Vlak voor de tweede winter lockdown kochten we een Nintendo Switch. Met de extra lange kerstvakantie in het vooruitzicht leek ons een extra speelmogelijkheid geen slecht idee. Scott is gek op sporten en Pokemon. Voor hem kochten we een ringfit spelletje en leenden we Let’s Go Pikachu. Allebei een succes! Om Skye kennis te laten maken met de spelcomputer kochten we voor haar het Peppa Pig Nintendo Switch spelletje. Of dat ons bevalt? Je leest het in deze review.

Peppa Pig Nintendo Switch: een interactieve aflevering

In het Peppa Pig Nintendo Switch spel ben jij het vriendje of vriendinnetje van Peppa. Het spelletje heet dan ook voluit: “Mijn vriending Peppa Pig”. Skye koos ervoor om Suzy Schaap te zijn, met een roze jurkje. Ondertussen heeft ze ook een tweede game opgeslagen waarin ze Pedro Pony is, met een blauw pakje. Op Peppa’s slaapkamer kun je je vriendje ook laten verkleden.

Eerlijk gezegd: ik snap de reviews op de bol.com productpagina wel. Als je de omschrijving leest, denk je dat het om een educatief spel gaat. Eigenlijk kom je in een interactieve aflevering terecht. Je komt in de bekende wereld van Peppa Pig terecht. De school met de juf, de schoolbus, het bingbong lied, mevrouw Konijn die van alles doet, George en zijn dinosaurus, Pomfritostad, Papa Pig die zijn bril kwijt is, Opa en Oma Big en het Windkasteel komen onder meer voorbij.

Als het vriendje van Peppa kun je kiezen waar je heen gaat. Daarbij zit je wel in een vast scenario. Vanuit het huis kom je met de auto bij opa en oma aan. En ga je met de fiets bij het huis weg, dan kom je bij het bos. Vanaf het bos kom je met de luchtballon bij de sneeuwberg, etc etc. Bij sommige locaties zitten opdrachten. Vuil oprapen en in de prullenbak gooien in het bos, bij opa een zaadje planten, oma helpen de kippen verzamelen.

Voor het hele spel heb je alleen de ‘joystick’ op de controller nodig waarmee je Peppa en haar vriendje een kant op stuurt. Met de knoppen selecteer je dingen om te doen of op te pakken. Het is niet zo dat je op dezelfde plekken steeds dezelfde opdrachten krijgt. Heb jij en Peppa een nachtje geslapen, dan kun je de volgende dag naar iets andere plekken. Er zit dus een langzame opbouw in het spel.

Kortom: je kunt het niet echt een game noemen. Skye vindt het wel fijn om het Peppa Pog Nintendo Switch te spelen. Want zij bepaalt nu wat er gebeurt in een van haar favoriete tekenfilmseries. Eerlijk gezegd vind ik die rust in het spel ook wel prima. Ze is er lekker door heen aan het cruisen en chillt er een beetje bij op de bank of de pouf.

Hier zie je een impressie van de Peppa Pig Nintendo Switch game: