zijn om niet alleen iets lekkers uit te delen? Maar ook iets “tastbaars” aan zijn klasje te geven? Ik vind het belangrijk om de kinderen te leren delen. Ook in de vorm van iets weggeven aan een ander. Niet iets ouds. Juist ook iets wat nog goed is, waar je graag mee speelt.

Ik stelde voor aan Scott om samen tien Lego poppetjes te kiezen. Als cadeautje voor zijn klas. Gelukkig was hij meteen enthousiast. Bij Action kocht ik een klein houten kistje. We stopten de poppetjes daarin. Op de deksel van het kistje schreven we “Voor Ilperveldgroep”. De kinderen vonden het heel leuk vertelde Scott die avond. Nu hoop ik maar dat er lang poppetjes met de poppetjes wordt gespeeld en ze niet meteen al zoek raken!

lego uitdelen traktatie

Meer Lego Ninjago inspiratie

Even geen traktatie nodig? Maar wil je wel lekker creabea aan de slag met het Ninjago thema?

Maak dan een Ninjago masker of een Ninjago bordspel!

kleuter trakteren

Je kunt deze Ninjago traktatie met popcorn ook prima thuis gebruiken bij het filmpje kijken! πŸ™‚