Je hebt hier op het blogΒ al onze paastak en de mini diy-eiervaasjes van eierschillen voorbij zien komen. Maar dat was niet het enige in voorbereiding op Pasen dat hier inΒ huis plaatsvond! Natuurlijk brachten we ons Scandinavische interieur in de paaststemming met onze favoriete paasdecoratie: raamstickers. En ik maakte een Pasen rocky road! Easy Peasye! Zo gemaakt en het staat zo gezellig. Bijvoorbeeld op tafel bij je Paasbrunch!

Knus en kneuterig: eerst het huis versieren met paasdecoratie

Met Sinterklaas en kerst kwamen ze ook al voorbij. En nu scoorde ik weer een setje raamstickers. Deze keer weer bij Hema. Ik had ze stiekem op een avond op de ramen van onze tussendeuren geplakt. Het geluk straalde van Scott’s gezichtje af de volgende ochtend! Meteen begon het friemelen aan de stickers en het verplaatsen naar de verschillende ramen in ons huis!

raamsticker pasen hema

De paastak versieren vond Scott niet zo heel interessant. Eieren verven daarentegen wel. Zodra deze oldskool eier-verfapparaatjes bij de Action lagen, scoorde ik er eentje. Het leukste aan het verven vond Scott weer met je kwastje in het water. Dat was ook binnen no time bruin. Af en toe moest ik em even aansporen om ook zijn kwastje op het eitje te doen. Het resultaat mag er zijn nietwaar πŸ˜‰

action eierverf pasen
eieren verven pasen

Pasen Rocky Road: een makkelijk en feestelijk recept voor de Paasbrunch!

Net als met kerst maakte ik een Pasen Rocky Road. Zondag neem ik hem mee naar mijn oudste zus waar we Pasen met zijn allen vieren. Want als we deze Rocky Road met zijn drietjes moeten opeten worden we tonnetje rond en kotsmisselijk. Zo een Rocky Road staat heet vrolijk en gezellig op de tafel bij de Paasbrunch. Heb je aan deze Pasen Rocky Road niet genoeg op tafel? No worries! Hier vind je nog meer recepten voor Pasen!

pasen rocky road 2

Hoe maak je een Pasen Rocky Road?

1. Kies klein paassnoepgoed uit. Voor deze Pasen Rocky Road koos ik de bekende mini-koekjes, kleine chocolade-eitjes, kippetjes van suiker fondant en mini-marshallows.
2. Bekleed een bakvorm met bakpapier zodat je de Pasen Rocky Road straks makkelijk kan verwijderen uit de vorm.
3. Smelt de chocolade au bain marie. Je hebt zeker 300-400 gram nodig. Deze ronde koos ik ervoor om zowel witte als melk chocolade te gebruiken.
4. De melk chocolade deed ik als eerste laag, met de mini marshmallows er doorheen.
5. Kort daarna strooide ik de gehakte eitjes en kippies eroverheen, gevolgd door een laag gesmolten witte chocolade.
6. Zet het geheel even in de koelkast. Als de witte chocolade een beetje is opgestijfd, dan
7. Nadat de bovenste versiering erop zit, laat je het geheel goed afkoelen en weer hard worden in de koelkast.
8. Serveer de Pasen Rocky Road in de bakvorm bijvoorbeeld of hak ‘em van tevoren in stukken.

pasen rocky road
pasen rocky road makkelijk recept
recepten pasen rocky road