“I wish my eyes could take photos”.  Aan die quote moest ik denken toen we van de Scandlines veerboot het Oost-Deense eiland Lolland opreden, op doorreis naar ‘ons eiland: Sjælland. Vooraf zei iemand tegen ons dat het niet uitmaakt of je door Nederland, Duitsland of Denemarken rijdt: het zou er allemaal hetzelfde er uit zien. Diegene is zeker nog niet op de Oost-Deense eilanden geweest. Dat lijkt in niets op Nederland: het glooiende landschap met de groene velden en de gele koolzaadvelden, afgewisseld met roodachtige bakstenen kerkjes, statige boerderijen en wit, zachtgeel of Scandinavisch rood gepleisterde huizen. Regelmatig zie je over die heuvels de zee schitteren of je rijdt op eens weer langs een mooie kust. We verbleven met behulp van Dansk.nl, de Dénemarken vakantie specialist, een week op het Oost-Deense eiland Sjælland. We zijn verliefd op deze regio geworden. Lees in dit reisverslag alles over onze ervaringen: per dag heb ik beschreven wat we allemaal hebben uitgespookt en gezien. Denk je dat ik mijn to-do lijst uit mijn voorbereiding op de Oost Deense eilanden heb kunnen afhandelen?? Ik kan je alvast verklappen: vakantie met een jong gezin op de Oost Deens eilanden is zo leuk! Treed jij in onze voetsporen??

Met de auto naar de Oost Deense eilanden

Denemarken. Ik vond het altijd zo ver weg klinken. Maar uit ervaring weet ik nu: niets is minder waar.  Sjælland ligt op een prima reisafstand om op een dag te berijden. Op de heenweg kozen we ervoor een echte vakantiedag van de reis te maken. We reden van Amsterdam naar Midwolda in Groningen voor een kopje koffie bij opa en oma. Vanaf daar reden verder door Duitsland. Tot aan het ietwat nog slaperige dorpje Fehmarn aan de Oostzee. Zo’n half uurtje voor aankomst boekten we een appartementje bij Ferienanlage Neuhof: een statig herenhuis waar een oude boerenschuur was omgebouwd tot een comfortabel vakantieverblijf. De kinderen konden er heerlijk spelen in de speeltuin. Ik genoot al van de eerste gele velden met koolzaad. We aten in het enige restaurantje dat in deze periode geopend was. Op tijd naar bed allemaal en de volgende ochtend deden we het rustig aan. Het was nog maar 20 minuten rijden naar de Scandlines veerboot naar Sjælland!

Rond een uur of kwart voor tien kwamen we bij de gate voor de veerboot aan in Puttgarden. Inchecken is makkelijk en overzichtelijk. In de juiste rij wachtten we tot het onze beurt was om aan boort te rijden. Zowel op de heen- als terugweg verbaasden we ons hoe snel en soepel dit proces loopt: de boot komt aan varen en doet alvast zijn punt open. De boot ligt nog maar amper vast of de eerste voertuigen komen er al vanaf. Voordat je het weet mag je zelf aan boord. Aan boord vonden we al snel de speelhoek: geheel in Lego Duplo stijl 😉 De kinderen vermaakten zich er prima. Samen met Skye ging ik bovendeks ook nog even de frisse zeewind opsnuiven. In de verte zagen we een andere hybride ferry van Scandlines voorbij gaan. Op dat moment luidde de bel: het was alweer tijd om naar de auto te gaan. Wat was die vaart snel gegaan zeg. Die 45 minuten waren echt omgevlogen.

Op de terugweg kozen we ervoor om de rit naar Amsterdam in een keer te maken. Rond acht uur reden we weg van het fijne vakantiepark Feddet Strand Resort dat we via Dansk hadden gevonden. Met de veerboot van 09:45 uur maakten we de overtocht naar Duitsland. Uiteindelijk waren we  – met wat oponthoud in Duitsland vanwege werkzaamheden – even rond 17:00 uur in de avond thuis. Het voelde helemaal niet als een lange rit door de onderbreking van de overtocht.

Reisverslag Oost-Deense eilanden: alle ins en outs die je wil weten!

Dag 1: naar safaripark Knuthenborg en kennismaking met het Feddet Strand Resort

Onderweg vanaf de veerboot naar het vakantiepark, kom je eigenlijk al langs een aantal bezienswaardigheden en leuke plekjes om met de kinderen naar toe te gaan. Op de eerste dag kozen we ervoor om vanaf de boot direct door te rijden naar het Knuthenborg Safaripark. Een ruim opgezet park met een statig entree en prachtige gebouwen op het terrein. We kwamen er oog in oog te staan met giraffen, gnoe’s, buffalo’s en neushoorns. De zebra’s vond Scott erg schattig. We reden door een kooi met een roedel van wolven en door een terrein met tijgers. Allemaal super indrukwekkend! Bij de apen konden we even uitstappen en het voeren van de kleine aapjes zien. Daarna stapten we op een dichtgemaakte boerenkar en reden het veld met bavianen op. Voor het instappen kregen we allemaal een handje brokjes. Die konden we via gootjes naar de rand van de kar laten rijden. De apen maakten de gekste capriolen om de brokjes te bemachtigen. De kinderen vonden het prachtig. Ondertussen was het voeren van de giraffen begonnen en hebben we daar nog even gekeken

Daarna was het tijd voor het volgende deel van het park: met de dino’s! De wilde dieren maakten al indruk, maar de dinosaurussen misschien nog wel meer. Ze leken wel levensecht en maakten geluiden en bewegingen. Er was aan zoveel details gedacht: de kleuren, de reliëfs van de huiden, de tafereeltjes. Zo was er onder andere een Triceratops die was aangevallen door een T-rex. De twee baby Triceratops stonden er hulpeloos naast te kijken. Scott maakte ervan dat ze tikkertje aan het doen waren en dat die ene de andere had geduwd. Even verderop zagen we dino-eieren waar net baby dino’s aan het uitkruipen waren,  vliegende dino’s in de bomen en eentje die water spuwde. Scott liep regelmatig met zijn handen op zijn oren. Hij vond het leuk maar soms ook een beetje spannend. Skye week niet van Hans: ze keek haar ogen uit maar zocht wel steeds zijn bescherming op.

knuthenborg denemarken
Best spannend met al die bewegende dino’s en levensechte geluiden!
dinopark denemarken
denemarken kinderen safaripark

Vanaf safaripark Knuthenborg was het nog zo’n uurtje rijden naar ons vakantiepark: Feddet Strand Resort. Voor ons was een heerlijke cabin vlakbij het strand gereserveerd. De spullen werden uitgepakt, de kamers verdeeld, de speeltuinen verkend en er werd zelfs meteen al even aan krachttraining gedaan in het sportgebouwtje vlak bij ons huisje (lees verderop meer over dit fijne vakantiepark). We aten simpele maar smakelijke pizza’s bij de pizzeria in het nabijgelegen dorpje Faxe Ladeplads.

stand beach cabin feddet

Dag 2: naar het strand, stukje Margriet route en Gavnø Slot

De volgende ochtend was er een stralend zonnetje en amper wind. Perfect weertje dus om naar het strand te lopen. Vanaf ons vakantiehuisje op het Feddet Strand Resort waren we er zo. We hoefden alleen ons straatje uit te lopen en zo’n 50 meter een duinpaadje volgen. We vonden een fijn wit strand. Scott en Hans begonnen meteen stenen in het water te gooien. Skye was nog een beetje onder de indruk van alles en wilde liever getild worden. Ik zat heerlijk met haar op mijn schoot van het zonnetje te genieten toen ik Scott opeens zag gaan ‘zwemmen’ met zijn kleren aan. Hij kon het niet laten om te proberen. Hij hield het heel even vol maar toen vond hij het al snel koud. We trokken droge kleren aan en liepen het paadje weer terug naar ons vakantiehuisje.

We besloten een stukje van de Margrietroute te rijden die middag. We begonnen in het nabijgelegen dorp Faxe en reden tot aan het Gavnø slot. Onderweg kwamen we statige boerderijen tegen. In het boekje van de Margrietroute konden we vervolgens lezen wat de historie van die boerderijen was. Ook kwamen we langs een klooster en een kasteel dat tegenwoordig een middelbare school is. We reden een stukje het terrein op en zagen jongens en meiden in kostuums rondlopen. Door de gebouwen en de kleding leken we wel de set van Harry Potter op te zijn gereden.

We keerden weer om en vervolgden de Margrietroute tot aan het Gavnø  Slot. Het zachtgele gebouw lag te schitteren achter een meertje. We wandelden door de grote tuin bij het slot. Heb je geen zin in de drukte van de Keukenhof of het Kersenbloesempark in het Amsterdamse bos? Dan ben je in dit park aan het goede adres. Je vindt er in het voorjaar de mooiste kleurrijke tulpen en er staat een drietal Japanse kersenbloesembomen die een perfect plaatje opleveren met het slot op de achtergrond. Scott en ik maakten een rondje door het slot. Je kunt het een beetje vergelijken met een kleine versie van Paleis het Loo: de kamers zijn nog ingericht zoals ze vroeger werden gebruikt. We bedachten samen welke kamer van de prins was en welke van de prinses. We zagen kinderkleding uit die tijd en heel veel portretten van bewoners van het slot. Scott vroeg steeds: was dat een ridder, mam? Helaas voor ons was de vlindertuin nog niet open. We genoten nog even van het zonnetje op het terrasje daar en zetten weer koers naar Feddet.

feddet strand
feddet vakantie denemarken
gavno slot denemarken

Dag 3: Næstved, Karrebæksminde en de koolzaadvelden fotoshoot

Die ochtend gingen we naar het stadje Næstved , zo’n 40 minuten rijden vanaf Feddet Strand Resort. Parkeren kun je ondermeer bij de bakstenen St. Martinskerk.  Mijn telefoonscherm was stuk gegaan en in Næstved was een reparatiezaak gevestigd. Helaas hadden zij mijn scherm niet op voorraad. Bij Café Strædet troostten we ons met een warme chocolademelk en een chocoladetaartje. Bij Cafe Oliver of Café Vilvaldi heb je trouwens goed zicht op de bakstenen kerk.  Bij Imerco Home in de straat Torvestrade deden we onze Deense design interieuraankoop: een metalen fruitschaal van het Deense merk Normann Copenhagen. Als je de straat uitloopt, kom je op het centrale pleintje uit. We lieten de kids even spelen in het speeltuintje daar. In dit stadje kun je prima even winkelen. Je vindt er winkels als Flying Tiger en Creme Fraiche (een soort Deense Vero Moda).

Vanaf Næstved reden we naar het eiland Enø , we volgende de weg tot we niet verder konden. We stapten uit. De kust was hier weer heel anders dan bij ons vakantiepark: grote grove kiezels. We reden dezelfde weg weer terug, stopten nog even om foto’s te maken van de koolzaadvelden met daarachter de blauwe zee en stapten vervolgens weer uit in het dorp Karrebæksminde. Een dorp met een karakteristieke metalen brug: de Grasshoppebroen. Onder de brug zie je het water vanaf de zee zo het Karrebæksminde fjord instromen met een enorme vaart. Er is een klein haventje en je vindt er een paar restaurants rondom het water. De restaurants serveren er uiteraard verse vis. Je gelooft het misschien niet: we lusten allebei geen vis. Gelukkig konden we bij restaurant Karel Koen terecht, zij serveren ook andere gerechten. Vanaf het terras en de serre heb je uitzicht op de brug.

karrebaeksminde denemarken

De rest van de middag chillden we lekker in ons vakantiehuisje. Want ik had een plan: ik wilde met uitgeruste kinderen die avond foto’s maken in de koolzaadvelden. Die vind je al gauw als je het vakantiepark afrijdt. Rennen door die paden en tussen het geel door: dat vonden de kinderen reuze interessant. Scott mocht ook even met de camera en maakte een lucky shot van Skye met ons op de achtergrond. Mooie herinneringen! Die avond aten we weer buiten de deur, ook weer in het dorpje Faxe Ladeplads. Voordat je het dorp inrijdt, rijd je langs restaurant Ko & Co in het haventje. Er is een kleine speeltuin voor de deur. Ze hebben een kindermenu maar het was binnen ietsje netter dan we van buiten verwachten. Je kunt er dus eten met je kids maar je moet ze wel een beetje in toom houden 😉 gelukkig lukte dat die avond (zonder filmpjes, yeah!).

oost deense eilanden karrebaeksminde
oost deense eilanden sjaelland
karrebaeksminde denmark denemarken
denemarken koolzaalveld
koolzaadvelden denemarken

Dag 4: de hoogte opzoeken bij Camp Adventure

Hoogtes. Ik vind dat wel een dingetje. Ik zette desondanks mijn beste beentje voorbij ons avontuur bij Camp Adventure. Onderweg naar Camp Adventure duikt het opeens omhoog: de uitkijktoren ‘Forest Tower’ van 45 meter hoog, die ver boven de boomtoppen uitsteekt. Bij Camp Adventure kun je de gekste zipline tracks afleggen maar sinds eind maart dus ook de uitkijktoren ‘beklimmen’.  Je volgt het houten pad door het bos. Totdat je door de bomen een indrukwekkend geraamte ziet: de onderkant van de uitkijktoren. Het houten pad gaat over in de slingerende weg omhoog. De rondes worden steeds smaller. Na het smalste stuk worden ze weer breder en ben je al gauw op de hoogte van de boomtoppen. Nog een paar grotere rondes omhoog slingeren en je bent on top!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf net boven het midden ben gestopt. Het waaide hard die dag en we waren gelijk met de boomtoppen. Mijn hoogtevrees begon mij toen parten te spelen en Scott had dat in de gaten. Met zijn drietjes cirkelden wij weer naar beneden terwijl Hans de wandeling naar boven afmaakte. Wij wachten beneden aan de voet van de uitkijktoren en Scott keek met zijn verrekijker of hij Hans al kon zien op zijn terugweg. Hans liet de foto’s zien: wat een prachtig uitzicht over de bomen en hoe tof is het om die slingerende weg onder je te zien. Skye had ik trouwens gewoon mee in de buggy. De weg omhoog is niet te stijl. Je hebt er eigenlijk geen erg in dat je stijgt. We kwamen zelfs een oma met een rollator tegen. Het is dus voor iedereen goed te doen! Op de terugweg naar het kamp kwamen we langs een kleiner uitkijkpunt waar we wel allemaal op durfden ;-)) In het ‘café’ kwamen we bij van dit avontuur. Het is een soort oude omgebouwde stal met simpele koffie en aanmaak chocolademelk. Er is een klein speelhoekje met een koffer vol verkleedkleren waar de kinderen het ene na het andere uit te voorschijn toverden. Buiten vind je eventueel een foodtruck waar je een hamburger kunt scoren, mocht je hongerig zijn na je avontuur.

camp adventure denemarken
camp adventure uitkijktoren

Hoera! Vanaf vandaag was het zwembad op het vakantiepark ook geopend. Na een broodje wisten de mannen niet hoe snel ze die kant op moesten. Skye en ik chillden lekker in ons fijne vakantiehuisje. Na het avondeten kwam het zonnetje weer door en we deden nog een rondje over het park. De springkussens, de ziplines. En Skye wilde overal aan meedoen natuurlijk 🙂 We zochten weer een duinpaadje op naar het strand. De ondergaande zon scheen prachtig door de bomen over het duingras en het zand. Met blosjes op de wangen werd er nog even gefacetimed met oma en gingen Scott en Skye slapen.

feddet strand resort
feddet vakantiepark

Dag 5: dagje naar Kopenhagen

Naar deze dag had ik stiekem enorm uitgekeken: ein-de-lijk eens naar Kopenhagen! Rond een uur of elf kwamen we aan in de stad. Bij een bistro deden we een laat ontbijt of een vroege lunch. De eerste stop daarna: het HAY House natuurlijk! Twee verdiepingen met het mooiste Deense design. Vanaf de tweede verdieping heb je ook nog eens mooi uitzicht op het plein en de omliggende straten. Hoewel ik alles uit die winkel wel mee naar huis zou willen nemen, hield ik me in. Ik ging voor een pennenbakje (die we als tandenborstelhouder in de nieuwe badkamer straks gaan gebruiken) met de HAY x Jordan tandenborstels. Voor iedereen een andere kleur. Ook gingen de vaatdoekjes met de nieuwste kleurtjes van de HAY Kitchen Market mee. Ik had natuurlijk nog een hele lijst aan winkels die ik had willen zien. Maar ja, daar ging ik de kids geen plezier mee doen. Daarom kozen we verder voor een ‘kindvriendelijke route’ door Kopenhagen.

Vanaf het HAY House liepen we door de bekendste winkelstraat: de Strøget. We doken de Disney winkel in en na lang wikken en wegen had Scott zijn keuze voor een nieuw Cars autootje in zijn collectie gemaakt. Vervolgens liepen we door naar de Heilige Geest kerk (Helligaandskirken). Wij dronken daar een koffie en hot choco to go, de kinderen konden even lekker rennen. Hans en Scott namen ook een kijkje in de kerk. Vanaf het kerkplein liepen Scott en Skye hand in hand de winkelstraat verder in. Ze hadden een missie: de Lego winkel was namelijk gespot! In de winkel stelde Scott zijn eigen Lego-poppetjes samen en velruit konden we onze ‘inner Lego’ ontdekken. Scott was een superheld, ik een ninja.

De volgende stop: Tivoli. Dit pretpark bestaat al sinds 1843 en heeft 25 attracties. Ze zeggen dat  Walt Disney hier zijn inspiratie opdeed voor de beroemde Disney parken. We hebben onze ogen uitgekeken. Alles is zo mooi, vol details en kleur, netjes onderhouden en het park heeft veel verschillende, superleuke restaurantjes en eettentjes. De grotere, snellere attracties liet Scott nog even aan zich voorbij gaan. We deden wat kermisspelletjes. Scott ging helemaal alleen in een autootje. Daarna ging hij samen met mij op de draaimolen en met Hans bootje varen. Onderweg naar de uitgang werden er nog visjes gevangen en een ‘piratenmes’ gewonnen.

Het was ondertussen alweer vijf uur in de middag toen we weer bij de auto aankwamen. Hans dropte mij nog even om snel een rondje bij Nyhavn te doen (wauw, ik wil echt zo snel terug naar deze stad!). Daarna zetten we koers naar de dichtstbijzijnde McDonalds en vervolgens de ILVA (de Deense IKEA) waar ik natuurlijk niet met lege handen naar buiten kwam.

Dag 6: terug naar vroegere tijden in Middelaldercentret en Marielyst Strand

In de voorpret op deze vakantie hadden Scott en ik bedacht dat hij het ridderverkleedpak dat hij voor zijn vierde verjaardag kreeg mee kon nemen voor als we ‘naar de ridders gingen kijken’. Zo gezegd, zo gedaan. Bij het Middelaldercentret waan je je in de Middeleeuwen. In zijn riddershirt bezocht Scott het Middelaldercentret. In de hal stond een levensgroot paard. Hij klom erop en de trots straalde van zijn gezichtje. In het dorpje begonnen we met zwaardvechten. Op het speelplein werd een fort gebouwd, met dens gestoken en ouderwets gekegeld. Scott ging bij alle spelletjes helemaal op in zijn rol.

We woonden het tournament bij. Twee heuse ridders streden tegen elkaar. Wij keken toe vanaf de tribune en waren voor ‘Ridder Zwart’. We kochten een vlaggetje en ik mocht een lintje aan de lans van de ridder knopen. Helaas bracht dat geen geluk, hij verloor de wedstrijd. Toen we wegliepen van de tribune terug naar het dorp kwamen we langs het hulpje van die ridder. Scott mocht zijn zwaar even vasthouden: zwaar!

Wandelend door het dorp zie je de functies van de gebouwen en huizen. Zoals de hoefsmid waar we ook konden voelen hoe zwaar zo’n ridderhelm wel niet woog! Je ziet ook de minder leuke aspecten uit die tijd zoals het galgenveld. Op de dag dat wij er waren werden ook de kanonnen geschoten. De kinderen vonden dat iets te veel herrie dus we zijn al snel weer terug naar het speelplein gegaan. Bij de ‘taveerne’ bestelden we een hedendaagse lunch.

Vanaf Middelaldercentret zetten we koers naar de badplaats Marielyst. Ze zeggen weleens dat je hier het mooiste strand van Denemarken kunt vinden. Het strand vond ik eigenlijk net zo mooi als bij ons vakantiepark in Feddet. Ook hier vind je fijn wit strand na een klein stukje duinlandschap. Met slapende kids reden we langs de prachtige (vakantie)huizen.

middelaldercentret

Dag 7: naar de Krijtrotsen op Møn en naar Praesto

Last but not least: op onze laatste volle dag vakantie op de Oost Deense eilanden bezochten we het natuurschoon van Møns Klint. We vertrokken daarvoor van ‘ons’ eiland Sjælland naar de krijtrotsen van Møn. Je kunt de Møns Klint bekijken door naar een uitzichtpunt te wandelen. Maar om de krijtrotsen echt te ervaren moet je de afdaling maken. Met de trap die begint na het Møns GeoCenterre bereik je via het beukenbos de afgrond. Je hebt regelmatig bankjes en uitzichtpunten waar je alvast een blik kunt werpen op de rotsenwand. Tijdens de afdaling kwamen we ook langs een stuk rotsen waar water in kleine beekjes naar beneden sijpelden. Scott lieten we voelen hoe koud dat water was: heel koud! Skye heeft de hele wandeling comfortabel in onze BabyBjørn draagzak gezeten. Die had het goed voor elkaar!

Aan de voet van de krijtrotsen werden natuurlijk weer stenen in het water gegooid door de mannen. Scott klom tegen de rotsen op, kerfde er wat in met een steen. Met een witte broek maakte hij de klim weer omhoog. Hij was als eerste van ons allemaal boven. 992 treden!

Na een welverdiend ijsje in het zonnetje, bezochten we het Geocenter Møns Klint. Hier leerden we over het ontstaan van de krijtrotsen en fossielen. Voor Scott kochten we een stuk steen waar hij zijn eigen dino en fossiel kon uithakken. Op de tweede verdieping van het Geocenter Møns Klint vind je enorm veel interactieve activiteiten over de krijtrotsen en haar flora en fauna. We leerden over hoe geulen in de krijtrotsen ontstaan en hoe de zeel de krijtrotsen afkalft. Maar ook hoe vlinders en roofvogels gebruik maken van de wind en warme lucht om te vliegen, welke insecten er allemaal leven en dat er prachtige orchideeën in dit Unesco werelderfgoedgebied voorkomen!

geocenter mons klint
krijtrotsen denemarken
krijtrotsen mon

Na al die inspanningen en indrukken waren de kids natuurlijk zo weer vertrokken. We volgden daarom weer een stukje van de Margrietroute en kwamen zo langs het idyllische Liselund Slot, waar je terecht kunt voor een lunch of diner. Ook dit slot had weer een prachtige, grote tuin erbij. Al rijdend zagen we de mooiste vergezichten met het ondertussen vertrouwde felle geel van de koolzaadvelden en het blauwe van de zee op de achtergrond.

liselund slot

Ook op dit eiland kwam je weer door liefelijkste dorpjes met allemaal karakteristieke kerkjes die je vanaf de weg goed kunt zien. Maar wat ik ook erg leuk vond op het eiland Møn, waren de vele antiek/brocante winkeltjes langs de wegen. Een beetje spijt dat ik er niet heb rondgesnuffeld heb ik nu wel!

De rest van de middag stond in het teken van inpakken van onze spullen. Toen het meeste was ingepakt, zochten we in mijn portemonnee naar een Deense munt met een gaatje erin. Van huis had ik een leren koordje meegenomen. We regen het muntje eraan en knoopten het om Scott’s nek. Net zo eentje zoals ik als klein meisje van mijn zus had gekregen na haar reis naar Denemarken. We wandelden ermee naar het strand en in de ondergaande zon maakten we de laatste foto’s op het strand. Met Scott en zijn nieuwe ketting in de hoofdrol. Onze laatste avond in Denemarken sloten we verder af bij restaurant Siv & Co in het vissersdorpje Præstø. ‘Mocca’, de eettent ernaast zag er trouwens ook top uit! We liepen nog even een laatste rondje door de haven langs de zee. Wat hebben we op dit eiland genoten zeg!

praesto harbour
sjaelland praesto haven

Over Feddet Strand Resort op Sjælland

Dit vakantiepark met camping heeft alles wat je nodig hebt als uitvalsbasis voor je vakantie op Sjælland. Wij verbleven op het gedeelte met de cabins/vakantiehuisjes. Het vakantiepark is niet al te groot en lekker ruim opgezet. Zo zat er veel ruimte tussen ons vakantiehuisje en die van de buren. De huisjes zijn zo neer gezet dat je zo min mogelijk ‘last’ van elkaar hebt of elkaar continue ziet. De huisjes zijn goed onderhouden en de inrichting heeft een beetje weg van ‘Riviera Maison’ met een Scandinavische touch.

Op het park zijn voldoende faciliteiten om je als gezin mee te vermaken. Een zwembad dat echt tropisch warm is met een sauna in het veld ernaast. Je kunt er midgetgolfen of een skelter huren. Wij vermaakten ons al prima op de drie luchtspringkussens en het zipline parcours. Ook vond je ons regelmatig in de speeltuin met de piratenboot waar Scott structureel “Schip aan boord!” riep in plaats van “Schip ahoy!”. Het strand en de zee zijn op een steenworp afstand.

Het park was netjes en schoon. Wat ik ook heel fijn vond: er was een grote, goed afgeschermde milieustraat waar je je afval goed gescheiden kwijt kon. Netjes uit het zicht!

vakantiehuis feddet strand resort
stand beach cabin feddet
spelen vakantiepark feddet
feddet strandwandeling denemarken
familie vakantie sjaelland

Praktische tips voor je vakantie in het voorjaar naar Denemarken

 • Houd er rekening mee dat attracties en restaurants voor 1 mei nog niet allemaal zijn geopend.
 • Denemarken is echt een picknickland. In tegenstelling tot de pretparken etc. hier ben je meer dan welkom om je eigen eten mee te nemen en de tijd te nemen om dat tijdens een picknick te nuttigen. Overal zie je picknicktafels staan of zitten mensen gewoon op een kleedje te picknicken.
 • Hoewel in het voorjaar het zonnetje schijnt, kan de wind nog fris zijn. Neem dus nog wel een warme trui en/of jas mee, zeker voor de kinderen.
 • Bij sommige bezienswaardigheden zijn kinderen t/m 18 jaar zelfs gratis.
 • (Biologische) flesvoeding voor baby’s kun je kopen bij supermarktketen Netto.
 • Wil je antiek shoppen of gewoon leuke kringloopvondsten doen: dan moet je bij een Loppecenter/Loppemarked, Antikcenter/Antikmarked of Genbrug zijn.

Nog veel meer leuks op de Oost Deense eilanden

In een week tijd hebben we veel gezien en gedaan. Maar nog lang niet alles. Misschien ben jij langer in Denemarken op vakantie en passen de volgende activiteiten of bezienswaardigheden nog wel in jullie planning. Bij mij staan ze op de to do lijst voor een volgende vakantie op de Oost Deense eilanden:

 • Stevens Klint (met kerkje)
 • Experimentarium (een soort NEMO in Kopenhagen)
 • De wisseling van de wacht bij het paleis Amalienborg in Kopenhagen
 • Dinos Legeland
 • Trelleborg (viking dorp met gratis entree)
 • Krokodille Zoo (de enige plek ter wereld waar je alle 23 verschillende krokodillen soorten bij elkaar vindt)
 • Ga op zoek naar de mooiste vuurtorens in Denemarken!

Heb ik je met mijn reisverslag nog lekkerder gemaakt en heb je ook zin gekregen om op vakantie naar de Oost-Deense eilanden te gaan? Neem dan eens een kijkje bij de aanbiedingen voor de Oost Deense eilanden. Zo profiteer je van kortingen tot 20% op diverse attracties in de regio en meer!

Wij hebben afgelopen meivakantie zo genoten van de Oost Deense eilanden dat we besloten hebben om dit jaar nog meer van Denemarken te verkennen. We gaan naar de regio Syddanmark. Dan mag een bezoek aan Lego World en het Lego House natuurlijk niet ontbreken!

Tips vakantie denemarken kinderen