Regelmatig krijg ik via Instagram de vraag waarom wij voor een PVC vloer hebben gekozen en hoe dat nu zo’n bijna twee jaar later bevalt. Onze selectiecriteria voor onze nieuwe vloer waren op zich simpel: de vloer moest kids- en huisdierproof zijn, de vloer moest comfortabel aanvoelen en de vloer moest goed de warmte van de vloerverwarming doorgeleiden. Nou ja, simpele criteria. Het is best wel een rijtje aan wensen. PVC vloeren tikken al die wensen aan. Waarom leg ik je hieronder uit!

Een PVC vloer is kids- en huisdierproof

Met kinderen in huis wordt er veel gespeeld en geknoeid. Er moet over de vloer gekropen kunnen worden zonder dat je elke week weer naar de winkel hoeft te rennen voor een nieuwe broek. Met een PVC vloer zit je dan goed: het materiaal voelt zachter aan dan bijvoorbeeld een houten vloer, laminaat of plavuizen. Scott en Skye spelen heel graag op de vloer, lekker liggend met autootjes bijvoorbeeld. Dat kunnen ze heel lang volhouden!

En natuurlijk wordt er ook wel eens gemorst met drinken of komt de hond met natte poten weer eens naar binnen wandelen. Dat is geen probleem. Er ontstaan geen kringen of plekken. De vloer is makkelijk schoon te maken met wat water, en eventueel een pvc reiniger. Ik heb met kinderen en de hond in huis dus helemaal geen stress dat de vloer door vocht wordt aangetast!

Een PVC vloer is comfortabel en sterk

Zoals ik al zei: de kinderen spelen heel graag op onze vloer. Zelf zijn we ook superblij dat we voor een PVC vloer hebben gekozen. We lopen altijd op blote voeten in huis. Of op blote ‘kakkies’ zoals we in Amsterdam zeggen. En dat is echt zo fijn op onze vloer! Hij voelt zacht en veerkrachtig aan. En wat ook een bijkomend voordeel bleek te zijn: door de hoge vide in de woonkamer kon het nogal hol klinken in huis. Met de PVC vloer is dit verleden tijd!

Hoewel de vloer comfortabel aan voelt, is het ook een krachtpatser. Een beschadiging heb je echt niet zomaar!

Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming

Vanaf dat de woonboot is gebouwd lag er vloerverwarming in de vloer op de begane grond. Het laminaat dat we destijds hadden gekocht, geleidde de warmte niet goed door. Erg zonde: “zo stookten we eigenlijk voor de Russen”! Een belangrijke reden om onze laminaatvloer te vervangen was om optimaal gebruik te kunnen maken van de warmte die de vloerverwarming geeft. Dat is zeker gelukt met onze nieuwe vloer: de PVC vloer voelt snel lekker warm aan en we hoeven een stuk minder hard te stoken om het aangenaam in huis te hebben!

Er is veel keuze in PVC vloeren

Wij kozen voor een groene vloer met een print er in gestanst. Maar er is zoveel meer mogelijk op het gebied van PVC vloeren. Ze zijn verkrijgbaar met natuurgetrouwe hout- of steenprint. Voor iedereen wat wils dus! Ben je nieuwsgierig geworden of er voor jou wat tussen zit? Neem dan eens een kijkje bij Martijn de Wit Vloeren

Wil je nog meer lezen over de vloer die wij hebben in ons huis? Lees dan hier mijn blog over onze nieuwe vloer!