Voor het eerst sinds jaren maakte ik de tafel voor het Paasontbijt extra feestelijk én kidsproof. Want ja: toch zeeën van tijd! Nergens hoefden we vandaag op tijd te zijn. De kinderen kozen zelf hun outfits. De kleertjes die ze met kerst en oud & nieuw aan hadden, kwamen weer te voorschijn. “Mooi siert, mama!” riep Skye toen ze beneden kwam. Scott kon niet wachten om de koekjes op te smikkelen. Uiteindelijk aten we laat en werd het eigenlijk een Paasbrunch! In dit blog vertel ik jullie alles over onze ‘Pastel Pasen Sweet table’!

Maak een feestelijke tafel voor de Paasbrunch: met wat je al in huis hebt!

Voor een feestelijke Paastafel hoef je niet op zoek naar een nieuw servies of bestek. Het is een kwestie van slim gebruiken wat je al in huis hebt. Al de spullen op onze tafel voor de Paasbrunch heb je vast wel eens hier op mijn blog (bijvoorbeeld in de kerst binnenkijker) of op mijn instagram feed voorbij zien komen. Door ze net even anders te combineren geef je er weer een nieuwe, feestelijke draai aan.

paas tafel

Ik koos een okergeel katoenen tafelkleed als basis, met een heel klein printje erin. Een rustige basis waar de andere pastelkleuren goed tot hun recht komen. De zachte gele borden, de vaasjes, de etagères. Door verschillende hoogtes en kleuren te gebruiken krijg je een speels effect op de tafel.

De gele en zachte kleuren passen perfect bij het voorjaar en Pasen. Bloemen mogen daar wat mij betreft niet bij ontbreken. De ultieme voorjaarsbloem voor mij is de tulp. Het liefst ook in zachte kleuren. Zoals deze lila tulpen. In plaats van een grotere vaas, kregen ze een plekje verdeeld over mini-vaasjes. Zo konden we elkaar blijven zien én de kinderen konden makkelijk bij de zoetigheid!

pasen koekjes tulpen

Op de kleinere etagère plaatste ik een vaasje waarin papieren bloemen en droogbloemen samen een liefelijk boeketje vormden. Twee houten vogeltjes zaten er vredig naast. Deze vogeltjes staan normaal gesproken op het tv meubel. Net als voor het servies geldt ook voor de verdere aankleding: kijk eens goed om je heen wat je in huis staat. Er is vast iets wat wel aansluit bij het thema van je tafelsetting!

pasen zachte kleuren

Pasen Sweet Table: een kidsproof Paasbrunch!

De lekkernijen kregen een centrale plek op de tafel. Op de grote etagère stond het paaskuiken van Kwekkeboom dat Hans voor de kinderen kocht. Die mochten ze ‘smashen’ aan tafel. Dolle boel! De etagère had ik verder versierd met van die ‘gebakken eitjes snoepjes’./

Heb je liever een Paastafel zonder ei en andere producten met dierlijke ingrediënten?
Doe hier een portie inspiratie op voor een vegan Paasbrunch!

pasen sweet table

Elk bord was voorzien van een handjevol koekjes van My Sweet Dear. Annabel maakte voor ons koekjes die prachtig aansloten bij de kleuren en het thema van onze paastak dit jaar. Prachtige, blauwe vogeltjes. Omringd door de fijnste bloemetjes en blaadjes. En door paaseitjes in pastel lila met gouden spikkels erop. Scott had meteen een grote lach op zijn gezicht. De koekjes van My Sweet Dear zijn zijn lievelings namelijk. Een grote verrassing dus dat die vandaag bij het Paasontbijt op tafel lagen!

paasontbijt school
Scott was dolblij toen hij de koekjes van My Sweet Dear zag!

In de keramieken schoteltjes voor de etagères kwamen koekjes en een ‘vogelnestje’. Ik had Scott beloofd dat hij met de kermis een suikerspin mocht proberen. De kermissen gaan voorlopig niet door. Vorige week zag ik suikerspin in potjes. Die kocht ik als verrassing voor deze ochtend. Een potje suikerspin plukte ik leeg en bedekte het schoteltje er mee. Daarboven op kwamen pastelkleurige dragee paaseitjes.

Zoetje afbakbroodjes en matzes met boter en suiker maakten het feestelijke Paasontbijt helemaal compleet.

Pastel Pasen: shop in stijl

Tafelkleed – Dille & Kamille

Roze, grote cake stand – Vitra

Keramieken cake stand – OYOY Living

Borden – Casashops

Theepot – Bredemeijer

Roze koffiebekers – Xenos

Glazen – Ikea

Vaasje op cake stand – Hella Duijs

Houten vogeltjes – Draaj

Keramieken schoteltjes – Lenneke Wispelweij

Mint groen mini-vaasje – Hella Duijs

Roze vaasje/groen schoteltje – Lenneke Wispelweij

Droogbloemen – Wonen voor jou

Papieren bloemen in vaasje – De Bloemenier

Vaas – Hella Jongerius voor Ikea

Papieren vogels en bloemen in paastak – Jurianne Matter

Eettafel – Van Dijk & Ko

Kinderstoelen – Stokke

Eetkamer stoelen – Ikea

Hanglamp – MADE.

Paaskuiken – Kwekkeboom

Koekjes – My Sweet Dear

pasen koekjes my sweet dear
Weer kunstwerkjes van de hand van My Sweet Dear!

Nog meer inspiratie voor Pasen

Wil je Tweede Paasdag nog aan de slag? Of alvast inspiratie op doen voor de volgende ronde Pasen? Lees dan ook eens deze blogs:

Pasen Rocky Road

Makkelijke Pasen DIY’s met kinderen

Maak lieve eiervaasjes

Inspiratie voor de paastak en andere Pasen DIY’s

chocolade snoepen
Zo’n sweet table is wel aan Skye besteed!
tafel deken pasen
my sweet dear koekjes
kleuter pasen
Scott mocht beginnen met het ontmantelen van het Kwekkeboom paaskuikentje
samen ontbijten pasen
paastafel paasontbijt
Stiekem snoepen met hun slaaphaartjes
droogbloemen versieren bord
Een paar gedroogde bloemen op een bord: een makkelijke versiering van je feesttafel!
tutujurk meisje
“Mag blieft chocolaaaaaa??
scandinavisch wonen eethoek
Pasen in pastel kleuren!
"gezin blote benen
Onder tafel waren onze outfits lang niet zo sjiek 😉
tutujurk dansen peuter
Dansen na het paasontbijt!