Net als veel anderen gebruik ik Instagram en Facebook als digitaal dagboek en archief van onze vakantiefoto’s. De laatste vakantie waar ik een echt fotoboek van heb, is van onze huwelijksreis door Rusland, Mongolië en China. Dat was in het voorjaar van 2008…kun je nagaan! Een makkelijke manier om deze herinneringen meer zichtbaar te laten zijn in je huis en dagelijks leven is via leuke “polaroid foto’s”.

Gemak dient de mens: online fotoalbum

Niet dat we daarna geen andere mooie reizen hebben gemaakt, integendeel! Maar daar bleef het alleen bij een facebook-album en later ook foto’s op instagram. Zelfs voor Scott heb ik nog nooit een boek samengesteld. Voornaamste reden is dat het weer tijd kost: selecteren, maar ook het op een passende manier mooi in het boek presenteren. Ik zit dan maar te schuiven met pagina-indelingen etc. Waarom zou ik dat doen als het ook online bewaard kan blijven?
polaroid foto timelapp

Maar onpersoonlijk is het wel!

Natuurlijk probeer je met spulletjes je huis een eigen karakter te geven. Onlangs realiseerde ik mij wel dat het enige dat ons gezinnetje enigzins ‘uitbeeldde’ in huis, de The Birth Poster met Scott geboortegegevens erop is. Ik had dus echt nergens foto’s van ons in huis. Ik ben daar nooit gek op geweest, en op fotolijstjes al helemaal niet… De meeste vind ik gewoon echt spuuglelijk.

Onlangs begon ik wel met foto’s toevoegen aan het interieur door middel van de poster met instagram foto’s van Framkalaapp. Maar echt fysieke foto’s hadden we daarmee nog niet in huis. Een verrassing was het dan ook dat deze week er happy mail in de post viel van Timelapp: tien polaroid foto’s van mijn instagram feed! Bij Timelapp kun je een maandelijks abonnement afnemen en kun je elke maand kiezen welke instragram kiekjes jij die maand op de deurmat wil zien vallen als afgedrukte polaroid foto’s. Voor maar 6 euro (dus maar 60 cent per stuk!).
polaroid foto timelapp

Smaakt naar meer!

De eerste tien polaroid printjes die ik van Timelapp kreeg, heb ik op de kale muur in de keuken gehangen (met zilverkleurig metallic tape van Hema!). Had ik voor deze plek eigenlijk opnieuw een grote poster in gedachten, ik ben erg blij met hoe het staat. Van die tien foto’s kon ik precies een hartje maken. En dit begin smaakt naar meer. Ik denk dat ik voor de bijl ga en een abonnement afneem. Wie weet ga ik wel voor net zo’n mooie wand in het trapgat als @lifeoflijn heeft. Of wat dacht je van deze styling manieren met polaroids?
polaroid foto wand