Het meisje is nog maar net zes maanden oud maar haar kamertje is alweer omgetoverd. Was het eerst een sereen kamertje voor een newborn, vervolgens kwam er de Stokke Sleepi in met een heuze hemeltje met wolken, ballonnen en een diy regenboog. Met die verandering van de wieg naar het ledikant voelde het voor mij alsof het kamertje weer niet helemaal klopte. Het werd uiteindelijk toch een roze babykamer…

Roze muren

Dus deze moeke ging weer aan de slag in dat kamertje. Ken je dat stel dat zwoer toen ze hoorden dat ze een meisje kregen niet zouden zwichten voor roze…? Ja? Nou, dat waren wij. En wat denk je? Die kleine meid heeft nu dus twee roze wanden op haar slaapkamertje. Een warme kleur roze met een voorzichtige peach ondertoon. Het is de kleur ‘Varken’ van het duurzame verfmerk Mommypaint. Dekt snel, droogt goed en is niet gevaarlijk voor je kleintje of jou. Je kunt er zelfs veilig mee verven als je zwanger bent!

Wat veranderde er nog meer..?

Het prachtige behang van Majvillan bleef natuurlijk op het muurtje waar de brocante commode voor staat. Die commode staat er uiteraard ook nog steeds.

Aan de wand bij Skye’s ledikantje, hebben we het witte rekje van Kids Depot opgehangen dat voorheen op Scott’s kamer hing. Op het rekje staat een klein, plastic speelgoedmandje van Kitsch Kitchen met daarin een giraffe rammelaar van Trixie en een groen knuffeldoekje van Snoozebaby. Ernaast staat een mini-vaasje van Scandiniviaform met daarin zelf in elkaar gezette bloemen (verkrijgbaar bij De Bloemenier.

De grote, grijze Marktplaats kast vonden we in het gebruik als baby/kinderkamer toch te groot en lomp. In de plaats daarvan kwam het metalen kastje van Scott’s kamertje er te staan. Zo hebben we boven en onder dit kastje de ruimte voor meer posters en spulletjes.

Boven het kastje hangt een geboorteposter van Mr. Starsky. Met daarop een afbeelding van hoe de sterren stonden preciea op het tijdtip van de geboorte van Skye. Naast deze kast hingen we de alom bekende Ikea-kruidenrekjes aan de wand waar we spullen in kunnen bewaren. Het tafeltje en stoeltje van Plan Toys die op Scott’s kamertje stonden, hebben een nieuw plekje gekregen op haar kamer. Ernaast voegden we nog een zachtroze kastje van Kids Depot toe.  Het boho mandje dat in het roze draadkastje staat is van Zeeman.

Een extra speelhoekje

We creëerden in een handomdraak een nieuw speelplekje voor Skye met het prachtige speelmatrasje van SitbyMeme. Ik koos voor een mintgroene kleur matras met een geometrische print erop. Aan de onderzijde vind je een heel stadje afgebeeld met allerlei wegen, gebouwen, mensen etc.

Met die laatste kant speelt Scott natuurlijk heel graag. Hij kijkt zijn ogen uit en ontdekt elke keer wat nieus op de afbeelding. Voor Skye is het een heerlijk chillplekje om op te liggen en wat te spelen met een paar van haar favorieten speeltjes van Lilliputiens: eenhoornknuffel en trekdier Louise en Anaïs met haar babietjes. Ik zie Skye er straks- als ze wat groter is – er al lekker boekjes lezen of spelen met al haar poppen of knuffels.

Het matras heeft een perfect maatje voor de kids en is niet te groot of zwaar. Je hebt hem dus zo ergens anders mee naar toegenomen. Bij ons wisselt het speelmatrasje tussen de kamers van Scott en Skye. De ene keer dus met de wegenkant boven, de andere keer met de mintgroene kant boven.

Ik heb er alweer genoeg woorden aan besteed. Hier volgt de fotospam:

Babykamer roze stokke sleepi

Roze muur babykamer wandrek kidsdepot wot

Wandplank kidsdepot wit

Borduurring handwerk gezicht poes aro for kids

Babykamer roze muur mommypaint metalen kast plan toys bureau tafel ikea kruidenrekjes

Bureau stoel plan toys ikea kruidenrekjes roze muur draadkast kidsdepot

Mrstarsky geboorteposter nijntje firstlight roze babysandaaltjes boumy

Trekdier louise lilliputiens speelmatras sitbymemeLilliputiens louise anaïs

Broer en zus samenspelen babykamer sitbymeme

Grote broer roze babykamer pip knuffel

Babykamer modern wonen scandinavisch wonen