Het heeft even geduurd. Toch voelt het ondertussen aan als herfst. De hoogste tijd om het extra knus in huis te maken. Warme dekentjes, gezellige lampjes. Vaak denken we daarbij in eerste instantie aan de woonkamer. Maar waarom zou je het ook niet wat knusser in deze tijd van het jaar maken op de babykamer of kinderkamer? Daarom ging ik met items aan de slag uit de webshop van Petite Amélie. Kom je nog een keertje binnenkijken op de kamertjes van Scott en Skye? 

Maak het knus #1: een warm dekentje erbij

Net als Scott slaap Skye altijd in haar slaapzakje. Ook heeft ze het in ’s avonds in bed snel warm, net als Scott. Maar hoe later het wordt, hoe kouder het wordt in het najaar en de winter op de kamertjes boven. Voor mij is vaste prik om een extra dekentje over haar heen te leggen wanneer ik zelf ga slapen. Ondertussen is madammeke al aardig gegroeid en ontbrak een warm en groter dekentje dat ik in haar ledikant kan gebruiken. Bij Petite Amélie spotte ik een zachtgrijze berberdeken met pompoms. De kleur is een fijne aanvulling op de pasteltinten in Skye’s kamertje. De pompoms matchen ook nog eens leuk met de draadmand met pompoms die ik voor haar maakte.

De berber dekens van Petite Amélie worden met de handgemaakt in Marrakech. Daarmee heb je dus een prachtig en uniek product voor op de kinderkamer. Gebruik je het kleed niet? Drapeer hem dan mooi op het bed of over het randje van het ledikant. Voor op de babykamer kun je bij Petite Amélie ook terecht voor een fijne collectie babydekens. Ook met pompoms!

berberdeken Petite Amélie

Maak het knus #2: lichtjes!

Grrrrr. Het is gevaarlijk op Scott’s kamer. Op zijn muren kom je wilde dieren tegen.  Een haaienkop hangt boven zijn bed. Wat nog ontbrak op Scott’s grote jongenskamer was een nachtlamp. Zulke lampen kunnen vaak al snel wat liefelijk worden. Bij Petite Amélie vond ik een nachtlamp in de vorm van een vos met kleuren die perfect aansluiten bij de kleuren van zijn behang. De vos heeft iets meer dan 20 kleine lampjes wat een leuk speels effect geeft wanneer de lamp aanstaat. Je kunt ervoor kiezen om de lamp gewoon aan te zetten waarbij de lampen fel branden. Of je schakelt hem weer uit via de schakelaar en de lampjes blijven flauw branden. Het ene kind vind veel licht fijn bij het in slaap vallen, het andere kind juist weer niet. Scott weet ondertussen feilloos de schakelaar van de lamp te vinden als we hem naar bed brengen. Hij is supertrots op zijn vriend de vos!

dieren jongenskamer vos lamp Petite Amélie

Over Petite Amélie

In de webshop van Petite Amélie vind je voor elke fase van je kind wat je nodig hebt voor op het kamertje. Het assortiment begint met een aanschuifbedje, wiegje en lieve accessoires voor baby’s. Voor de peuterkamer kun je er terecht voor de leukste peuterbedden en juniorbedden. Ook echte musthaves zijn de kindertafeltjesen en kinderstoeltjes met konijnenoren! En voor de oudere kinderen kun je er terecht voor bijvoorbeeld bureaus. Een echte eyecatcher voor boven het bureau vind je er ook: een hele toffe houten organiser voor aan de wand!

Petite Amélie herfst gezellig kinderkamer peuterkamer blauwe muur kinderlamp nachtlamp Petite Amélie peuterkamer kinderkamer trends kinderlamp Petite Amélie babykamer meisje pastel deken pompoms Petite Amélie ledikant kinderkamer stokke roze muur babykamer grijze berberdeken Petite Amélie babykamer Petite Amélie

 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Petite Amélie.