Een verjaardagsfeestje in Ninjago sferen. Hoe kon het ook anders voor onze eigen ninja! Hij kent ondertussen alle afleveringen uit zijn hoofd. Weet ook feilloos te vertellen wanneer ze welk soort ninja pak hebben. Je kan het zo gek niet bedenken of hij weet het! In dit blog laat ik je zien hoe we zijn vijfde verjaardag vierden in de stijl van deze Lego serie.

Een Ninjago verjaardag: zo regel je die!

De aankleding en versiering

Voor Scotts verjaardagsfeestje met onze familie en vrienden combineerde ik twee thema’s: het Super Hero kinderfeestje en het Ninjago thema.Β  De spullen voor het Super Hero kinderfeestje vond ik bij partydeco.nl. Ik koos voor dit superhelden thema omdat het helemaal aansluit bij Scotts belevingswereld op het moment. Vooral vanwege de geluiden die hij erbij maakt ook. Toen ik de Super Hero feestslinger met “Boom Kapow Zap” met bliksemschichten zag, wist ik dat ik die moest ophangen met Scotts vijfde verjaardag. Bijpassende bordjes, bekertjes en servetjes maakten het feest compleet toen we voordat de visite kwam nog even aan tafel met zijn viertjes smikkelden van de koekjes van My Sweet Dear.super helden verjaardagsfeestje

Op Skye’s Winter Wonderland feestje hadden we een grote, gouden folie ballon voor haar. Scott keek toen zijn ogen uit. Hij vertelde dat hij ook graag zo’n ballon wilde als hij jarig was. Voor Scott koos ik voor een metallic groene folieballon. Zijn favoriete kleur! De ballon werd opgeblazen geleverd. Dus geen gedoe met het regelen van een helium tank.

De pinata hebben we uiteindelijk niet gebruikt. We hadden best wat afmeldingen vanwege Corona en zieke kids. Scotts eerste verjaardagsfeestje hebben we ook moeten uitstellen. Dan gaan we de pinata alsnog gebruiken!

pinata verjaardagsfeestje

Ninjago versiering

Voor de Ninjago versiering moest ik het hebben van Ali Express. In Nederland vind je in de winkels namelijk weinig tot geen Ninjago aankleding. Niet de meest verantwoorde winkel om te shoppen. Maar voor dit soort artikelen heb ik daar persoonlijk wat minder moeite mee.

Ook zoek op naar Ninjago versiering? Dan kun je op Ali Expres het beste zoeken op de zoekterm “Ninjago birthday“. Doe je dat niet, dan moet je eindeloos door (nep) Ninjago lego scrollen. Bij Ali Express kocht ik een Ninjago caketopper die hij vrijdagochtend op zijn pannenkoeken bij het ontbijt kreeg. Ook de Ninjago slingers die ik her en der in huis had hangen, kocht ik daar.

Klap op de vuurpijl was het Ninjago verjaardag t-shirt . Scott heeft het t-shirt vrijdag en zaterdag aangehad. Scott is vijf jaar geworden. Hij is lang voor zijn leeftijd (hij draagt nu maat 128/134 meestal). Ik wilde voorkomen dat ik een Ninjago t-shirt zou ontvangen dat niet zou passen. Daarom koos ik voor de maat ‘7 jaar’. Hij is iets ruim en lang. Maar zeker niet overdreven te groot. De komende tijd kan hij nog volop genieten van zijn Ninjago t-shirt!

Ninjago verjaardagstaart van My Sweet Dear

Annabel heb ik weer flink op de proef gesteld. Na een Lego taart vorig jaar, vroeg ik haar dit jaar een Lego Ninjago taart te maken. En ze heeft het weer geflikt: een Ninjago taart in de My Sweet Dear stijl. Bovenop de taart met Oreo koekjes vulling stond de gouden Ninja. De ultieme Ninja voor Scott. Wat bamboe maakte het Japanse sfeertje van de taart compleet. Aan de voorkant van de taart doken de vier andere ninja’s achter ‘boomschors’ te voorschijn. De Lego blokjes van fondant in fijne kleurtjes waren zo op. Snoepkont Skye is er enorm gek op!

ninjago verjaardagstaart super hero verjaardagsfeestje ninjago taart ninjago koekjes

De donuts en koekjes maakten het plaatje compleet. De donuts kregen een zachtgrijze frosting. Met een gekleurd Lego blokje en een gouden 5. De ninja’s kregen ook een plekje op de koekjes. Scott is zo zo zo dol op de koekjes van Annabel! Hij mag van mij op zijn verjaardag of de dag van zijn verjaardagsfeestje altijd die koekjes als lunch eten. Skye deed gezellig mee!

ninjago lego verjaardagsfeestje

Op pinterest vind je inspiratie voor andere soorten Ninjago verjaardagstaarten. Ik ben echt enorm blij met dit verfijnde ontwerp van My Sweet Dear. Annabel: ik beloof je! Ik zal geen Lego taarten meer aan je vragen ;-)))

Verjaardagskadootjes voor onze kleuter

Het zal je vast niet verbazen: op Scotts verlanglijstje stond veel Lego en Ninjago Lego. Hij is enorm verwend door de familie en vrienden. Sinds zaterdagmiddag heeft hij vrijwel non stop gespeeld met zijn kadootjes. Ben je op zoek naar kado-inspiratie voor een kleuter van 5 jaar? Dit kreeg Scott voor zijn vijfde verjaardag:

Regematig keken we met Scott op de website van Lego naar de Ninjago Collectie. Hij heeft een paar keer aangegeven dat hij graag het Spinjitsu klooster voor zijn verjaardag zou willen krijgen. Later zagen we op YouTube in een filmpje de Ninjago the Movie Tempel voorbij komen. Die bestaat (in tegenstelling tot het klooster) uit één geheel en heeft veel verschillende speelelementen (boobytraps). Daarom koos ik toch voor de Ninjago Tempel. Een klein risico natuurlijk maar eind goed al goed!

In dit blog geef ik veel kadotips voor een kleuter. Bekijk eens ook het verlanglijstje voor een vijfjarig jongetje van collega-blogger Ellen πŸ™‚Β 
lego ninjago verjaardagskado

Van mijn moeder kreeg Scott Junior Skeelers. Zo leuk om te zien hoe enthousiast hij daarmee aan de gang gaat. Het verbaasde ons om te zien hoe goed het gaat. Zeker gezien het fietsen drama haha! We kozen verstelbare skeelers in maat 34-37. Scott draag nu schoenmaat 32. De skeelers passen hem goed.

Van Hans zijn ouders kreeg Scott een microscoop. Op zijn basisschool zijn ze veel bezig met onderzoeken. Daar wordt ook een microscoop bij gebruikt. Nu kan hij ook thuis lekker ontdekken. Hij is al meerdere keren op zoek geweest naar ‘vieze dingen’. Voor onder zijn “bioscoop”. Hij vergeet steeds hoe dat ding echt heet :-))

Wat hij nog meer kreeg:

Kwartet Buurman & Buurman

Boek Geweldige Lego IdeeΓ«n

Boekje Allereerste schrijfoefeningen

Lego City poilitie achtervolging helikopter (met magneet, super interessant!)

Lego City Monstertruck

Lego Ninjago jungle aanvalsvoertuig

Lego Ninjago vriendenboekje

Lego Ninjago pet (helaas niet meer verkrijgbaar in de Ninjago collectie van H&M)

Ajax voetbal

Lego Spiderman Mecha

Lego Ninjago De Samoerai Mech

Lego Ninjago Cole’s SpeederwagenΒ 

Meer verjaardag en kado inspiratie voor jongens

Vorig jaar vierden we Scotts verjaardagsfeestje in Lego stijl. Daar vind je ook de cadeaus die hij vorig jaar voor zijn verjaardag heeft gekregen. Ook daar speelt hij nog steeds veel mee. Net als een groot deel van de kadootjes die hij kreeg toen hij drie jaar werd. We vierden zijn feestje toen in Madagascar jungle thema.

Ook leuk: een Ninjago bordspel of Ninjago maskers maken voor het verjaardagsfeestje!

ninjago tshirt verjaardag