Selecteer een pagina

Je hebt hier op het blog al onze paastak en de mini diy-eiervaasjes van eierschillen voorbij zien komen. Maar dat was niet het enige in voorbereiding op Pasen dat hier in huis plaatsvond! Zo maakte ik o.a. een Pasen rocky road!

Knus en kneuterig

Met Sinterklaas en kerst kwamen ze ook al voorbij. En nu scoorde ik weer een setje raamstickers. Deze keer weer bij Hema. Ik had ze stiekem op een avond op de ramen van onze tussendeuren geplakt. Het geluk straalde van Scott’s gezichtje af de volgende ochtend!
pasen rocky road

De paastak versieren vond Scott niet zo heel interessant. Eieren verven daarentegen wel. Zodra deze oldskool eier-verfapparaatjes bij de Action lagen, scoorde ik er eentje. Het leukste aan het verven vond Scott weer met je kwastje in het water. Dat was ook binnen no time bruin. Af en toe moest ik em even aansporen om ook zijn kwastje op het eitje te doen. Het resultaat mag er zijn nietwaar 😉
pasen rocky road pasen rocky road

Pasen Rocky Road

Net als met kerst maakte ik een Pasen Rocky Road. Zondag neem ik hem mee naar mijn oudste zus waar we Pasen met zijn allen vieren. Want als we die Pasen Rocky Road met zijn drietjes moeten opeten worden we tonnetje rond en kotsmisselijk.

Hoe maak je een Pasen Rocky Road:
1. Kies klein paassnoepgoed uit. Voor deze Pasen Rocky Road koos ik de bekende mini-koekjes, kleine chocolade-eitjes, kippetjes van suiker fondant en mini-marshallows.
2. Bekleed een bakvorm met bakpapier zodat je de Pasen Rocky Road straks makkelijk kan verwijderen uit de vorm.
3. Smelt de chocolade au bain marie. Je hebt zeker 300-400 gram nodig. Deze ronde koos ik ervoor om zowel witte als melk chocolade te gebruiken.
4. De melk chocolade deed ik als eerste laag, met de mini marshmallows er doorheen.
5. Kort daarna strooide ik de gehakte eitjes en kippies eroverheen, gevolgd door een laag gesmolten witte chocolade.
6. Zet het geheel even in de koelkast. Als de witte chocolade een beetje is opgestijfd, dan
7. Nadat de bovenste versiering erop zit, laat je het geheel goed afkoelen en weer hard worden in de koelkast.
8. Serveer de Pasen Rocky Road in de bakvorm bijvoorbeeld of hak ‘em van tevoren in stukken.
pasen rocky road pasen rocky road pasen rocky road pasen rocky road