Soms heb je niet veel nodig om je huis in je huis in een fijne sfeer voor Pasen te brengen. Ik deed het met een leeg pak Optimel, wat (nep)eieren en wat metaaldraad. No stress, deze paasversiering red jij ook nog makkelijk voor Pasen!

Paas DIY: maak kleine eiervaasjes

Vorig jaar maakte ik ze al: kleine ieniemienie vaasjes van eieren. Eieren heb je altijd wel in huis dus deze paasversiering kun je zo maken. Haal voorzichtig de ‘kapjes’ van de eieren. Leeg ze, spoel ze goed om en droog ze nog voorzichter af aan de buitenzijde. Vul ze met water, pluk wat kleine bloemetjes en klaar ben je! Bij gebrek aan bloemetjes in huis of de tuin, haalde ik een paar stekjes uit mijn pilea’s. Het eierrekje van Sissy Boy vulde ik naast deze eiervaasjes met nepeieren die ik bij de Action kocht (ook ideaal als je met kids wilt eier verven maar je niet een ongeluk wilt blazen om die krengen leeg te krijgen ;-)). Een van de nepeitjes voorzag ik paashaasoren. Vond ik schattig!

paasversiering DIY

Knutselen voor Pasen of het voorjaar: vogelhuisje van een melkpak

Al een tijdje hebben we een prachtige, nieuwsgierige ‘Draaj’ in huis: een houten vogeltje. Ik vond dat hij dit voorjaar wel eens een mooi huisje verdiende in plaats van alleen maar te staan shinen op de wandplank bij onze eethoek. Een leeg melkpak gebruikte ik voor het huisje.

Verwijder eerst de dop als het pak die heeft. Snij met een aardappelschilmesje een vormpje voor het deurtje of raampje eruit. Het dak kun je beleggen met stokjes of takjes. Ik ontleedde er wattenstaafjes van de Søstrene Grene voor (aan beide kanten de watjes eraf getrokken). Verf eerst het melkpak in jouw kleurtje en laat hem drogen. Bestrijk dan één of beide kanten met hobbylijm (mag best een beetje dik hoor!) en druk de stokjes er in. Zorg dat ze strak tegen elkaar liggen zodat er een mooi (af)dakje ontstaat.

Mijn plan was eigenlijk om het raampje zo te doen dat je het dakje aan beide kanten zag. Maar met mijn moeie hoofd deed ik het dus verkeerd en de ‘draaj’ kreeg alleen een afdakje ;-))

paasversiering diy

Pasen: het vieren van een nieuw begin!

En wat ik me tijdens dit geknutsel allemaal opeens realiseeerde: vorig jaar Pasen was ik al zwanger van Skye zonder dat ik dat wist! Ik kwam er pas begin mei achter en toen was ik al tien weken. Bijzonder hoe we een jaar verder zijn en een klein mensje rijker! Pasen staat voor mij vooral voor een nieuw begin, voor Wederopstanding. Ik wens jullie allemaal een hele mooie Pasen toe! En ja, ook met lekker kneuterigheid! Liefs!

paasversiering diy
Paasversiering diy
paasversiering diy