Het blog waar jullie vast allemaal met smart op hebben gewacht. Over onze nieuwe Novilon vloer! Een paar weken geleden gingen we van een vrijwel witte vloer naar een vloer in een vergrijsde groentint. We vonden het enorm spannend maar zijn zo blij ermee. Hadden we veel eerder moeten doen! Op mijn instagram-stories kreeg ik veel reacties op de nieuwe vloer. Maar ook veel vragen. Hieronder beantwoord ik al jullie vragen!

Welles/nietes

De keuze voor een nieuwe vloer hebben we jarenlang voor ons uitgeschoven. Je denkt misschien: zo lang wonen jullie toch niet op die woonboot dat jullie alweer een nieuwe vloer nodig hebben? Dat klopt. Ik was qua kleur en uitstraling ook dik tevreden met die lichte laminaat vloer. Bij de oplevering van de boot was het budget voor de inrichting nog maar beperkt. We kozen dus voor een goedkope laminaatvloer. Die vervolgens de warmte van de vloerverwarming slecht doorliet. Zonde dus.

Omdat we er enorm tegen opkeken (want het is echt een hele verhuizing zo’n vloer vervangen!) schoven we de keuze steeds vooruit: na deze zomer, na deze herfst, etc etc. Tot een paar weken geleden manlief op een zaterdagochtend zei: nu gaan we eens langs een vloerenboer! En zo geschiedde. We verlieten de winkel met samples van o.a. de Novilon vloer. Het begin was er..
novilon vloer bella

Keuze voor een Novilon vloer

We wilden in ieder geval compleet wat anders dan we hadden. Eerst hadden we iets met betonlook in gedachten. Maar de kleuren betonlook die we tegenkwamen vonden we toch een te bruinige ondergrond hebben voor bij ons interieur of niet spannend genoeg. Ook bij de pvcΒ  laminaatvloeren konden we niets vinden. Allemaal toch een beetje te klassiek naar onze smaak. We kregen vervolgens een boek van Novilon onder onze neus geschoven. Bij de stalen uit de lijn ‘Bella’ spotten we al snel de groene vloer. Omdat we het best heftig vonden, namen we voor de zekerheid ook de gebroken witte sample van deze vloer mee naar huis. Maar eigenlijk wisten we het al: de groene zou het worden!
novilon vloer bella

Ervaringen met de Novilon vloer

We bestelden de vloer bij een ‘vloerenboer’ bij ons in de buurt: Haskerkroon (tip als je in Amsterdam e.o woont!). We hoopten daarmee deskundigheid en vlotte service in huis te helen en dat is zeker gelukt! De levertijd van de vloer was vrij kort, dus we hebben snel alles moeten inpakken en leegmaken. Maar hey, dan heb je dat maar achter de rug! Het leggen wordt in krap een dag gedaan. Onze betonvloer was al behoorlijk egaal en hoefde alleen wat opgeschuurd te worden. Dat deed de stoffeerder van Haskerkroon vlak voordat de vloer die dag werd geleverd. De breedste maat die je kunt bestellen bij Novilon is 4m op de rol. Dat kwam perfect uit bij ons in huis. De breedte van het woongedeelte is voor een groot gedeelte ongeveer even breed. Alleen in de keuken, in de hal en achter de bank moesten nog kleinere, losse stukken komen. Het kwam zo dus erg goed uit met de naden. Die je overigens bijna niet ziet. Er zit in deze Novilon vloer namelijk een patroon gestanst. De stoffeerder heeft het patroon zodanig gelegd dat je de naden alleen ziet als je goed kijkt en je weet waar ze zitten.
novilon vloer bella

Ondertussen hebben we de vloer een aantal weken. Hij bevalt enorm! De vloer is nu eindelijk echt lekker warm aan je voetjes. De vloer is ook veerkrachtig waardoor je er lekker comfortabel op loopt. Als je ergens iets zwaarders neerzet of een meubel dan heb je wel een afdruk in je vloer. Dat is even wennen. Maar door de veerkrachtigheid verdwijnen die putten ook weer. Scott speelt er heerlijk op en ook de hond heeft al genoeg heen en weer gerend door het huis. Dat vonden we wel even spannend natuurlijk maar het heeft geen beschadigingen opgeleverd. Een aanrader dus die Novilon vloer!! Hadden we het maar eerder gedaan!
novilon vloer bella kidsproof

Golf van veranderingen

Door de vloer veranderde de ‘feel’ van de benedenverdieping. We hadden al besloten dat het zelfgemaakte, grote en witte dressoir niet terug zou komen. We vonden hem te log bij de donkerdere vloer en dan zou er ook geen babybox tegen die muur ernaast passen. We kochten daarom een hangende tv-kast. Niet de bekende Besta waar deze kast wel een beetje weg van heeft. Manlief wilde geen Ikea aan zijn muur nu het huis eindelijk ‘af’ is. Hij krabde zich daarbij de installatie van deze tvkast wel over achter zijn oren. Deze kast is zwaarder dan we dachten en het ophangen aan onze hout skeletbouw gipsen muurtjes was een grote uitdaging. Als ie nu nog de muur uit komt, dan komt de hele muur mee denk ik. Zoveel schroeven en pluggen zitten er nu in.
jurianne matter heim ypperlig spiegel
Boven de tvkast verdwenen de lijsten met posters. De Ypperlig spiegel kreeg er eindelijk zijn plekje. Samen met de goudgele spiegel van House Doctor en de krans van ‘Kwilleminhuis. Op de kast kreeg een deel van het dorpje Heim van Jurianne Matter weer een plekje! Op de bank kwam een nieuw kleed van Be Pure Home te liggen. Onze gele fauteuil vond ik enorm vloeken bij de nieuwe vloer. In de plaats daarvan kwam een roze fauteuil van Zuiver. Ook nam ik afscheid van de #mintgroenekratjes. Het paste er gewoon niet meer bij. Ze komen vast nog wel eens ergens terug. In de plaats daarvan kwam de stoere plantenbak van Mowkan. Maar daarover later meer! Gelukkig pasten het kleed van V@tamsterdam en de tafeltjes van Woood en Zuiver nog perfect bij de nieuwe vloer en de veranderde inrichting!
jurianne matter heim hella duijs jurianne matter heim
Wat vind je van al deze veranderingen hier in huis? Zou jij voor een groene vloer zijn gegaan of toch compleet wat anders?